لزوم ارائه نقشه راه برای بخش صنعت و معدن کشور
خبرگزاری تسنیم- رضا رحمانی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه علنی پارلمان طی سخنانی به بحث اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن در بخش صنعت و معدن پرداخت و اظهار کرد: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی یک فرصت استثنایی است که میتواند سبب ایجاد یک جهش بزرگ در صنعت و تولید کشور شود. وی اضافه کرد: صنعت کشورمان متاسفانه از چند مشکل جدی رنج میبرد که یکی از مهمترین آنها بیبرنامگی و نداشتن استراتژی در بخش صنعت است و همانطور که ملاحظه کردید مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید کردند که حرکت ما باید براساس برنامه باشد، اما متأسفانه صنعت و معدن کشورمان فاقد راهبرد و استراتژی است.
خبرگزاری تسنیم- رضا رحمانی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه علنی پارلمان طی سخنانی به بحث اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن در بخش صنعت و معدن پرداخت و اظهار کرد: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی یک فرصت استثنایی است که میتواند سبب ایجاد یک جهش بزرگ در صنعت و تولید کشور شود.
وی اضافه کرد: صنعت کشورمان متاسفانه از چند مشکل جدی رنج میبرد که یکی از مهمترین آنها بیبرنامگی و نداشتن استراتژی در بخش صنعت است و همانطور که ملاحظه کردید مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید کردند که حرکت ما باید براساس برنامه باشد، اما متأسفانه صنعت و معدن کشورمان فاقد راهبرد و استراتژی است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد:
۱۰ سال پیش که آقای جهانگیری وزیر صنعت بود، چند روز پس از معارفه نامهای به کمیسیون صنایع مجلس نوشت و استراتژی بخش صنعت را اعلام کرد. دولت بعد که سرکار آمد، آن استراتژی را به کل تغییر داد و پس از معارفه و تودیع آقای نعمتزاده و غضنفری دوباره به سرخط برگشتیم و استراتژی ما به همان ۱۰ سال قبل برگشت.
رحمانی با طرح این سوال که بدون استراتژی و برنامه چطور میتوان به اهداف مدنظر در بخش صنعت رسید، گفت: صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ما بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد اما متاسفانه تاکنون هیچ حرکت قابل توجهی در آن انجام نشده و ما فقط وارد کننده بودیم، در حالی که کشور ما دارای ظرفیتهای بسیاری است.
لزوم ارائه استراتژی در بخش صنعت و معدن از سوی دولت
وی ادامه داد: زنجیره تولید ما دچار نقصان است. بهعنوان مثال ما توانایی تولید برخی مواد را داریم اما برای اینکه به چرخه کامل تولید یک وسیله دست پیدا کنیم، اکثر مواد مورد نیاز را باید وارد کنیم. مثلا در فولاد، ما خام فروشی میکنیم و از آن طرف دوباره فولاد وارد میکنیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به عدم اجرای درست قوانین گفت: ما در قانون معادن تاکید کردیم که ۱۵ درصد از درآمدهای معادن که قالبا در مناطق محروم هستند، صرف آن مناطق شوند، اما درسال ۹۱ و ۹۲ حتی یک ریال هم به آن مناطق داده نشد و بعد انتظار داریم که مناطق محروم کشور پیشرفت کنند. همچنین برای بسیاری از زیرساختها و صنایع مادر بودجههای کمی در نظر میگیریم که حتی بخش اعظمی از آنها تخصیص داده نمیشود. رحمانی با بیان اینکه سیاست گذاریها در بخش صنعت باید اصلاح شود، یادآور شد: ما جزو ۱۰ کشور برتر جهان از لحاظ اکتشاف هستیم و مواد معدنی زیادی برای این منظور داریم، اما تاکنون تنها ۲۰ درصد آنها را اکتشاف کردهایم و در بودجه امسال نیز برای این موضوع ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفتهایم.
«ایمیدرو» را تا مرز نابودی پیش بردند
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه ما تنها سازمان معدنی کشور یعنی ایمیدرو را تا مرز نابودی پیش بردهایم؛ چراکه واگذاریهای ما تنها به دولتیها انجام میشود درحالی که قرار بود واگذاریها به بخش خصوصی باشد. البته این موضوع در بحث اقتصاد مقاومتی نیز مجددا مورد تاکید قرار گرفته که این نشان میدهد ما در این زمینه موفق نبودهایم. وی در ادامه سخنان خود به بودجه زیرساختهای معدنی و صنعتی کشور اشاره کرد و گفت: پیشرفت زیرساختهای معدنی و صنعتی کشور نیازمند بودجه هستند، اما متاسفانه ما نه تنها راهبرد و برنامهای نداریم بلکه بودجههای خوبی هم به آنها اختصاص نمیدهیم. البته در این میان بانکهای کشورمان نیز سرمایه چندانی ندارند به عنوان مثال بانک ملی ما یک میلیارد دلار سرمایه دارد، اما حداقل سرمایه بانکهای کشورهای دیگر ۴ تا ۵ میلیارد دلار است.
ارسال نظر