استخراج سنگآهن از عمق ۵۱۵ متری زمین صورت خواهد گرفت
حدود ۴۰ سال پس از شروع کار استخراج سنگآهن از معادن کشور، معدنکاران ایران به زودی از عمق بیش از ۵۰۰ متری زمین سنگآهن خام استخراج خواهند کرد. تاکنون هیچ یک از معادن بزرگ فعال سنگآهن کشور زیرزمینی نبوده و حدود ۶۰ میلیون تن سنگآهنی که سالانه استخراج میشود، از معادن روباز کشور است. استخراج سنگآهن از معادن روباز کشور آسانتر و کمهزینهتر است اما با توجه به فعالیتهای استخراجی انجامشده طی سالهای گذشته، اغلب معادن عمیقتر شده و عیار سنگآهن کاهش یافته بنابراین، برای استفاده از ذخایر عمیق کشور برنامهریزی شده است.
حدود ۴۰ سال پس از شروع کار استخراج سنگآهن از معادن کشور، معدنکاران ایران به زودی از عمق بیش از ۵۰۰ متری زمین سنگآهن خام استخراج خواهند کرد. تاکنون هیچ یک از معادن بزرگ فعال سنگآهن کشور زیرزمینی نبوده و حدود ۶۰ میلیون تن سنگآهنی که سالانه استخراج میشود، از معادن روباز کشور است. استخراج سنگآهن از معادن روباز کشور آسانتر و کمهزینهتر است اما با توجه به فعالیتهای استخراجی انجامشده طی سالهای گذشته، اغلب معادن عمیقتر شده و عیار سنگآهن کاهش یافته بنابراین، برای استفاده از ذخایر عمیق کشور برنامهریزی شده است. البته ناگفته نماند در معادن زیرزمینی، کار استخراج به سرمایهگذاری بیشتر و نیز ماشینآلات و تجهیزات پیشرفتهتری نیازمند است.
مدیر معادن فلزی ایمیدرو در این زمینه گفت: بهرهبرداری از توده ۶ معدن سنگآهن گلگهر سیرجان که ۷۶ میلیونتن ذخیره معدنی با عیار حدود ۵۱ درصد در عمق متوسط ۵۱۵ متری دارد، متناسب با مقیاس جهانی عملیاتی میشود. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، امیرعلی طاهرزاده افزود: این اقدام که برای نخستین بار در کشور انجام میشود، در جهت استفاده از توان فنی مهندسی معدنکاران کشور و ظرفیت مالی بخش خصوصی است.
مدیر معادن فلزی ایمیدرو با اشاره به اینکه طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و در راستای استفاده از توان بخش خصوصی، برنامهریزی برای شروع عملیات اجرایی استخراج و فروش سنگآهن از توده شماره ۶ گلگهر انجام شد، تصریح کرد: با توجه به فراخوان صورت گرفته، کنسرسیومی از شرکتهای توانمند بهعنوان برنده انتخاب شد.
وی افزود: براساس برنامهریزی انجامشده، قرار است پس از طی مراحل اکتشافات تکمیلی، آمادهسازی و بازگشایی معدن، استخراج سنگآهن از توده شماره ۶ معدن گلگهر به سقف تولید ۵/۵ میلیون تن در سال برسد.
طاهرزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر، استخراج سنگآهن در کشور از معادن روباز صورت میگیرد و بدون شک، این امر تحولی در استخراج و بهرهبرداری از معادن فلزی در کشور به روش زیرزمینی در مقیاس جهانی خواهد بود.
ارسال نظر