بازار فلزات رنگی در مسیر بهبود
سحر نمایشی: تقویت تقاضا در بازار داخلی محصولات فلزی از یک طرف و افت و خیز نرخ این محصولات در بازارهای جهانی از سوی دیگر موجب بلاتکلیفی قیمتها در بازار غیررسمی فلزات رنگی شده است، این در حالی است که به گفته فروشندگان بازار به دلیل نامشخص بودن قیمتها و اطمینان از افزایش قیمت مجدد نرخ این محصولات در سال آتی برخی از فروشندگان از فروش محصولاتشان خودداری کرده و به حساب و کتابهای پایان سال خود میپردازند. از طرفی کارشناسان بازار فلزات پایه داخلی پیشبینی کردهاند روند صعودی قیمتها هرچند آرام اما تنها تا پایان سال جاری دوام خواهد داشت.
سحر نمایشی: تقویت تقاضا در بازار داخلی محصولات فلزی از یک طرف و افت و خیز نرخ این محصولات در بازارهای جهانی از سوی دیگر موجب بلاتکلیفی قیمتها در بازار غیررسمی فلزات رنگی شده است، این در حالی است که به گفته فروشندگان بازار به دلیل نامشخص بودن قیمتها و اطمینان از افزایش قیمت مجدد نرخ این محصولات در سال آتی برخی از فروشندگان از فروش محصولاتشان خودداری کرده و به حساب و کتابهای پایان سال خود میپردازند. از طرفی کارشناسان بازار فلزات پایه داخلی پیشبینی کردهاند روند صعودی قیمتها هرچند آرام اما تنها تا پایان سال جاری دوام خواهد داشت. در سال جاری نیز بعید به نظر میرسد به دلیل نوسان قیمتها در بازارهای جهانی و افت مجدد تقاضا رشد قیمت این محصولات را شاهد باشیم، بر این اساس در فصل تولید با کمبود تولیدات در بازار داخلی و در نهایت افزایش غیرمنطقی قیمتها مواجه خواهیم بود، بهطوری که کاهش قیمتها به رکود معاملات بیش از گذشته دامن خواهد زد.
به این ترتیب با بیرونقی بازارهای داخلی با توجه به پارامترهای تاثیر گذار و افت و خیز اندک نرخ ارز در سال آتی، نمیتوان انتظار داشت که این بازارها همانند سالهای اخیر بهطور ناگهانی تغییر مسیر دهد؛ چرا که نرخ ارز دیگر تقریبا ثابت است و قیمتها بازی نمیکنند.
از سوی دیگر به اعتقاد فعالان آگاه، روند افت قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی نیز ادامه خواهد داشت.
به این ترتیب بر اساس پیشبینیهای انجام شده توسط کارشناسان حوزه فلزات پایه، فضای به وجود آمده روزهای پایانی سال به شکلی است که نه میتوان افزایش بیش از این را برای قیمتها در نظر گرفت و نه مسیر کاهشی را برای نرخ این محصولات متصور بود.
به گفته فعالان آگاه، درست است که نوسان قیمتهای جهانی بر قیمتهای داخلی این محصولات نیز تاثیر خواهد گذاشت، اما نباید فراموش کرد که علاوه بر قیمتهای جهانی این افت و خیز نرخ ارز و محدودیتهای صادرات و واردات ناشی از سیاستهای دولت است که در نهایت بر تغییرات تقاضای داخلی و روند قیمتها تاثیر میگذارد.
از سوی دیگر با توجه به پیشبینی آگاهان اقتصادی به نظر میرسد رشد قیمت فلزات صنعتی به خصوص برای قلع و نیکل ادامهدار و بلندمدت نباشد و باقی ماندن قیمتهای این فلزات در سطوحی نزدیک به سطوح فعلی در چشمانداز میانمدت محتملتر است، چرا که هماکنون قیمت این فلزات در بازار آزاد با توجه به قیمتهای جهانی مناسب است و رشد بیش از حد آن موجب بههمریختگی مجدد بازار این فلزات خواهد شد.
همچنین طی هفته اخیر نیز بورس کالای ایران شاهد بهبود تقاضا در معاملات از سوی معاملهگران بود، بهطوری که در گروه فلزات اساسی محصولاتی همچون مس و آلومینیوم طی این مدت، افزایش فراگیر تقاضا و رشد اندک قیمت تمامشده در کنار ثبات محسوس حجم تولید و عرضه را تجربه کردند.
بر این اساس شرایط موجود نشان میدهد که دورنمای روشنتری را برای تقاضای این محصولات شاهد خواهیم بود، اما همان طور که گفته شد در حال حاضر پیشبینی روند قیمتها در بازار داخلی امکانپذیر نیست.
ارسال نظر