گروه بورس کالا- سحر نمایشی: افزایش رقابت برای تعداد زیادی از محصولات پتروشیمی روز گذشته محصولات کمتری را نصیب بسیاری از معامله‌گران در رینگ این محصولات کرد. از این رو تعداد بیشتری از محصولات پلیمری نسبت به هفته گذشته با سقف قیمت توسط کارگزاران معامله شدند. به گفته معامله‌گران، فاصله قیمت برخی از این محصولات در بازار و بورس به اندازه‌ای است که اگر قیمت‌ها هم روندی نزولی یابد، باز هم خریداران سود خواهند کرد، از این رو احتیاط برای ورود به مبادلات منطقی به نظر نمی‌رسد.

البته در این روز روند افزایشی نرخ جهانی این محصولات نیز در تغییر قیمت‌ها بی‌تاثیر نبود، اما فعالان آگاه تنها دلیل عمده رشد نرخ این محصولات را عدم عرضه تولید‌کنندگان طی این مدت می‌دانند.

فعالان بازار معتقدند درست است که میزان تقاضا نسبت به روز دو‌شنبه افزایشی بود، اما نسبت به هفته قبل اندکی منطقی شده است، چرا که به گفته فعالان بازار از زمانی که بحث تغییر قیمت خوراک گاز در بازار این محصولات مطرح شده، خریداران تا جایی که امکان داشت محصولات مورد نیاز خود را خریداری کردند و اکنون میزان تقاضا در بورس و بازار منطقی‌تر از هفته‌های گذشته به نظر می‌رسد، به گفته فعالان بازار، افزایش تقاضای برخی محصولات همچون پلی پروپیلن شیمیایی MR۲۳۰C تنها به دلیل تقاضای فصلی بوده است.

با این حال در این روز مانند هفته گذشته پلی‌اتیلن ترفتالات بطری BG۸۲۱ شرکت پتروشیمی تندگویان و پلی‌اتیلن سنگین فیلم OFF - EX۵ درجه ۱ پتروشیمی مارون، همچنین پلی پروپیلن شیمیایی ZR۲۳۰C شرکت نوید زرشیمی با سقف قیمت خریداری شدند اما میزان تقاضای این محصولات کمتر از هفته‌های قبل بوده است.

به گفته معامله‌گران، عرضه‌های اندک و اختلاف قیمت بالای این محصولات در بورس و بازار از دلایلی است که بیشتر خریداران را به رقابت برای خرید این کالا وادار می‌کند.

در همین حال پلی پروپیلن نساجی ZH۵۵۰J شرکت نوید زرشیمی هم که روز گذشته به میزان ۲۰۳۷ تن عرضه شده بود با سقف قیمت خریداری شد. این کالا با قیمت ۳ هزار و ۸۸۸ تومان در هر کیلو توسط کارگزاران خریداری شد، در حالی که پلی پروپیلن نساجی با گرید ZH۵۱۰L همین شرکت با قیمت ۳ هزار و ۸۸۳ تومان در هر کیلو به فروش رسید.

گرچه تعداد زیادی از محصولات پلیمری‌ها، روز گذشته با سقف قیمت خریداری شدند، اما در این روز برخی از کالاها مانند پلی‌اتیلن سنگین فیلم EX۵ شرکت پتروشیمی مارون با کمبود تقاضا مواجه شد، در حالی که قیمت پایه این محصول بدون تغییر باقی ماند.

همچنین تالار داخلی و صادراتی فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران طی یک ماه گذشته شاهد معامله بیش از ۸۹۸ هزار تن انواع کالا به ارزشی حدود ۶/۱۶ هزار میلیارد ریال بود. در این تالار، حدود ۳۶۷ هزار تن انواع قیر به ارزش بیش از ۵ هزار میلیارد ریال در حالی مورد دادوستد قرار گرفت که در مقایسه با ماه قبل، رشد ۷۳ و ۷۱ درصدی را در حجم و ارزش تجربه کرد.

حجم معاملات انواع مواد پلیمری نیز در دی ماه به ۱۸۹ هزار تن بالغ شد و رشد ۱۲ درصدی حجم و ۱۴ درصدی ارزش برای این گروه نیز در بورس ثبت شد.

تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران همچنین شاهد معامله بیش از ۱۹۴ هزار تن انواع وکیوم باتوم، ۶۵ هزار تن لوب کات، حدود ۷۴ هزار تن انواع مواد شیمیایی، ۸ هزار تن گوگرد، ۳۵۰ تن انواع گاز و ۷۲ تن انواع روغن بود.