تازه‌ترین پیش‌بینی در مورد بازار آهن در ماه‌های آینده

گروه بورس کالا- به علت افزایش قیمت شمش فولاد از ۵۱۰دلار به ۵۷۰دلار، فعالان بازار افزایش قیمت میلگرد و تیرآهن را پیش‌بینی می‌کنند. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، به دنبال تقاضاهای کاذب برای تیرآهن در بورس کالا زمزمه‌های افزایش دوباره قیمت‌ آهن در بازار به گوش می‌رسد.

بر اساس این گزارش، هم اکنون بازار آهن روزهای آرامی را می‌گذراند و ثبات نسبی در این بازار چند میلیارد تومانی حاکم است.

اما آمارهای ارسالی از بازارهای بین‌المللی نشانگر آن است که قیمت مواد اولیه، کک و شمش فولاد رو به افزایش است، از طرفی دیگر روند ساخت‌وساز در برخی از استان‌های کشور طی سه ماه آینده ادامه خواهد داشت، بنابراین رشد قیمت‌های جهانی فولاد و عدم کاهش تقاضا می‌تواند نشانه‌هایی از افزیش قیمت‌های جهانی فولاد در بازار باشد. با نگاهی کلان به بازار فولاد و مهم‌تر از آن به صنعت فولاد، نگرانی‌هایی را می‌تواند به دنبال داشته باشد چرا که بخشی از تولیدات ایران وابسته به ورود بخشی از بازارهای مختلف شمش وارداتی از ناحیه CIS است که قیمت آن طی هفته‌های اخیر افزایش یافته است که پایین بودن محصول نهایی در بازار به طور قطع تولید میلگرد را از طریق نورد شمش وارداتی غیراقتصادی کرده است.

در حال حاضر شمش CIS در بنادر خلیج‌فارس به بهای ۵۶۰ تا ۵۷۰دلار در هر تن پیشنهاد می‌شود که نسبت به یک ماه گذشته (۵۴۰ تا ۵۵۰دلار) افزایش قابل‌توجه در قیمت‌هاه دیده می‌شود و برخی از خریدهای قبلی تجار ایرانی با قیمت حدود ۵۴۰دلار در هر تن (تحویل در بندر انزلی) صورت گرفته اما امکان خرید جدید بااین قیمت دیگر وجود ندارد. در شرایط کنونی با توجه به قیمت محصول نهایی در داخل کشور، یک تولیدکننده نمی‌تواند فرآیند تولید را از طریق تامین شمش از خارج به صورت اقتصادی ادامه دهد و این موضوع بر روی ظرفیت تولید محصول نهایی در ایران به طور حتم تاثیرگذار خواهد بود. به طور قطع چشم‌انداز بهای جهانی فولاد کاهشی نیست و تنها راه فائق آمدن بر شرایط جدیدی که با آن مواجه خواهیم شد افزایش حجم تولید فولاد در کشور است. از سویی دیگر علاوه بر افزایش قیمت‌های جهانی، با افزایش قیمت مسکن و بازگشت رونق به بورس اوراق‌بهادار به علت عرضه‌های اصل۴۴ موجب شده تا تجار و یا حتی بانک‌ها که در ماه‌های گذشته وارد بازار آهن شده بودند. سرمایه خود را از این بازار خارج و روانه سایر بخش‌های اقتصادی کنند که این امر خود عامل مهمی در رکورد بازار و افزایش قیمت‌های داخلی می‌تواند باشد.

یکی از فعالان بازار آهن با توجه به شرایط کنونی بازار معتقد است: طبق روال هر سال به علت فرارسیدن ماه مبارک رمضان رکود بر بازار آهن حاکم می‌شود و این امر طبیعی به نظر می‌رسد اما این وضعیت پایدار نخواهد بود و دوباره رونق خواهد یافت. وی افزود: عامل اصلی افزایش آهن در بازار دولت است و در صورت تدابیر ویژه می‌تواند حتی قیمت‌ها را بیش از سطح کنونی کاهش دهد. این فعال بازار آهن با اشاره به افزایش قیمت شمش فولاد و در بازارهای جهانی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود طی ۵ماه آینده قیمت فولاد افزایش یابد. و این امر به علت درگیر بودن تجار با نوسان‌های نامشخص سال جدید خواهد بود.

به گفته وی، در صورت واردات آهن از جنوب کشور و خواب آنها در بندر، احتمال افزایش قیمت وجود نخواهد داشت.

یک فعال دیگر بازار آهن اظهار داشت: طی دو روز گذشته به دلایل یادشده قیمت نبشی، ناودانی ورق با افزایش روبه‌رو شده است اما به علت موجود بودن میلگرد و تیرآهن در بندر امام تاکنون رشد قیمت‌ها حادث نشده است. وی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی هفته آینده شاهد رشد قیمت آهن در بازار باشیم. این فعال بازار خاطرنشان کرد: با افزایش شمش فولاد به ۵۷۰دلار در هر تن، قیمت میلگرد و تیرآهن‌های جهانی نیز با افزایش قیمت روبه‌رو شده که این امر به قیمت‌های داخلی تاثیرگذار خواهد بود. به گفته وی، تولید محصولاتی از قبیل نبشی و ناودانی به علت آنکه جوابگوی داخل نیست، قیمت آنها براساس واردات تعیین می‌شود و چون واردات این محصولات زیاد نبوده، افزایش قیمت‌ها را شاهد هستیم.

این فعال بازار آهن پیش‌بینی کرد: از مهر در ماه جاری افزایش قیمت آهن را در بازار داخل شاهد خواهیم بود.