رینگ فولاد ، خوش درخشید

گروه بورس کالا- حدیث موسوی: به دنبال اخبار مرتبط با جنگ احتمالی در سوریه نه تنها بازار ارز و طلای کشور طی دو روز گذشته تحت تاثیر قرار گرفت و نوسانات افزایشی قیمت را از خود نشان داد، بلکه شاخص سهام بورس اوراق بهادار هم افت بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد. البته همین امر بر بازار کالاهایی همچون فولاد نیز موثر واقع شد به گونه‌ای که روز گذشته با توجه به روند صعودی نرخ ارز و افزایش قیمت پیشنهادی برخی تولیدکننده‌های فولادی، انواع آهن‌آلات موجود در بازار که مدتی بود روند کاهشی یا ثبات نرخ‌ها را دنبال می‌کردند در بازار آزاد با افزایش قیمت اندکی مواجه شدند. این موضوع در حالی است که به گفته معامله‌گران این افزایش نرخ‌ها مقطعی و گذرا است؛ چرا که روند معاملات هیچ‌گونه تاثیرپذیری از این موضوع دریافت نکرد و کماکان با همان سردی و بی‌تحرکی سابق پیگیری شد. اما در سوی دیگر بازار این بورس کالا بود که با تنوع عرضه‌ها و تناژها در گروه محصولات فولادی روز پرکاری را برای معامله‌گران در آخرین روز معاملاتی تالار محصولات صنعتی و معدنی رقم زد.

چهارشنبه رینگ فولاد شاهد عرضه ۱۵۰ هزار و ۷۰۴ تن انواع محصولات فولادی بود که تا پایان معاملات یعنی در زمان‌های رسمی و مچینگ بالغ بر ۹۹ هزار و ۹۴۴ تن از این کالاها به فروش رسید. البته در میان تعدد زیاد عرضه‌کننده‌های خصوصی و دولتی، این فولادسازان دولتی از جمله فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان و مجتمع فولاد خراسان بودند که نسبت به رقبا فروش موفقی را تجربه کردند.

در این روز شمش بلوم از سوی فولاد خوزستان در قالب یک قرارداد سلف به میزان ۵۷ هزار تن به روی تابلو عرضه رفت که در مواجهه با ۶ هزار تن مازاد تقاضا قیمت پایه آن در حدود ۵ درصد رشد کرد.

به گفته برخی از کارگزاران امکان بازپرداخت حداکثر ۹۰ روزه برای خریدارانی که تولیدکننده مقاطع طولی پذیرش شده بودند مهم‌ترین عامل ایجاد انگیزه برای استقبال از این عرضه بوده است. در همین حال ذوب‌آهن نیز با دست پر و پس از قریب به دو هفته به معاملات بورس کالا پا گذاشت.

این شرکت تیرآهن ۱۸ را یکبار در تناژ سبک‌تر و به میزان ۱۱۰۰ تن و بار دیگر در دو تناژ سنگین‌تر عرضه کرد که در مورد حجم سبک‌تر آن با آنکه ۷۷۰ تن تقاضا در مقابل آن شکل گرفته بود، اما معامله‌ای صورت نگرفت. به اعتقاد مدیر بخش فلزات کارگزاری مفید، در معاملات رینگ فولاد لازم است تا بیش از ۵۵۰ تن تقاضا با نرخ پایه فروشنده برای عرضه‌ها وجود داشته باشد تا این معاملات صورت گیرند.

به گفته علی‌اصغر بهرامی از آنجا که واحد پایه خرید برخی کالاها سبد ۱۱۰ تنی است، بنابراین حداقل ۴ متقاضی دیگر هم علاوه بر یک معامله‌گر باید نرخ پایه را در حجم مربوطه بپذیرند تا این معاملات برای آنها به ثبت برسد.

وی ادامه داد: اتفاقی که برای این تناژ از تیرآهن شاخه ۱۸ رخ داد این بود که تنها یکی از خریداران در حجم ۲۲۰ تن نرخ پایه یعنی ۱۸ هزار و ۷۵۰ ریال را پذیرفت که کافی نبود.

از سوی دیگر این کالا در تناژ ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن هم با قیمت ۱۸ هزار و ۶۰۰ ریال عرضه شده بود ۸۸۰۰ تن از آن تا پایان زمان رسمی معاملات و ۸۸۰۰ تن دیگر آن در زمان مچینگ خریداری شد. به علاوه برای عرضه ۱۵ هزار و ۴۰۰ تنی تیرآهن طول کوتاه ۱۸ که به واسطه دورتر بودن تاریخ تحویل آن یعنی در پایان آبان ماه قیمت پایه ۱۴ هزار و ۳۰۰ ریالی ثبت شده بود، تقاضای خرید بی‌سابقه‌ای شکل گرفت به گونه‌ای که این کالا با ۳/۷ درصد تغییر قیمت در تالار روبه‌رو شد.

در همین حال این شرکت محصولات دیگری از قبیل سلف تیرآهن طول کوتاه ۱۴ و ۱۶ را هم به روی تابلو معاملات برد که بیش از ۳۱ هزار تن مازاد تقاضا ۷/۶ درصد قیمت پایه این کالا را در تالار افزایش داد. روز گذشته ذوب آهن سلف سبد میلگرد A۳ سایز ۱۴ تا ۲۵ را نیز عرضه کرده بود که در زمان مچینگ ۶۶۰۰ تن از آن با بهای ۱۷ هزار و۷۰۰ ریال به فروش رسید. ضمنا سبد میلگرد مربوطه و تیرآهن شاخه ۱۸ تناژ سنگین‌تر شرکت ذوب آهن دارای ویژگی اختیار اقاله بیع توسط خریدار هم بود به این معنی که خریدار بنا به دارا بودن برخی شرایط، نسبت به لغو کردن خرید خود مجاز است در حالی که فروشنده این امکان را ندارد.

در این روز محصولات دیگری هم عرضه شدند که به غیر از سبد میلگرد مجتمع فولاد خراسان که در حجم ۳۳ هزار ۶۶۰ تن ارائه شده و تنها ۸۸۰ تن از آن به فروش رسید، باقی عرضه‌ها بی خریدار ماندند.

به این ترتیب محصولاتی از قبیل سلف تیرآهن شاخه ۱۴ از سوی مجتمع جهان فولاد غرب، نقدی تیرآهن شاخه ۲۴ تولید کارخانه نورد و لوله طوس، سلف نبشی فولادی مربوط به کارخانه فولاد اصفهان و هر دو سبد میلگرد نقدی و سلف عرضه شده از طرف فولاد آذربایجان در این روز با هیچ تقاضایی مواجه نشدند.