کف قیمتها در بازار فولاد کجاست؟
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: در حالی که گفته میشود قیمت انواع مقاطع به کف رسیده و از این پس شاهد افزایش بهای آهن آلات خواهیم بود، برخی از فعالان بازار تعریف جدیدی از شرایط این روزهای بازار آهن دارند. این طیف که مخالف رشد قیمتها در روزهای پیشرو هستند، بیان میکنند: کمی صبر و انتظار از جانب خریداران نوید قیمتهای سال ۸۷ را در بازار میدهد؛ سالی که در آن بهای مقاطع کاهش بیش از ۸۰ درصد را تجربه کرد. این عده معتقدند رکود تقاضا کماکان ادامه دار است و در حال حاضر قیمتها تا حدود ۲۰۰ تومان حباب دارد که مقاومت تولیدکنندهها به سبب عرضه نکردن محصولات خود یا کم عرضه کردن آنها در بازار و بورس کالا، منجر به عدم تخلیه کامل این حباب شده است.
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: در حالی که گفته میشود قیمت انواع مقاطع به کف رسیده و از این پس شاهد افزایش بهای آهن آلات خواهیم بود، برخی از فعالان بازار تعریف جدیدی از شرایط این روزهای بازار آهن دارند. این طیف که مخالف رشد قیمتها در روزهای پیشرو هستند، بیان میکنند: کمی صبر و انتظار از جانب خریداران نوید قیمتهای سال ۸۷ را در بازار میدهد؛ سالی که در آن بهای مقاطع کاهش بیش از ۸۰ درصد را تجربه کرد. این عده معتقدند رکود تقاضا کماکان ادامه دار است و در حال حاضر قیمتها تا حدود ۲۰۰ تومان حباب دارد که مقاومت تولیدکنندهها به سبب عرضه نکردن محصولات خود یا کم عرضه کردن آنها در بازار و بورس کالا، منجر به عدم تخلیه کامل این حباب شده است. این در حالی است که تولید کنندهها سطح فعلی قیمتها را در نقطه سر به سر سود خود عنوان میکنند و بهای پایینتر را به معنی ضرر برای فرآیند تولید و توزیع محصولات فولادی میدانند. در این میان نباید نادیده گرفت که اخبار و تحولات سیاسی هم به طور دائم بر سطح قیمتهای داخلی اثرگذار بوده و تحت این شرایط است که نمیتوان با اطمینان راجع به بهای مقاطع در ماههای آتی نتیجهگیری کرد. تنها در صورتی که رونق به دادو ستدها- به واسطه تحرک صنایع پایین دستی- بازگردد و التهاب قیمتی در پاسخ به تحرک تقاضای واقعی رخ دهد، بازار گمانهزنیهای گوناگون پیرامون پیشبینی قیمتها در مسیر درستی پیش میرود؛ چرا که تحت این شرایط تمامی فاکتورهای اثرگذار پیشین بر بهای مقاطع همچون مسائل سیاسی، نوسانات ارزی و قیمت طلا نقش کمرنگتری یافته و بازار صرفا از کشف قیمت در یک فضای رقابتی و تقابل عرضه و تقاضای حقیقی خط میگیرد.
از سوی دیگر، روز گذشته پس از توقف چند روزه معاملات در بورس کالا در پاسخ به تعطیلیهای عید فطر، شاهد عرضههای سه شرکت فولادی بودیم. در این روز ذوب آهن اصفهان در دو تناژ سبک و سنگین عرضه ۱۱۰۰ و ۸۸۰۰ تن سلف سبد میلگرد و تیرآهن را در دستور کار داشت که حجم سنگینتر این سبد با ۲۶ هزار و ۴۰۰ تن تقاضا روبهرو شد. این در حالی است که نقدی سبد میلگرد گروه صنعتی فولاد ایران هم با قیمت پایه ۱۷ هزار و ۸۵۰ ریال بیخریدار ماند. از سوی دیگر شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز ۲۵۰ تن ورق قلع اندود، ۴ هزار و ۸۴۰ تن ورق گرم B و ۶ هزار و ۸۲۰ تن ورق گرم C را به صورت سلف معامله کرد. علاوه بر این، ۹۱ هزار و ۹۹۰ تن انواع ورق های فولادی این شرکت توسط کارگزاران در سیستم معاملات مچینگ ثبت شد که در مجموع تامین مالی ۱۸۳۰ میلیارد ریالی برای فولادیها در این روز به ارمغان آمد.
ارسال نظر