از سوی ایمیدرو:
۷۵ هزار کیلومتر مربع نوار شرقی کشور اکتشاف میشود
امسال عملیات اکتشاف مواد معدنی توسط ایمیدرو سطح بیش از ۷۵ هزار کیلومتر مربع از نوار شرقی کشور را در برمیگیرد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، طبق برنامه طراحی شده این سازمان تا پایان سالجاری عملیات اکتشاف مواد معدنی در ۶ پهنه از نوار شرقی کشور را انجام میدهد که مساحت آن به ۷۵ هزار و ۴۶۶ کیلومتر مربع میرسد. در این عملیات، هدف کشف عناصر مختلف معدنی ازجمله سنگآهن، طلا، مس، عناصر نادر خاکی و. . . است. بر همین اساس از ماههای گذشته عملیات اکتشافی در پهنه سنگان به وسعت ۱۱۵۰۰ کیلومترمربع با اعتباری بالغ بر ۱۳۲ میلیارد ریال، با همکاری سازمان زمینشناسی آغاز شده و ادامه دارد.
امسال عملیات اکتشاف مواد معدنی توسط ایمیدرو سطح بیش از ۷۵ هزار کیلومتر مربع از نوار شرقی کشور را در برمیگیرد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، طبق برنامه طراحی شده این سازمان تا پایان سالجاری عملیات اکتشاف مواد معدنی در ۶ پهنه از نوار شرقی کشور را انجام میدهد که مساحت آن به ۷۵ هزار و ۴۶۶ کیلومتر مربع میرسد. در این عملیات، هدف کشف عناصر مختلف معدنی ازجمله سنگآهن، طلا، مس، عناصر نادر خاکی و... است. بر همین اساس از ماههای گذشته عملیات اکتشافی در پهنه سنگان به وسعت ۱۱۵۰۰ کیلومترمربع با اعتباری بالغ بر ۱۳۲ میلیارد ریال، با همکاری سازمان زمینشناسی آغاز شده و ادامه دارد. ازسوی دیگر اجرای عملیات اکتشافی در پهنه نوار مرزی استان سیستان و بلوچستان در وسعت ۱۵ هزار کیلومترمربع نیز در دست اجرا است. علاوهبر این اکتشاف ۲۵۶۰۰ کیلومتر از پهنه سراوان در استان سیستان و بلوچستان و همچنین اکتشاف ۶ هزار و ۱۱۶ کیلومتر مربعی در پهنه نوار مرزی خراسان جنوبی بهعنوان یکی دیگر از برنامههای اکتشافی سالجاری به شمار میآید.
همچنین انجام عملیات اکتشافی و مطالعات ماهوارهای استان سیستان و بلوچستان در پهنهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع و اکتشاف در پهنهای به وسعت ۲۵۰ کیلومتری آهن سراسری نیز در این استان انجام خواهد شد.
این برنامه بخشی از طرح بزرگ اکتشاف ۲۰۰ هزار کیلومتری سراسری کشور است که برای آن اعتباری معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان صرف خواهد شد. برنامه اکتشاف سراسری قرار است در مدت سه سال به اجرا درآید. از اهداف اصلی اجرای این عملیات اکتشاف میتوان به افزایش ذخایر شناخته شده استراتژیک همچون سنگآهن، طلا، مس، زغالسنگ، سرب روی، تیتانیوم و عناصر نادر خاکی اشاره کرد. طی ۱۰۰ سال گذشته تنها ۷ درصد از مساحت کشور زیر عملیات اکتشاف معدنی قرار گرفته که نتیجه آن کشف ۵۷ میلیارد تن ذخایر معدنی است که این میزان با توجه به وجود پتانسیلهای فراوان، رقمی ناچیز به شمار میآید. اما این برنامه جدید آمارهای تازهای از میزان عناصر معدنی ایران ارائه خواهد کرد.
علاوهبر موارد یاد شده افزایش یافتن ذخایر معدنی کشور زمینه مساعدی را برای جلب و جذب سرمایهگذاران بهویژه سرمایهگذاران خارجی فراهم میآورد.
ارسال نظر