«تراکتور» باز هم حرکت رو به جلو

مجمع شرکت تراکتورسازی تبریز تقسیم ۳۰۰ ریال سود به ازای هر سهم سال ۹۲ را تصویب کرد. در این مجمع که با حضور اکثر سهامداران برگزار شد صورت‌های مالی شرکت به تصویب رسید. مهندس ابوالفتح ابراهیمی، مدیرعامل این شرکت در جلسه مزبور با ارائه گزارش عملکرد سال ۹۲ به سوالات سهامداران پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه شرکت تراکتورسازی نگین صنعت سنگین کشور است، گفت: در سال ۹۲ برنامه تولید شرکت ۵/۱۱۳ درصد تحقق یافته است.

وی همچنین میزان تحقق فروش داخلی شرکت را ۱۱۹ درصد عنوان کرد و افزود: مبلغ فروش سال ۹۲ نسبت به سال قبل ۶/۴۱ درصد رشد را تجربه کرده و برنامه بودجه این سال به میزان ۴/۱۱۵ درصد محقق شده است.

مدیرعامل شرکت تراکتورسازی از رشد ۹/۲۲ درصدی صادرات این شرکت در سال ۹۲ خبر داد.

وی همچنین با اشاره به تنوع تولید محصول از ۸ نوع در سال ۸۶ به ۱۸ نوع در سال ۹۲ گفت: طراحی و تولید تراکتور جدید از جمله تراکتورهای ۴۷۰ و تراکتور باغی ۹۵۰ و همچنین طراحی و نمونه‌سازی تراکتور سنگین ۶۶۰ در سال‌های ۹۱ و ۹۲ اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: سرانه تولید از ۵ دستگاه در سال ۸۸ به ۹/۹ دستگاه در سال ۹۲ رسیده است.

شرکت تراکتورسازی در رتبه‌بندی IMI۱۰۰ در گروه ماشین‌آلات و صنایع فلزی برای نخستین بار در طول فعالیت ۴۵ ساله شرکت رتبه اول را کسب کرده است.

مجمع مزبور به ریاست آقای متولیان و نظارت آقایان اسکندری و بادکوبه‌ای و دبیری آقای یکتن برگزار شد. براساس تصمیمات این مجمع روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به عنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت انتخاب شد.

تاریخچه

شرکت تراکتورسازی ایران در سال ۱۳۴۷ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و طی شماره ۳۲۴/۵۴۰ مورخ ۲۶/۰۲/۱۳۴۷ در اداره ثبت شرکت‌ها (تبریز) به ثبت رسیده است. این شرکت در تاریخ ۲۱/۰۱/۱۳۷۵ به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ ۰۹/۰۵/۱۳۷۵ در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است. مرکز اصلی شرکت و کارخانه آن در شهرستان تبریز واقع است.

شروع مونتاژ تراکتورهای رومانی U۶۵۰ و U۶۵۱ از سال ۱۳۴۸ آغاز شد، از سال ۱۳۵۶ تراکتورهای سبک MF۲۸۵ جایگزین تراکتورهای رومانی شد و بین سال‌های ۱۳۶۶ و ۱۳۷۲ شرکت‌های آهنگری، موتورسازان، ریخته‌گری، خدمات صنعتی و ماشین‌آلات صنعت از شرکت مادر جدا شد. تولید تراکتورهای سنگین MF۳۹۹ تک دیفرانسیل برای اولین بار در سال ۱۳۷۲ در شرکت انجام گرفت، در سال ۱۳۷۲ شرکت بازرگانی و خدمات پس از فروش و در سال ۱۳۸۲ شرکت تراکتورسازی ارومیه خریداری شد و بین سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ شرکت‌های کردستان، شرکت ونیران در کشور ونزوئلا، شرکت مهندسی و تامین قطعات، شرکت تاجیران در کشور تاجیکستان و خودروسازان دیزلی آذربایجان تاسیس شد، طراحی و تولید تراکتورهای جدید از سال ۱۳۸۱ و با تراکتور ITM۸۰۰ شروع شد و متعاقب آن در سال ۱۳۸۶ تراکتورهای ITM۲۹۹ و ITM۲۴۰ در شرکت تراکتورسازی به تولید انبوه رسید، با توجه به روند خصوصی‌سازی طی سال‌های اخیر، شرکت تراکتورسازی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و واگذاری بیش از ۴۲ درصد از سهام شرکت تراکتورسازی به شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان و شرکت سایپا در سال ۱۳۸۷ اتفاق افتاد و عملا شرکت به بخش خصوصی واگذار شد. در سال ۱۳۸۸ با توجه به خرید سهام شرکت از سوی شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان، این شرکت سهامدار عمده شرکت محسوب شد. در سال ۱۳۸۹ اقدام به طراحی و نمونه‌سازی تراکتورهای ITM۴۷۵ ، ITM۴۸۵، ITM۱۰۰۰ و ITM۱۰۵۰ تک و دو دیفرانسیل و نیز طراحی و تولید ITM۲۸۵NEW کرد. از جمله اقدامات مم انجام یافته در سال ۱۳۹۱ می‌توان به انتقال کارگاه‌های تولید قطعات به شرکت مهندسی و تامین قطعات در راستای تشکیل ستاد تخصصی هلدینگ، طراحی و تولید انبوه محور جلوی تراکتورهای سری ۲۰۰ و ۳۰۰ و ساخت مرکز تست و استاندارد در راستای خودکفایی و کاهش قیمت تمام شده محصول، طراحی و نمونه‌سازی تراکتور ITM۴۷۰، طراحی، نمونه‌سازی و تولید انبوه تراکتور OTM۹۵۰ و همچنین مقدمات تاسیس شرکت تولید خودروهای دیزلی با نام شرکت سیبا اشاره کرد که این شرکت در سال ۱۳۹۲ به بهره‌برداری رسیده و تولیدات خود را روانه بازار کرد. در سال ۱۳۹۲ در راستای استراتژی‌های کلان شرکت، پس از تکمیل مطالعات انجام شده در خصوص تراکتور سنگین ۱۵۰ اسب بخار، پروژه طراحی و تولید این تراکتور در گروه صنعتی تراکتورسازی ایران شروع شده و براساس زمان‌بندی انجام شده در سال ۱۳۹۳ تولید نمونه و انبوه آن به انجام خواهد رسید.

فعالیت‌های اصلی شرکت

به موجب ماده ۳ اساسنامه موضوع فعالیت این شرکت عبارت است از:

طراحی، ساخت، تولید و فروش انواع تراکتورها و ماشین‌آلات صنعتی و تولیدی، ادوات کشاورزی و کامیونت، توسعه و ایجاد صنایع وابسته و مشارکت با سایر و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ارائه خدمات بعد از فروش محصولات به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تحقیق و توسعه به منظور دستیابی به تکنولوژی‌های برتر، ایجاد روابط با دانشگاه‌های فنی و تکنولوژیکی داخل و خارج برای توسعه، تحقیق و پژوهش پیرامون محصولات جدید مربوطه و بهره‌برداری از نتایج حاصله به‌طور کامل، انجام هرگونه عملیات بازرگانی اعم از واردات، صادرات، عقد هرگونه قرارداد تجاری که با فعالیت‌های شرکت مرتبط است، عضویت در مراکز علمی و فنی، اتحادیه‌ها، صنوف و سازمان‌های مربوطه داخلی و خارجی با رعایت موازین قانونی جهت کسب آخرین اطلاعات فنی، علمی و استانداردها و روش‌های برتر و دستاوردهای تکنولوژیکی.

دستاوردهای مهم سال ۱۳۹۲

* تحقق ۵/۱۱۳درصدی برنامه تولید

* تحقق ۱۱۹ درصدی برنامه تعداد فروش

* تحقق ۴/۱۱۵ درصدی برنامه و رشد ۶/۴۱ درصدی مبلغ فروش نسبت به سال قبل

* تحقق ۱/۶۲ درصدی برنامه تعداد صادرات

* تحقق ۷/۶۰ درصدی برنامه و رشد ۹/۲۲ درصدی مبلغ صادرات نسبت به سال قبل

* افزایش تنوع تولید محصول به ۱۸ نوع محصول

* افزایش سرانه تولید از ۵ دستگاه در سال ۱۳۸۸ به ۹/۹ دستگاه

* افزایش بهره‌وری کارگاه‌های تولید قطعات

* صرفه‌جویی در هزینه‌های دستمزد مستقیم تولید قطعات

* کاهش نارضایتی سازندگان قطعات و تامین‌کنندگان مواد

* مدیریت پرداخت‌ها به شرکت‌های تامین‌کننده به نحوی که میانگین پرداخت‌ها به طور متوسط به ۴ ماه در سال کاهش یافته است.

* افزایش میزان فروش داخلی انواع تراکتور

* کاهش انباشت محصول و بلوکه شدن نقدینگی شرکت در محصولات و مواد اولیه راکد

* بهبود رتبه شرکت تراکتورسازی ایران از دیدگاه سازمان بورس اوراق بهادار

* بهبود روند قیمت سهام و شاخص سودآوری

* مدیریت مسائل ناشی از بدهی‌های معوقه به بانک‌ها

* طراحی و تولید تراکتور جدید از جمله تراکتورهای ۴۷۰ و تراکتور باغی ۹۵۰ و همچنین طراحی و نمونه‌سازی تراکتور سنگین ۶۶۰

افتخارات شرکت، جوایز و گواهینامه‌های دریافتی:

* کسب عنوان صادرکننده برگزیده استانی و نمونه کشوری

* دریافت لوح و تندیس چهارمین جشنواره ملی بهره‌وری

* انتخاب شرکت به عنوان رتبه اول در گروه ماشین‌آلات و صنایع فلزی در فرآیند IMI۱۰۰ برای اولین بار در طول فعالیت ۴۵ ساله شرکت.

* دریافت گواهینامه ملی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان

* سال ۱۳۹۳: دریافت لوح و تندیس سومین کنفرانس رضایتمندی مشتری

سال ۱۳۹۳: دریافت تندیس و گواهینامه بین‌المللی کاردینلی در خصوص مشتری محوری

برنامه‌های شرکت تراکتورسازی ایران در خصوص تنوع‌بخشی محصولات تولیدی:

* نمونه‌سازی و شروع تولید انبوه کابین تراکتور ITM ۳۹۹

* شروع طرح نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات، ابزارها و ابنیه شرکت

* شروع فاز اجرایی نمونه‌سازی تراکتور ۱۵۰ اسب که تاکنون بالغ بر ۵۰درصد پیشرفت داشته است.

ماموریت:

تولید انواع تراکتور و ماشین‌آلات کشاورزی با بهره‌گیری از تکنولوژی روز و خلاقیت و ابتکار نیروی انسانی توانمند برای بازارهای داخلی و خارجی در جهت توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور و نیل به سودآوری مناسب

منشور اخلاقی:

* اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران با افتخارآفرینی در بازارهای جهانی

* تضمین بقای سازمان با کسب رضایت‌ مشتری

* تلاش درجهت تامین رضایت نیروی انسانی و ترویج کرامت و منزلت انسانی با رعایت عدالت شایسته‌سالاری و حمایت از افکار نو

* اعتقاد راسخ به بهبود مستمر با توسعه فرهنگ مشارکت و ایجاد سازمان دانایی محور

* تلاش در جهت رعایت اصلی امانتداری، صداقت، انصاف و شفافیت در برخورد با ذی‌نفعان

* حفظ منافع سهامداران

* دوستدار محیط زیست و رعایت قوانین و مقررات

* تلاش در جهت انجام رسالت و مسوولیت‌های ملی، اجتماعی و پویایی در تعاملات محیطی

* ایجاد توازن بین نیازها و انتظارات ذی‌نفعان

«تراکتور» باز هم حرکت رو به جلو