مریم بیک محمدی تحلیلگر بازار آتی عصر روز سه‌شنبه با پایان یافتن جلسه معاملات آتی، شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا منتشر شد و با افزایش ۱/۲درصدی خود، طلای جهانی را تا ۱۲۸۳ دلار کاهش داد. خبر اجرای سیاست محرک پولی بیشتر، توسط بانک مرکزی اروپا سبب افزایش ارزش دلار و شاخص سهام بازار‌های مالی شد که توانست اونس را در انتهای هفته گذشته تا مرز هزار و ۲۷۰ دلار پایین آورد. از‌سوی دیگر؛ رویدادهای ژئوپلیتیک همچنان مورد توجه سرمایه‌گذاران هست، ولی قدرت کافی برای تکان دادن بازار نداشته و توافق برای آتش‌بس بلند‌مدت در غزه و متوقف شدن درگیری‌ها در این منطقه سبب کاهش نگرانی‌های بین‌المللی شده است؛ اما از سوی دیگر دیدار رهبران اوکراین- روسیه برای پایان دادن به درگیری‌ها در شرق اوکراین نیز دیروز بدون دستیابی به پیشرفت قابل توجهی پایان یافت.

نـشست بعدی مذاکرات ژنو با حضور وزیر خارجه کشورمان و کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در حالی ۱۰ شهریور ماه در ژنو برگزار خواهد شد که موعد پرداخت قسط دوم از دارایی‌های بلوکه شده نفتی ایران سوم شهریور ماه بوده و هنوز خبری از پرداخت آن منتشر نشده است. دیروز همچنین بازار تهران نرخ آزاد دلار را سه هزار و ۱۲۶ تومان و برای سکه تمام طرح جدید ۹۴۴ هزار تومان تعیین کرد. بانک مرکزی نیز با افزایش نرخ مبادله‌ای دلار، آن را به۲۶۶۰ تومان رساند.

دیروز در بازار آتی نیز همچون روزهای گذشته جو فروش بر معاملات حاکم بود و به رغم افزایش بهای اونس تا محدوده هزار و ۲۹۰ دلار در روز سه‌شنبه همگام با افزایش دلار بازار آزاد تا سطح ۳ هزار و ۱۳۳ تومان، شاهد افزایش چشمگیر قیمت‌ها نبودیم. روز گذشته همچنین قیمت‌های بازگشایی تمام سررسید‌ها با افت قیمت اونس، پایین‌تر از روز ماقبل قرار داشت. مجموع حجم معاملاتی تا ساعت ۱۳ روز چهارشنبه به ۳۰۷ قرارداد رسید که نسبت به روز سه‌شنبه همین ساعت کاهش چشمگیری یافته بود. همچنین نوسان قیمتی سررسیدهای مختلف هم نسبت به همین ساعت در روز ماقبل کمتر بود و در دورترین سررسید به ۲۵ هزار ریال رسید.

«آتی» با نوسان دست و پنجه نرم می‌کند