تضعیف بازار پلی اتیلنها در شرق آسیا
روزهای سخت تولیدکنندگان
با توجه به کاهش بهای نفت و سایر مواد اولیه محصولات پتروشیمی این ریزش نسبی قیمتها توسط بازار پذیرفته شده است، اما معاملات فعلی بر کالاهایی انجام میشود که با بهای تمامشده بالاتری تولید شدهاند که این رخداد تضعیف این قبیل صنایع را به دنبال دارد.
با توجه به کاهش بهای نفت و سایر مواد اولیه محصولات پتروشیمی این ریزش نسبی قیمتها توسط بازار پذیرفته شده است، اما معاملات فعلی بر کالاهایی انجام میشود که با بهای تمامشده بالاتری تولید شدهاند که این رخداد تضعیف این قبیل صنایع را به دنبال دارد.
به گزارش «دنیای اقتصاد»؛ در بازار چین؛ نرخ پلیاتیلن ترفتالات موسوم به PET افت آرامی داشته و با توجه به دورنمای کاهشی آن همچنین شرایط بازار آسیای جنوبشرقی، بهنظر میرسد این روند ضعیف در هفته جاری ادامه یابد. فعالان بازار از عدم حمایت تقاضا و کاهش هزینههای انبارداری و تولید نگران هستند. این موارد تاکنون باعث افزایش حجم عرضه در برابر تقاضا شده است. با توجه به افت قیمتها همچنین بالا بودن نرخ مواد اولیه در هفتههای قبل، هماکنون شاهد کاهش سودآوری واحدهای تولیدی هستیم که پتانسیلی برای رشد قیمتها است. این در حالی است که خریداران تقریبا مطمئن هستند نرخها افزایش نخواهند یافت، بنابراین عجلهای برای خرید ندارند. در بازار چین تولیدکنندگان میانگین نرخهای خود را برای هفته جاری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ یوآن معادل ۱۶ تا ۳۲ دلار کاهش دادهاند. این در حالی است که برخی تولیدکنندگان به دلیل افت سودآوری خود، حجم تولید را ۵۰ درصد کاهش دادهاند تا در قیمتهای پایین فعلی صدمهای را متحمل نشوند. بهنظر نمیرسد در نیمه دوم آگوست تقاضا جهش شتابانی داشته باشد. با این وجود، برخی دیگر از تولیدکنندگان حتی ریزش بیشتر نرخها را نیز پذیرفتهاند و هم اکنون بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ یوآن معادل ۳۲ تا ۴۸ دلار در هر تن افت بها را متحمل شدهاند و این در حالی است که کاهش بین ۵۰ تا ۶۰ درصدی موجودی انبارها درخصوص این نوع پلیاتیلنها نیز ثبت شده است.
به گفته یکی از فروشندگان ما، چندان به دورنمای کوتاهمدت بازار امیدوار نیستیم. به گفته یکی دیگر از فعالان این بازار، حجم فروش فعلی نزدیک به ۲۰ درصد برای تحویل در ماه سپتامبر تا اکتبر کاهش یافته است.
در بازار تایلند نیز شرایط مشابهی حکمفرما است؛ ولی در ضعف تقاضا شاهد افت قیمتها همچون بازار چین نیستیم. هماکنون در این بازار فروشندگان اصلی نرخهای خود را ثابت نگه داشتهاند، اما درخصوص انعقاد قراردادهای جدید موفقیتهای چشمگیری نداشتهاند.
بر این اساس وضعیت ضعیف بازار چین به بازار تایلند هم تسری یافته و شرایط سخت اقتصادی و موقعیت پیچیده سیاسی در این کشور نیز بر وخامت اوضاع افزوده است، با این حال شاید برای ماه آینده میلادی انتظار بهبود بیشتری وجود داشته باشد. در بازار ویتنام وضعیت کاملا متفاوت است، تا جایی که با افزایش ۱۰ دلاری قیمتهای پیشنهادی در هفته گذشته؛ با رشد هزینه تولید روبهرو شدیم؛ البته این رشد تاکنون به بازار تسری پیدا نکرده است. با وجود تمام این گفتهها، برخی از واردکنندگان ریزش ۲۴ دلاری نرخ را به بازار پیشنهاد کردهاند و با توجه به این شرایط در این حوزه، ۲۰ درصد از مواد اولیه از مواد بازیافتی تامین میشود که در کنار کاهش نسبی کیفیت به افت بهای تمام شده میانجامد.
در این حوزه انتظار افزایش تقاضا برای ماه اکتبر متصور است. با توجه به این موارد، تجار و واردکنندگان این ماده اولیه از تولیدکنندگان این حوزه موفقتر عمل کرده و روزهای سختی در انتظار این قبیل صنایع است.
ارسال نظر