کاهش قیمتها در «آتی» همچنان ادامه دارد
بهناز بدائی تحلیلگر بازار آتی در پی سقوط قیمت جهانی طلا طی هفته گذشته، قیمت معاملات آتی سکه طلا در بورس کالای ایران، در دو سررسید آخر حدود ۲ درصد و در دو سررسید نزدیکتر حدود یک درصد کاهش یافت. در پی اعلام طرح آتشبس میان اوکراین و روسیه و همچنین تقویت ارزش دلار در هفته گذشته (تا پایان روز پنجشنبه)، قیمت اونس حدود ۲ درصد کاهش داشت و به کمترین میزان طی دو ماه و نیم اخیر رسید. دلار هفته نسبتا پرنوسانی را پشت سرگذاشت و افزایش آن در طول هفته از تاثیر افت قیمت جهانی طلا در بازار داخل کاست. توقف روند افزایش نرخ دلار در انتهای هفته، باعث شد که قیمتهای آتی در روز پنجشنبه به کمترین میزان برسد؛ در این روز، سه سررسید آخر به کمترین قیمت معاملاتی(کف قیمت جدید) در مدت فعالیت رسیدند.
بهناز بدائی تحلیلگر بازار آتی در پی سقوط قیمت جهانی طلا طی هفته گذشته، قیمت معاملات آتی سکه طلا در بورس کالای ایران، در دو سررسید آخر حدود ۲ درصد و در دو سررسید نزدیکتر حدود یک درصد کاهش یافت. در پی اعلام طرح آتشبس میان اوکراین و روسیه و همچنین تقویت ارزش دلار در هفته گذشته (تا پایان روز پنجشنبه)، قیمت اونس حدود ۲ درصد کاهش داشت و به کمترین میزان طی دو ماه و نیم اخیر رسید. دلار هفته نسبتا پرنوسانی را پشت سرگذاشت و افزایش آن در طول هفته از تاثیر افت قیمت جهانی طلا در بازار داخل کاست.توقف روند افزایش نرخ دلار در انتهای هفته، باعث شد که قیمتهای آتی در روز پنجشنبه به کمترین میزان برسد؛ در این روز، سه سررسید آخر به کمترین قیمت معاملاتی(کف قیمت جدید) در مدت فعالیت رسیدند. با شروع حرکت نزولی اونس، سه سررسید آخر از روزهای سهشنبه تا پنجشنبه هفته گذشته، هر روز کف قیمت جدیدی تشکیل دادند. روزهای انتهای هفته گذشته، (پنجشنبه و جمعه) به دلیل اعلام شاخصهایی از اقتصاد آمریکا شامل نرخ بیکاری و میزان مشاغل جدید، اعلام نرخ بهره اروپا و سخنرانی ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا، از پراهمیتترین روزهای بازار طلا بود.در کنار آن احتمال حصول توافق میان روسیه و اوکراین، باعث شده تقاضا برای طلا بهعنوان دارایی امن یا جهت پوشش ریسک کمتر شود. تنش میان اوکراین و روسیه از دلایلی است که باعث افزایش قیمت جهانی طلا در سال جاری میلادی شده است. از طرفی این تنشها و تحریم اتحادیه اروپا علیه روسیه، به اقتصاد اروپا ضربه زده است. مهمترین رویداد اقتصادی روز پنجشنبه برای فعالان بازار اقدام بانک مرکزی اروپا بود. روز پنجشنبه، پس از پایان ساعت معاملات آتی، بانک مرکزی اروپا تصمیم به کاهش بیشتر نرخ بهره گرفت و Minimum Bid Rate (نرخ تنزیل برای عملیات تامین مالی مجدد) با ۱/۰ درصد کاهش به ۰۵/۰درصد رسید. بانک مرکزی اروپا برای مقابله با رکود و افزایش نرخ تورم در ۱۸ کشور عضو این اتحادیه، تصمیم به کاهش بیشتر نرخ بهره و شروع برنامه بازخرید اوراق قرضه با پشتوانه دارایی (ABS) جهت تقویت جریانات سرمایهگذاری در حوزه یورو گرفت. در این روز ارزش یورو سقوط کرد و ارزش دلار آمریکا در برابر ۱۰ ارز مهم جهانی تقویت شد. اعلام خبر کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا که همزمان با برآورد از میزان مشاغل جدید ماه گذشته در آمریکا بود، بازار طلا را دچار نوسانات شدیدی کرد که به دلیل اتمام ساعت معاملاتی، فعالان بازار آتی از آن بیبهره ماندند.
کاهش حجم معاملات
با وجود گذراندن هفتهای پر فراز و نشیب، حجم معاملات آتی سکه طلا طی هفته گذشته، حدود ۱۳ درصد نسبت به هفته ماقبل کاهش یافت. دلیل اصلی کاهش حجم معاملات بازار آرام روز دوشنبه است. دوشنبه هفته گذشته، آمریکا به مناسبت روز کار تعطیل بود و در نتیجه قیمت جهانی طلا نوسان قابل توجهی نداشت. روز دوشنبه یکی از کمنوسانترین روزهای بازار بود (بیشترین نوسان در دو سررسید آخر ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ تومان) و مجموع حجم معاملات در این روز در کلیه سررسیدها به ۱۲۰۰ قرارداد رسید.
ارسال نظر