افزایش قیمت اونس و ابهامزدایی از آینده قیمت ارز
محرکهای بازگشت آتی به دوره رونق
منیره نظامیوند: دیروز سررسیدهای مختلف بازار آتی در ساعات ابتدایی معاملات کار خود را با افزایش قیمت آغاز کردند؛ اما در ادامه هماهنگ و همگام با ریزش قیمت دلار، روندی کاهشی را در پیش گرفتند. به گزارش دنیای اقتصاد، حجم معاملات انجام شده دیروز (تا ساعت ۱۶) در حدود ۲۰۵۰ معامله بود که تقریبا ۹۵ درصد از این میزان به دو سررسید آبان و دی ماه اختصاص داشت. در عین حال دیروز سررسیدهای آتی ریزش قیمتهایی بین ۳ تا ۱۲ هزار تومان را تجربه کردند. روز گذشته همچنین از چهار سررسید موجود و فعال در بازار آتی، تنها دورترین سررسید یعنی دی شاهد باز شدن موقعیتهای جدید بود و در سایر سررسیدها فعالان بازار ترجیح خود را بر آفست کردن (بستن) قراردادها گذاشتند.
منیره نظامیوند: دیروز سررسیدهای مختلف بازار آتی در ساعات ابتدایی معاملات کار خود را با افزایش قیمت آغاز کردند؛ اما در ادامه هماهنگ و همگام با ریزش قیمت دلار، روندی کاهشی را در پیش گرفتند. به گزارش دنیای اقتصاد، حجم معاملات انجام شده دیروز (تا ساعت ۱۶) در حدود ۲۰۵۰ معامله بود که تقریبا ۹۵ درصد از این میزان به دو سررسید آبان و دی ماه اختصاص داشت. در عین حال دیروز سررسیدهای آتی ریزش قیمتهایی بین ۳ تا ۱۲ هزار تومان را تجربه کردند. روز گذشته همچنین از چهار سررسید موجود و فعال در بازار آتی، تنها دورترین سررسید یعنی دی شاهد باز شدن موقعیتهای جدید بود و در سایر سررسیدها فعالان بازار ترجیح خود را بر آفست کردن (بستن) قراردادها گذاشتند. در بازارهای جهانی اما پیشبینی میشود قیمت طلا در روزهای آتی با کاهش روبهرو شود؛ چرا که احتمال میرود تصمیم بانک مرکزی اروپا برای کاهش نرخ بهره و تزریق نقدینگی بیشتر، تاثیر زیادی بر کاهش قیمت طلا در روزهای آینده داشته باشد. هفته گذشته کارشناسان اقتصادی کاهش قیمت طلا را پیشبینی کرده بودند؛ ولی قیمت طلا در هفتهای که گذشت بعد از افت حدودا ۵۰دلاری هفته ماقبل، با رشد ۵ دلاری روبهرو شد. همچنین انتشار گزارش وزارت کار آمریکا در خصوص ایجاد ۲۱۷ هزار فرصت شغلی جدید در ماه مهنیز تاثیر چندانی بر روند تحولات قیمت طلا نداشته است. به عقیده رسا اردوبادی، کارشناس بازار آتی؛ طی حدود ۶ سالی که از عمر بازار آتی سکه میگذرد، بارها شاهد وضعیت فعلی بوده ایم؛ یعنی دوره ای کم نوسان و بدون حجم قابل توجه معاملات. اما این بار به نظر میرسد نسبت به دفعات گذشته این کم نوسانی دامنه دارتر شده است. حال سوالی که اینجا مطرح میشود این است که چه عاملی میتواند دوره رونق را به بازار آتی بازگرداند؟ برای بررسی این سوال باید از زوایای مختلف به فاکتورهای تاثیرگذار بر روی سکه و بازار آتی نگاه کرد.
کمتاثیرترین عامل طی روزهای جاری به نظر میرسد که دلار باشد. دلار در یک ماه گذشته بعد از هیجانات ناشی از مذاکرات وین به نظر میرسد که در محدوده ۳ هزار و ۲۸۰ تومان آرام گرفته است و منتظر یک محرک قوی برای شروع حرکت خود است که به نظر میرسد اتفاقاتی که میتواند بر قیمت دلار تاثیرگذار باشد، مذاکرات وین در اواخر خرداد و داستان بلند و دنبالهدار دلار پتروشیمیها باشد که معلوم نیست این موضوع نهایتا با چه سرنوشتی روبهرو شد و آیا ما در حال حاضر شاهد عرضه دلار پتروشیمیها در بازار هستیم یا خیر. اما اونس به عنوان فاکتور تاثیرگذارتر این روزهای بازار آتی سکه، هفته گذشته منتظر نتایج نشست بانک مرکزی اتحادیه اروپا بود و نتایج نشست نیز با انتظارات سرمایه گذاران هماهنگی داشت و این بانک نرخ بهره را از ۰/۲۵ درصد به ۰/۱۵ درصد کاهش داد که پیشبینی میشد این نرخ به ۰/۱ درصد کاهش پیدا میکند. ولی به نظر میرسد مهمترین نکته از سخنان دراگی این بود که بانک مرکزی اروپا شروع به کار روی طرحی همانند سیاست تسهیل کمی ایالات متحده (QE) خواهد کرد. روز جمعه نیز تعداد مشاغل اضافه شده ایالات متحده در ماه مه۲۱۷هزار مورد اعلام شد که این میزان در ماه آوریل نیز ۲۸۲ هزار مورد بوده است که این برای چهارمین ماه متوالی است که تعداد مشاغل اضافه شده بالای ۲۰۰ هزار مورد گزارش شده است. همچنین اعلام این آمار برای اولین بار از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی تاکنون است و به نظر میرسد که اوضاع اقتصادی ایالات متحده رو به بهبود بوده و در مسیر بازگشت به شرایط قبل از بحران است. از منظر تکنیکال نیز اونس سطح حمایتی ۱۲۴۰ دلار را به خوبی نگه داشته است و پیشبینی میشود که در این محدوده کمی حمایت شود؛ ولی به نظر میرسد که این حمایت اگر صورت بگیرد بیشتر از جنس اصلاح باشد و شاید بتوان هنوز انتظار سطح ۱۲۲۰ دلار را دور از ذهن ندید. سکه نقدی نیز در محدوده ۹۵۰ هزار تومان یک سطح حمایتی دارد و در حال حاضر با آن درگیر است که اگر موفق به شکستن این محدوده شود، محدوده ۹۳۰ هزار تومان برای آن محتمل است.
ارسال نظر