رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی مطرح کرد
آخرین تحولات در زمینه معاملات برق در بورس انرژی
با ابلاغ «دستورالعمل سازوکار حضور مصرف کنندگان بخش صنعت و معدن در معاملات برق بورس انرژی»، بسترسازی جهت حضور مستقیم خریداران برق در بورس انرژی با جدیت بیشتری در حال پیگیری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی با بیان مطلب بالا به خریداران و فروشندگان قراردادهای سلف موازی استاندارد برق توصیه کرد در ارائه سفارشهای خرید و فروش، ابلاغیه وزیر نیرو در تاریخ ۱۸ شهریور ۹۲ در ارتباط با دامنه نرخ پیشنهادی انرژی تولیدی و نرخ پایه، آمادگی بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران در سال ۱۳۹۲ را مد نظر قرار دهند.
با ابلاغ «دستورالعمل سازوکار حضور مصرف کنندگان بخش صنعت و معدن در معاملات برق بورس انرژی»، بسترسازی جهت حضور مستقیم خریداران برق در بورس انرژی با جدیت بیشتری در حال پیگیری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی با بیان مطلب بالا به خریداران و فروشندگان قراردادهای سلف موازی استاندارد برق توصیه کرد در ارائه سفارشهای خرید و فروش، ابلاغیه وزیر نیرو در تاریخ ۱۸ شهریور ۹۲ در ارتباط با دامنه نرخ پیشنهادی انرژی تولیدی و نرخ پایه، آمادگی بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران در سال ۱۳۹۲ را مد نظر قرار دهند. محمد حسین عسگری توضیح داد: بر این اساس دامنه نرخ پیشنهادی انرژی تولیدی و نرخ پایه آمادگی به ترتیب برابر صفر تا ۳۷۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت (به علاوه ۱۳ ریال بابت هزینه دسترسی به نقطه مرجع) و ۱۳۳ ریال به ازای هر کیلووات ظرفیت آماده در هر ساعت تعیین شده است.
وی تاکید کرد: دامنه نرخ پیشنهادی انرژی تولیدی از اول مهرماه ۹۲ و نرخ پایه پرداخت بابت آمادگی از تاریخ ابتدای فروردین ماه ۹۲ در بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعمال میشود.
عسگری در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به ابلاغ «دستورالعمل ساز و کار حضور مصرف کنندگان بخش صنعت و معدن در معاملات برق بورس انرژی» توسط معاون برق و انرژی وزارت نیرو که با همکاری بورس انرژی، سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت نیرو تهیه شده بود، موضوع بسترسازی به منظور حضور مستقیم خریداران برق در بورس انرژی با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.
وی همچنین افزود: در ۱۴ شهریور ماه، شرکت توانیر مجددا نسبت به تامین اعتبار شرکتهای توزیع نیروی برق تهران بزرگ، استان البرز، استان اصفهان، خراسان رضوی، شهرستان شیراز، شهرستان بوشهر، جنوب کرمان، استان مازندران، کرمانشاه، شمال کرمان و استان گلستان جهت خرید قراردادهای سلف موازی استاندارد برق از بورس انرژی در شهریور ماه اقدام کرده و این روند به طور منظم و به صورت ماهانه در حال انجام است.
رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی به آمار معاملات این بورس اشاره کرد و گفت: از ابتدای آغاز رسمی معاملات در بورس انرژی، در مجموع ۸۷۲۰۳ قرارداد سلف موازی استاندارد برق در قالب ۲۲۸۸ معامله، به ارزش ۲۵۶ میلیارد و ۸۰۲ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۶۰ ریال انجام پذیرفته است که معادل ۵۸۴ هزار و ۵۷۲ مگاوات ساعت است.
وی تصریح کرد: از این بین در مجموع ۲۸۲ هزار و ۳۷۶ مگاوات ساعت بار پایه روزانه به ارزش ۱۱۸ میلیارد و ۲۹۰ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۴۰ ریال، ۳۰۱ هزار و ۳۹۶ مگاوات ساعت بار پیک روزانه به ارزش ۱۳۸ میلیارد و ۲۶۹ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۹۲۰ ریال و ۸۰۰ مگاوات ساعت نماد کمباری روزانه به ارزش ۲۴۲ میلیون و ۴۰۰هزار ریال در تابلو سلف موازی استاندارد برق در بازار مشتقه معامله شده است.
رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی ابراز کرد: همچنین در بازار فیزیکی و در تابلو سایر حاملهای انرژی نیز تاکنون ۱۰ هزار و ۹ تن متانول، ۷۴۴۶ تن قطران، ۷۰۰ تن آیزوریسایکل و ۲۰۰ تن زغال سنگ در مجموع به ارزش ۱۴۶ میلیارد و ۳۸۲ میلیون و ۷۱۶ هزار ریال مورد معامله قرار گرفته است.
ارسال نظر