برخلاف پیشبینیهای موجود
بهای سکههای آتی، تنها اندکی افزایش یافت
گروه بورس کالا - طیبه شهبازی: بهای جهانی طلا پس از افت ۲۷ دلاری که در معاملات پنج شنبه گذشته تجربه کرد، روز جمعه با نوسان در محدوده ۱۲۲۱ تا ۱۲۳۸ دلار، در نهایت با قیمت ۱۲۳۸ دلاری که نشان از صعود ۱۳ دلاری داشت، بر تابلوی معاملات ثابت شد. دلیل این افزایش بها، اعلام آمار منفی از تورم آمریکا عنوان شده است. تحلیلگران بازار طلا معتقدند که جو حاکم بر دادوستدهای این بازار -به دلیل افزایش انتظارها از پایان دادن به برنامه تسهیل پولی فدرال رزرو و سرعت گرفتن خروج سرمایههای صندوقهای سرمایهگذاری طلا- سبب شده تا بازار طلا وضعیت شکنندهای داشته باشد.
گروه بورس کالا - طیبه شهبازی: بهای جهانی طلا پس از افت 27 دلاری که در معاملات پنج شنبه گذشته تجربه کرد، روز جمعه با نوسان در محدوده 1221 تا 1238 دلار، در نهایت با قیمت 1238 دلاری که نشان از صعود 13 دلاری داشت، بر تابلوی معاملات ثابت شد. دلیل این افزایش بها، اعلام آمار منفی از تورم آمریکا عنوان شده است.
تحلیلگران بازار طلا معتقدند که جو حاکم بر دادوستدهای این بازار -به دلیل افزایش انتظارها از پایان دادن به برنامه تسهیل پولی فدرال رزرو و سرعت گرفتن خروج سرمایههای صندوقهای سرمایهگذاری طلا- سبب شده تا بازار طلا وضعیت شکنندهای داشته باشد. این مساله موجب میشود تا تحلیل پذیری روند قیمتی طلا دشوار شود به همین دلیل نسبت به روند تحولات قیمت طلا در هفته پیش رو در بین کارشناسان
اختلاف نظر جدی وجود دارد.
روزهای ۱۷ و ۱۸ دسامبر (سه و چهارشنبه این هفته) آخرین نشست بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۱۳ به ریاست برنانکی برگزار خواهد شد؛ هرچند پیشبینی نمیشود تصمیم مهمی پیرامون توقف خرید اوراق قرضه در این آخرین جلسه اتخاذ شود، اما این انتظار وجود دارد که روزهای منتهی به برگزاری این نشست با نوساناتی در جهت افزایش بها در بازار طلا همراه باشد.
از آنجا که پنجشنبه گذشته، ۱۳ دلار از ریزش ۲۷ دلاری اونس طلا، پس از پایان کار بازارهای داخلی طلا و سکه رخ داد، افزایش ۱۳ دلاری معاملات روز جمعه به نوعی جبران این ریزش بود که بازارهای داخلی فرصت نکرده بودند به آن واکنش نشان دهند؛ به همین دلیل با وجود اینکه به نظر میرسید روز شنبه سکههای نقدی و آتی باید افزایش قیمت چشمگیری را به نمایش بگذارند، سکه نقدی در بیشترین صعود قیمتی تنها ۱۱ هزار تومان بر آخرین بهای روز پنج شنبه خود افزود. سکههای آتی هم که پیش از بازگشایی بازار نقدی دادوستد را آغاز کرده بودند، با افزایش قیمت روبه رو شدند.
این افزایش برای سکه اردیبهشت (دورترین سررسید این بازار) به حدود ۲۰ هزار تومان هم رسید. به همین ترتیب سکه سررسید اسفند در اوایل معاملات این روز در بالاترین قیمت به ۹۰۹ هزار تومان هم رسید. اما با آمدن قیمت سکههای نقدی، آتی از شدت افزایش بهای سررسیدهایش کاست. در کنار افزایش بهای طلا در بازارهای بینالمللی در روز جمعه، عامل دیگری نیز وجود داشت که موجب شد انتظار افزایش قیمتها برای روز شنبه - پیش از بازگشایی بازارها - شکل بگیرد؛ این عامل شدت گرفتن بدگمانیها نسبت به حسن نیت مقامات غربی پیرامون مساله هستهای و تحریمها علیه ایران بود چراکه طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر اعمال تحریمهای جدید از سوی آمریکا به گوش میرسد.
اما به هر ترتیب روز گذشته شاهد نوسانات شدید در بازارهای نقدی و آتی سکه نبودیم. از سوی دیگر پیشبینی میشد دلار هم در این روز با توجه به جو موجود، موفق به ورود مجدد به محدوده بالای ۳۰۰۰ تومان شود اما این اتفاق هم نیفتاد و این ارز مهم در نهایت صبح دیروز تا ۲۹۵۰ تومان صعود کرد و حوالی ظهر این روز با کاهش،
به ۲۹۴۵ تومان رسید.
دیروز پس از مدتها که سکه آذر زیر قیمت نقدی معامله میشد، توانست این سد را بشکند و از بهای سکه نقدی عبور کند. البته به نظر نمیرسید که این مساله پایدار باشد چراکه در طول معاملات این روز، باز هم به رقمی کمتر از قیمت سکه بازار آزاد باز میگشت. اما مساله غیرمنطقی در مسیر دادوستدهای روز شنبه بازار قراردادهای آتی این بود که سررسید دی ماه با اختلاف اندک دو تا سه هزار تومانی با سکه نقدی معامله میشد. این مساله نشان از این داشت که معاملهگران آتی انتظار صعودی شدن بازار را در یک ماه آینده ندارند.
ارسال نظر