نگرانی از تداوم رکود در بازار آهن
گروه بورس کالا - حدیث موسوی: با افت نرخ انواع ارز روز شنبه بهای مقاطع و شمش وارداتی به کشور در شرایطی که حجم مبادلات بازار کماکان در سطح پایینی قرار دارد، بار دیگر کاهش یافت. در بورس کالا نیز بهرغم اینکه محصولات فولادی در این روز عرضه نمیشود، اما معادل ۲۴ هزار و ۶۶۰ تن تختال C با قیمت ۱۵ هزار و ۱۵۲ ریال در سیستم مچینگ ثبت شد. معامله گران که این روزها نگران شیوع ورشکستگیهای اخیر بین طیف وسیعتری از فعالان بازارند با احتیاط بیشتری وارد معاملات آهن میشوند و از خرید در حجمهای زیاد پرهیز میکنند.
گروه بورس کالا - حدیث موسوی: با افت نرخ انواع ارز روز شنبه بهای مقاطع و شمش وارداتی به کشور در شرایطی که حجم مبادلات بازار کماکان در سطح پایینی قرار دارد، بار دیگر کاهش یافت. در بورس کالا نیز بهرغم اینکه محصولات فولادی در این روز عرضه نمیشود، اما معادل 24 هزار و 660 تن تختال C با قیمت 15 هزار و 152 ریال در سیستم مچینگ ثبت شد.
معامله گران که این روزها نگران شیوع ورشکستگیهای اخیر بین طیف وسیعتری از فعالان بازارند با احتیاط بیشتری وارد معاملات آهن میشوند و از خرید در حجمهای زیاد پرهیز میکنند. نگاهی به روند معاملات مقاطع در هفته گذشته به خوبی نشان میدهد، این روزها بازار در شرایط پیچیده و مبهمی نسبت به آینده به سر میبرد. در روزهایی که گذشت بورس کالا نیز همچون بازار وضعیت چندان خوبی در مورد عرضههای خود نداشت به گونهای که در هر سه روزی که محصولات فولادی به خصوص انواع سایزهای میلگرد روی تابلو معاملات رفت اکثر آنها بیخریدار ماند؛ چرا که قیمت همین محصولات در بازار آزاد از رقمهای پیشنهادی رینگ فولاد کمتر بود. در این شرایط گفته میشود یا باید نرخ پایه فروش محصولات فولادی در بورس کالا کاهش یابد که آن هم منوط به پایین آمدن نرخ شمش فولاد خوزستان به عنوان پایه قیمت گذاری است یا اینکه بهای مقاطع در بازار آزاد افزایش یابد تا خرید از بورس دوباره همان جذابیت سابق را پیدا کند که آن نیز اگر تقاضا به التهاب نیفتد دور از دسترس است، مضاف بر اینکه کاهش نرخ پایه در بورس کالا هم به علت افزایش هزینههای تولید و پایین آمدن حاشیه سود فولادسازان
ممکن نیست.
هفته گذشته بازار شمش نیز به تاسی از تقاضای پایین مقاطع، روزهای بیرونقی را پشت سر گذاشت. بیلت که پس از انتشار اخبار مربوط به احتمال حمله نظامی به سوریه در مسیر صعود قیمتی قرار گرفته بود با توقف این روند در پایان هفته مواجه شد.
از سوی دیگر مساله پرداختها و طولانی بودن روند گشایش اعتبار هم باعث شده تا فروشندهها و خریدارها با دلسردی زیادی نسبت به انجام معاملات اقدام کنند چون مشخص نیست در چه زمانی خریدار موفق به گشایش اعتبار میشود؛ بنابراین در شرایطی که فروشندهها نگران وصول وجه کالای فروخته شدهاند، واردات شمش هر روز کمتر از گذشته میشود.
البته کارشناسان این موضوع را اتفاق مثبتی در فضای تولید فولاد کشور تعبیر میکنند؛ چرا که فرصت افزایش تولید شمش را در داخل کشور فراهم آورده است. از سوی دیگر در حال حاضر غالب دستاندرکاران بازار از قبیل تولیدکنندهها و اعضای اتحادیه کشوری آهن و فولاد برای برطرف شدن مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی در چند ماه اخیر، ارائه مجوزهای بیشتر برای صادرات به خصوص برای بخش خصوصی فعال در این حوزه را بهترین راهکار میدانند. رییس اتحادیه آهنفروشان با تاکید بر اینکه لغو ممنوعیت صادرات محصولات فولادی به هیچ عنوان خام فروشی محسوب نمیشود، گفته است: در حال حاضر ۱۰۰ کارخانه در کشور دو برابر نیاز داخلی پروفیل تولید میکنند که باید برای حفظ و البته افزایش توانمندی تولید داخل تدابیر ویژهای برای صادرات این محصولات فولادی به کار گرفته شود. در همین راستا دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز خاطرنشان کرده ممنوعیت صادرات از یک سو و رکود به وجود آمده در اجرای پروژههای عمرانی از سوی دیگر باعث شده است تا هزار تن از محصولات فولادی در کارخانهها دپو شده و به فروش نروند که این موضوع باعث کمبود نقدینگی واحدهای فولادسازی شده است؛ بنابراین
به نظر میرسد هر دو طیف تولیدکننده و بازار بر آزاد شدن کامل صادرات فولاد متفقالقول هستند که باید منتظر سیاستهای اتخاذی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای این مهم در ماههای پیش رو بود.
ارسال نظر