تمام سررسیدها روز کمنوسانی را سپری کردند
سکوت، حاکم بر بازار آتی
حدیث موسوی: طی چند وقت اخیر مهمترین عامل اثرگذار بر روند قیمت و حجم قراردادها در بازار آتی سکه طلای بورس کالای ایران، عمدتا نوسانات قیمت جهانی طلا بوده است؛ بهطوری که افزایش و کاهشهای گاه و بیگاه آن متاثر از برخی گمانهزنیها درخصوص زمان احتمالی تغییر نرخ بهره در آمریکا، نقش پررنگتری نسبت به سایر فاکتورها در این بازار داشته است.
قیمت جهانی طلا در پایان مبادلات روز جمعه و پس از انتشار گزارش وزارت کار آمریکا با افزایش نسبی روبهرو شد تا به دو روز کاهش متوالی قیمت پایان دهد.
حدیث موسوی: طی چند وقت اخیر مهمترین عامل اثرگذار بر روند قیمت و حجم قراردادها در بازار آتی سکه طلای بورس کالای ایران، عمدتا نوسانات قیمت جهانی طلا بوده است؛ بهطوری که افزایش و کاهشهای گاه و بیگاه آن متاثر از برخی گمانهزنیها درخصوص زمان احتمالی تغییر نرخ بهره در آمریکا، نقش پررنگتری نسبت به سایر فاکتورها در این بازار داشته است.
قیمت جهانی طلا در پایان مبادلات روز جمعه و پس از انتشار گزارش وزارت کار آمریکا با افزایش نسبی روبهرو شد تا به دو روز کاهش متوالی قیمت پایان دهد. به گزارش رویترز، نرخ بیکاری ایالات متحده در ماه آوریل به ۴/ ۵ درصد رسیده که پایینترین رقم از سال ۲۰۰۸ تاکنون به شمار میرود.
هرچند در سوی دیگر طبق اعلام فدرال رزرو آمریکا، تعداد فرصتهای شغلی ایجاد شده در ماه مارس به رقمی کمتر از ۸۵ هزار مورد رسیده است. ارائه این آمارهای متناقض برخی تحلیلگران را برآن داشته تا پیشبینی کنند فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را تا ماه ژوئن به تاخیر خواهد انداخت که همین عامل انگیزه محکمی برای افزایش بهای جهانی طلا بوده است.
روز گذشته اولین قیمت در قرارداد آتی سکه طلا تحویل اردیبهشت ماه ۹۴ که چند روز بیشتر به پایان خروج آن از لیست سررسیدهای فعال بازار آتی باقی نمانده است، ۰۱/ ۰ درصد معادل ۱۳۱ تومان بیشتر از قیمت تسویه روزانه باز شد و عملا نوسان محسوسی نداشت. در ادامه روز اما این قرارداد قرمزپوش شد و آخرین قیمت آن تا زمان تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶) تا حدود ۸۶۹ تومان کاهش یافت. حجم قراردادها در این سررسید نیز تا این ساعت در رقم ۲۰ باقی ماند.
در سررسید تیرماه اولین قیمت ۰۵/ ۰ درصد کمتر از قیمت تسویه روزانه بود اما در ادامه مبادلات قیمتها در برخی ساعات معاملاتی تا ۰۵/ ۰ درصد نیز افزایش یافت. اما در قرارداد شهریور و آبان ماه ۹۴، هم اولین قیمت و هم قیمت پایانی متاثر از افزایش نسبی بهای جهانی طلا در روز جمعه، بالاتر از نرخ تسویه روزانه قرار داشتند.
روز گذشته نرخ برابری دلار در مقابل ریال نیز نوسان محسوسی نسبت به میانگین قیمت دلار در روز پنجشنبه نداشت و کماکان در محدوده قیمتی ۳۳۱۹ تومان باقی ماند. در این روز بهای هر قطعه سکه نقدی در بازار ۹۴۰ هزار تومان بود که کاهش حدود هزار تومانی را در مقایسه با آخرین نرخ آن در روز پنجشنبه نشان میداد.
بهطور کلی روز گذشته قیمتها در بازار نقدی و آتی طلا با تغییر چندانی روبهرو نشدند، چرا که بازارهای جهانی طلا بسته بود و نرخ ارز نیز تقریبا ثابت ماند. از این رو نوسان محدود این روز نیز کاملا مرتبط با افزایش ۲۶/ ۰ درصدی نرخ جهانی طلا در پایان مبادلات روز جمعه بود، نه پارامتر دیگری.
طی چند روز آینده مهمترین رخدادهای بازار آتی صرفنظر از روند نوسانی قیمتها و حجم قراردادها، مربوط به خروج قرارداد آتی سکه طلا تحویل اردیبهشت ماه از قراردادهای فعال در این بازار و از طرفی راهاندازی قرارداد آتی سکه طلا تحویل دی ماه ۹۴ خواهد بود. کمااینکه طبق اعلام مدیریت توسعه بازار مشتقه نیز از تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه وجه تضمین اولیه کاهش یافته است.
طبق مصوبه هیات پذیرش درخصوص تعیین وجه تضمین اولیه قرارداد آتی سکه طلا و با توجه به کاهش قیمت تسویه روزانه قراردادهای فعال طی روزهای اخیر، از روز پنجشنبه هفته قبل پس از اتمام روز معاملاتی وجه تضمین اولیه مبلغ ۲ میلیون تومان تعیین شده است. در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه نیز مدیریت توسعه بازار مشتقه اعلام کرد از روز دوشنبه بیست و یکم این ماه، قرارداد آتی سکه طلا تحویل دی ماه ۹۴ راهاندازی و قابل معامله خواهد شد.
قراردادهای آتی در اولین روز معاملاتی بدون حد نوسان قیمتی با دوره گشایش به مدت ۳۰ دقیقه در ابتدای جلسه آغاز و با دوره عادی معاملاتی و اعمال حد نوسان قیمت روزانه ادامه مییابد. قیمت پایه قرارداد آتی همان قیمت کشف شده در حراج تکقیمتی خواهد بود که مبنای حد نوسان قیمت روزانه برای ادامه معاملات در حراج پیوسته قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر