چشمانداز مثبت از بازار فولاد در منطقه CIS
گروه بورس کالا- علی غفوری: تقاضای CIS را برای محصولات نهایی طویل طبق پیشبینی تا سال ۲۰۱۰ سالیانه حدود ۱۰درصد رشد خواهد داشت. این پیشبینی در اوایل هفته گذشته در نشست انجمن بینالمللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد ساختمانی مطرح شد. در نتیجه کارخانهها در منطقه به دنبال افزایش تولید یا ظرفیت محصولات طویل خود هستند تا از این شکوفایی تقاضای بازارهای داخلی و خارجی بهرهمند شوند.
CIS همچنان منبع مهمی برای صادرات بیلت است که بیش از ۵۰درصد کل عرضه میلگرد تجاری به بازار را در اختیار دارد.
کارخانهSeverstal روسیه به عنوان بزرگترین کارخانه فولادسازی این کشور اخیرا یادداشت تفاهمی را بر ساخت یک کارخانه، یکمیلیون تنی برای تولید میلگرد ساختمانی در منطقه ساراتوف امضا کرده است.
همزمان عرضه بیلت روسیه نیز تنزل پیدا کرده است به طوریکه صادرات آن در سال ۲۰۰۷ به ۹/۵ میلیونتن کاهش پیدا کرده است که سال قبل آن ۲/۶میلیون تن بوده است. همزمان صادرات اکراین در سال ۲۰۰۷ به ۲/۸میلیون تن رسید که از ۵/۷میلیون تن سال قبل آن بالاتر است.
از سال ۲۰۰۳ مسیر صادرات بیلت CIS از خاور دور به خاورمیانه واروپا تغییر یافته است که دلیل آن رونق صنایع ساختمانی و افزایش شدید تقاضا برای محصولات طویل از بخشهای نفت و گاز بوده است.
اتحادیه اروپا افزایش سهمیه واردات از روسیه
اتحادیه اروپا در نظر دارد سهمیه واردات خود در سال ۲۰۰۷ از روسیه را تا ۲۸درصد افزایش دهد. میزان این سهمیه از ۲۷/۲میلیون به ۹/۲میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت که دلیل آن تقاضای بیشتر پس از ورود بلغارستان و رومانی به اتحادیه اروپاست. علاوه بر این قرار است در سال ۲۰۰۸ میزان این سهمیه را به ۰۳/۳میلیون تن در سال برساند.
یک سخنگوی کمیسیون اروپا اعلام کرده است که هنوز حدود ۶۰هزارتن از ۲۷/۷میلیون تن سهمیه اصلی برای امسال باقی مانده است بنابراین علاوه بر ۶۰۰هزارتن اضافه شده هنوز جمعا ۲/۱میلیون تن محصول میتوان از روسیه وارد کرد. این طرح قرار است در منطقههای آینده توسط اعضای اتحادیه اروپا تایید شود. این طرح مکمل تصمیم اصلی است که در دسامبر گذشته اتخاذ شد.
این سهمیه مربوط است به محصولات تخت و طویل کربن از جمله کلاف، ورق سنگین، تیرآهن و مفتول که حدودا یک سوم صادرات فولاد روسیه به اتحادیه اروپاست.
ارسال نظر