مس و آلومینیوم در مسیر صعود
چین بازار فلزات پایه را تقویت میکند
منیره نظامیوند: تحقیقات و بررسیهای فصلنامه متالیکا، با احتمال بالایی، از تغییرات جدید در قیمتهای فلزات در بازارهای جهانی خبر میدهد. براساس این گزارش، طی مدت اخیر روند قیمتهای جهانی فولاد همچنان ضعیف باقی مانده، اما قیمت محصولات طولی در بازارها در ردههای مختلف، روندی رو به بهبود را در پیش دارد. برای توضیح باید گفت منظور از محصولات بلند؛ ریلهای راهآهن، پروفیلهای ویژه، تیرآهن ها، لولهها، ورقها، فولاد، تیوپهای سیم و محصولات فلزی مشابه دیگر است. به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از کیتکو نیوز؛ به عنوان مثال برای یکی از تغییرات اخیر میتوان به قیمت سنگآهن در چین در دو هفته گذشته اشاره کرد که بعد از تثبیت روند طی مدت یک ماه، شاهد افزایش قیمت بود.
منیره نظامیوند: تحقیقات و بررسیهای فصلنامه متالیکا، با احتمال بالایی، از تغییرات جدید در قیمتهای فلزات در بازارهای جهانی خبر میدهد. براساس این گزارش، طی مدت اخیر روند قیمتهای جهانی فولاد همچنان ضعیف باقی مانده، اما قیمت محصولات طولی در بازارها در ردههای مختلف، روندی رو به بهبود را در پیش دارد. برای توضیح باید گفت منظور از محصولات بلند؛ ریلهای راهآهن، پروفیلهای ویژه، تیرآهن ها، لولهها، ورقها، فولاد، تیوپهای سیم و محصولات فلزی مشابه دیگر است. به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از کیتکو نیوز؛ به عنوان مثال برای یکی از تغییرات اخیر میتوان به قیمت سنگآهن در چین در دو هفته گذشته اشاره کرد که بعد از تثبیت روند طی مدت یک ماه، شاهد افزایش قیمت بود. قیمت زغالسنگ ککسازی نیز بیش از آنچه انتظار میرفت رشد داشت و همچنین به نظر میرسد قیمت قرارداد آتی سه ماهه جولای تا سپتامبر این محصول بدون تغییر در سطح ۱۲۰ دلار در هر تن ثابت بماند.
افزایش قیمتهای محصولات بلند در بازارها در واقع ضرر و زیانهای قبلی آنها را به نوعی پوشش میدهد. براساس اطلاعات و فرمولهای محاسباتی؛ تحقق کاهش ضرر این محصولات باید با حدود ۲ تا ۳ درصد رشد صورت بگیرد.
این میزان پوشش برای قیمت سنگآهن جهانی و سنگآهن CFR چین، با به دست آوردن ۵/۵ و ۶ درصد رشد را سبب شده و به ۹۴ دلار بر هر تن و ۷۸ دلار بر هر تن رسیده است. بر اساس گفته کارشناسان؛ انتظارها بر این است که شرکت ملی توسعه مواد معدنی چین(NMDC) در ماه جولای قیمتهای این محصولات را تا حد امکان بدون تغییر نگه دارد.
از دیگر سو کاهش قیمتهای جهانی ممکن است، قیمتهای منطقهای و داخلی را در کوتاهمدت محدود کند. در مورد بازار فلزات پایه باید گفت که قیمت تمام فلزات عمده در طول دو هفته گذشته افزایش یافته است. در این میان از مس و روی همچنان بهعنوان بهترین صعودکنندگان نام برده میشود. مس با ۵ درصد افزایش به ۷۰۱۵ دلار در هر تن رسیده و پس از آن روی با ۴ درصد افزایش به ۲۱۹۴ دلار رسیده است. همچنین آلومینیوم و سرب هر دو با ثبت افزایش ۲ درصدی، به ترتیب با ۱۸۳۸ دلار و ۲۱۲۹ دلار آمریکا معامله شدند.
اما در این میان؛ موجودی ذخایر مس در انبارها از ماه آوریل تاکنون همچنان در حال کاهش است و ۴ درصد دیگر نیز طی دو هفته گذشته افت داشته است. روی و آلومینیوم نیز با ۱/۲ درصد، گواهی بر روند کاهشی موجودی انبارها بودهاند، این در حالی است که ذخایر سرب ثابت بود.
در این میان؛ به جرات میتوان اذعان کرد که چین یکی از بزرگترین فعالان و بازیگران در عرصه بازار محصولات فلزات پایه است. بر اساس آمارها؛ تولید فولاد چین در ماه آوریل سال جاری با ۳/۲ درصد رشد به ۴/۷۰ میلیون تن رسید که رشد ۲۷/۲ میلیون تنی را در مقایسه با ماه مشابه سال قبل نشان میدهد. براساس آمارها، فعالیتها در بخش تولید کارخانهای این کشور طی ماه گذشته میلادی با بالاترین سرعت در طول مدت سال جاری میلادی رشد داشت و این نشانهای روشن از تلاشهای دولت چین برای ثبات بخشیدن به اقتصاد این کشور است. بنا به اعلام دفتر ملی آمار چین، شاخص این فعالیتها در ماه ژوئن به ۵۱ افزایش یافته؛ درحالیکه این رقم برای ماه مه به میزان ۸/۵۰ ثبت شده بود.
از سوی دیگر شاخص رسمی سفارشهای جدید به بالاترین میزان در ۲ سال اخیر رسیده و احتمال تحقق نرخ هدف برای رشد اقتصادی برای سال جاری میلادی؛ یعنی ۵/۷ درصد را افزایش داده است. پس از انتشار گزارش وضعیت بخش تولید کارخانهای در چین در ماه گذشته میلادی اقتصاددانان به بهبود شرایط خوشبین شده و پیشبینی خود را از نرخ رشد اقتصاد این کشور افزایش دادهاند. در سه ماهه اول امسال نیز اقتصاد چین ۴/۷ درصد رشد کرده بود. به باور تحلیلگران دولت چین اجازه نخواهد داد نرخ رشد به شدت کاهش یابد؛ بر این اساس اجرای اصلاحات اقتصادی در اولویت قرار دارد.
طی چند ماه اخیر نرخ فلزات پایه در بازارهای جهانی بهدلیل کند شدن روند رشد تولید ناخالص داخلی چین، یعنی بزرگترین مصرفکننده فلزات در جهان با کاهش مواجه شد. نرخ رشد تولید ناخالص چین در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۱۴ میلادی به میزان ۴/۱ درصد ثبت شده که این رقم نسبت به میزان ۷/۱ درصدی سه ماه پایانی سال ۲۰۱۳ کاهش چشمگیری داشته و موج جدیدی از نگرانی را از احتمال بروز رکود در اقتصاد جهانی ایجاد کرده است، اما از سوی دیگر براساس گفته تحلیلگران و کارشناسان؛ آمار رشد تولید ناخالص داخلی چین برای سه ماه دوم سال جاری امیدوارکننده پیشبینی میشود. همچنین امیدواری برای رونق اقتصادی نیز از مواردی است که بارقههای امید به افزایش نرخ فلزات اساسی را برای تولیدکنندگان فلزات ایجاد کرده است. البته افق بازارهای مذکور غیر از این موارد؛ به عواملی همچون اوضاع اقتصادی آمریکا، ارزش دلار و میزان عرضه جهانی این محصولات نیز بستگی دارد.
ارسال نظر