معاون وزیر و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و رئیس هیات مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد: در اجرای سیاست‌های جدید، طرح‌های توسعه صنعت مس از امسال با استفاده از توان بخش خصوصی و دعوت از سرمایه گذاران این بخش پیگیری و اجرا می‌شود. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، دکتر مهدی کرباسیان گفت: به منظور استفاده حداکثری از توان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش تولید در صنایع مس، متقاضیان دارای توانمندی فنی و مالی لازم برای سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌های مذکور دعوت به همکاری و برای اجرای طرح‌ها ارزیابی می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های سازمان برای اجرای طرح‌ها استفاده از مشارکت بخش خصوصی است، تصریح کرد: ایمیدرو از یک سال گذشته تاکنون بسیاری از طرح‌های نیمه‌تمام یا متوقف شده‌اش را از طریق فراخوان و با جلب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی وارد مرحله اجرایی کرده است. در اجرای همین سیاست، در بخش مس نیز درنظر دارد که طرح‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش خصوصی اجرا شود.

کرباسیان با اشاره به برنامه دعوت از سرمایه گذاران برای اجرای دو طرح صنعت مس «درآلو» و «چاه فیروزه» در استان کرمان درباره طرح احداث کارخانه تغلیظ مس درآلو گفت: این طرح مشتمل بر احداث کارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید ۷ میلیون تن خاک سولفوری و تولید ۱۰۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار

۲۶ درصد در سال است که در جنوب شهر کرمان اجرایی خواهد شد. وی افزود: همچنین هدف از اجرای طرح احداث کارخانه تغلیظ معدن چاه فیروزه، احداث کارخانه تغلیظ با ظرفیت

۷ میلیون تن خاک سولفوری و تولید ۱۰۰ هزار تن کنسانتره مس با متوسط عیار ۲۶ درصد در سال است که در شهرستان شهر بابک استان کرمان اجرایی می‌شود.

کرباسیان تصریح کرد: با راه‌اندازی کارخانه‌های یاد شده، علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم برای صدها نفر از جوانان استان کرمان، برای هزاران نفر نیز فرصت شغلی غیرمستقیم فراهم خواهد شد.

رئیس هیات مدیره شرکت مس ادامه داد: همان گونه که بسیاری از طرح‌های ایمیدرو مانند طرح‌های فولاد استانی با مشارکت ۶۵ درصدی بخش خصوصی و ۳۵ درصدی ایمیدرو اجرایی شده است، میزان مشارکت سرمایه گذاران در طرح‌های اشاره شده صنعت مس نیز با مشارکت ۶۵ درصدی

سرمایه گذاران بخش غیردولتی و ۳۵ درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران خواهد بود.

بر اساس برآوردهای انجام شده، ایران حدود پنج درصد از ذخایر جهانی مس و بیش از چهار میلیارد تن کانسنگ مس دارد که حدود ۱.۹ میلیارد تن آن قطعی و بقیه ذخیره احتمالی است.