شمش روی مشتری نداشت، بازار تیرآهن داغ بود

بیتا احمدی: روز گذشته در بورس کالا بعد از مدت‌ها شمش روی شرکت‌های کالسیمین، ملی سرب و روی، ذوب و روی بافق و فرآوری مواد معدنی عرضه شد که تقاضایی برای آن در بازار وجود نداشت. به گزارش روزنامه دنیای‌اقتصاد از بورس کالای ایران، دیروز علاوه بر عرضه سبد‌های میلگرد ذوب‌آهن اصفهان و گروه ملی، شمش روی ۹۵/۹۹ شرکت کالسیمین ۲۰ تن با نرخ هرکیلو ۲۹هزار و ۱۰۰ریال تحویل فوری عرضه شد که تقاضایی نداشت.

شمش روی ۹۵/۹۹ انبار کارخانه ملی سرب و روی ایران نیز با نرخ هر کیلو ۲۹هزار ریال ۲۰تن نیز عرضه شد که متقاضی برای آن نبود.

بنابراین گزارش، در رینگ مبادلاتی بورس کالا تیرآهن ۱۴، ۱۶ و ۱۸ انبار کارخانه ذوب‌آهن اصفهان برای تحویل در ۳۰مهرماه ۵هزار و ۲۸۰تن با نرخ هرکیلو ۷هزار و ۱۵۰ریال عرضه شد.

به دلیل اینکه حجم کل تقاضا بالغ‌بر ۱۸۴هزار و ۸۰۰تن بود، کارگزاری‌ها برای تصاحب این محصول ذوب‌آهن به رقابت پرداختند.

ذوب‌آهن اصفهان اعلام کرد:‌ حجم کل عرضه را به ۴۲هزار و ۲۴۰تن می‌رساند.

بدین ترتیب عرضه اولیه این محصول که ۵۲هزار و ۸۰۰تن بود به سقف ۴۲هزار و ۲۴۰تن رسید.

شرکت کارگزاری سیماب‌گون این محصول را با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۳۳۳ریال خریداری کرد.

کارگزاری ستاره جنوب با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۳۲۱ریال، فلزات مفید با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۳۱۹ریال و توازن با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۲۲۷ریال این محصول را معامله کردند.

قیمت اولیه سبد تیرآهن ۱۴، ۱۶ و ۱۸ ذوب‌آهن اصفهان سلف ۳۰ مهرماه هر کیلو ۷هزار و ۱۷۰ ریال برای ۵۲۸۰تن از این کالا عرضه شد.

کل تقاضا برای این محصول ۱۷۶۰۰۰تن با همان نرخ ۷هزار و ۱۷۰ریال بود.

ذوب‌آهن اصفهان تناژ این محصول را به ۲۱هزار و ۱۲۰تن رساند. با رقابتی که میان کارگزاران درگرفت در نهایت این محصول نیز با سه نرخ متفاوت به فروش رسید.

نرخ‌های کشف شده سبد تیرآهن ۱۴، ۱۶ و ۱۸ ذوب‌آهن اصفهان در بورس کالا بدین قرار است: کارگزار اول با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۳۸۳ریال، کارگزار دوم، هر کیلو ۷هزار و ۴۰۱ریال و کارگزار سوم با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۴۲۸ریال این محصول را خریداری کردند.

گفتنی است: وظیفه بورس‌ها کشف قیمت یک محصول است در زمانی که یک کالا در بورس با سه الی ۴ نرخ مورد معامله قرار می‌گیرد معنی آن این است که آن بورس توانسته در شفافیت قیمت‌ها موثر واقع شود و کار خود را به درستی انجام دهد.

براساس این گزارش، تیرآهن کوتاه ۲۴ و ۲۷ ذوب‌آهن اصفهان ۱۱۹۰تن با نرخ هر کیلو ۸هزار و ۲۵۷ریال عرضه شد.

کل تقاضا برای این محصول ۵۹۵۰تن با نرخ ۷هزار و ۱۰۰ریال بود.

ذوب‌آهن اصفهان اعلام کرد: به دلیل تحویل فوری بودن این محصول افزایش عرضه نخواهند داشت. بدین ترتیب با رقابتی که برای این محصول درگرفت شرکت کارگزاری آتی‌ساز بازار با نرخ هر کیلو ۸هزار و ۲۵۷ریال خریداری کرد.

همچنین در روز چهارشنبه ذوب‌آهن اصفهان علاوه بر تیرآهن‌ها، میلگرد ۱۸-A۱ و۲۰ -A۲ و ۱۶و۱۴ A۲ را نیز عرضه و به فروش رسانید.

گروه ملی در این روز تیرآهن ۱۴ خود را ۱۰۰۰تن با نرخ هر کیلو ۶هزار و ۶۰۰ریال برای تحویل در ماه آینده عرضه کرد.

کل تقاضا برای این محصول ۱۰۲۰۰تن بود. بدین ترتیب کل عرضه گروه ملی برای این محصول به ۸هزار و ۷۰۰تن رسید و معامله این محصول با نرخ هر کیلو ۶هزار و ۶۰۰ریال معامله شد.

همچنین گروه‌ ملی سبد میلگرد A۲-A۳ خود را برای تحویل در ماه آینده عرضه و به فروش رسانید.

ارزش معاملات روزانه بورس کالا از ۶۷۷‌میلیارد ریال فراتر رفت در روز چهارشنبه مورخ

۰۴ /۰۷/ ۱۳۸۶ در شرکت بورس کالای ایران، جمعا ۹۴‌هزار و۷۴۵‌تن انواع فولاد، ذرت و کنجاله به ارزش ۶۷۷ میلیارد و ۶۱۲میلیون ۳۱۰‌هزار ریال داد وستد شد.

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی شرکت بورس کالای ایران، تالار این بورس در روز سه‌شنبه شاهد ۹۳‌هزار و ۷۶۰‌تن عرضه و در مقابل ۲۸۳‌هزار و ۵۸۰‌تن تقاضا برای محصولات فلزی و ۶‌هزار و ۸۴۵‌تن عرضه در مقابل یک‌هزار و ۶۵‌تن تقاضا برای محصولات کشاورزی بود.

رینگ محصولات فلزی

این گزارش حاکی است، در رینگ محصولات فلزی در گروه فولاد، ۹۳‌هزار و ۶۸۰‌تن فولاد در ۹ رینگ معاملاتی جداگانه به ارزش ۶۷۴‌میلیارد و ۷۳میلیون و ۱۱۰‌هزار ریال به صورت نقد دادوستد شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۸۸/۹۸ و ۴۸/۹۹درصد از کل بازار را در این روز به خود اختصاص داد.

شایان ذکر است در گروه روی، ۸۰‌تن شمش روی در ۴ رینگ معاملاتی جداگانه عرضه شد

که به دلیل عدم وجود تقاضا، معامله‌ای در این گروه صورت نگرفت.

رینگ محصولات کشاورزی

در رینگ محصولات کشاورزی، ۳۸۵‌تن ذرت دانه‌ای در ۳رینگ معاملاتی جداگانه به ارزش ۸۹۲ میلیون و ۶۰۰‌هزار ریال به صورت نقدی دادوستد شد که از نظر حجم و ارزش ۴۱/۰ و ۱۳/۰درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.

همچنین در این روز مقدار ۶۸۰‌تن کنجاله دانه‌های روغنی در ۳ رینگ معاملاتی جداگانه به ارزش ۲‌میلیارد و ۶۴۶میلیون و ۶۰۰‌هزار ریال به صورت نقدی معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۷۲/۰ و ۳۹/۰درصد از کل بازار را به خود

اختصاص داد.