معاون مالی اقتصادی ایرالکو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»:
شایعات بازار در مورد ایرالکو صحت ندارد
قیمت آلومینیوم در سالجاری نه تنها همگام با قیمتهای جهانی تعیین نشده بلکه همواره نسبت به نوسان قیمتها سرکشی کرده است. این در حالی است که مسوولان شرکتهای آلومینیومی که عمده تولیدکنندگان آن دولتی هستند نرخ آلومینیوم را تاثیرپذیر از بازارهای جهانی اعلام کردهاند. آنچه که واضح است وضعیت آلومینیوم در بازار بسیار اسفناک است چرا که المهدی که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم است به تازگی با بحرانی مواجه شده که تنها با حمایت دولت حل آن امکانپذیر است. از سوی دیگر ایرالکو نیز مشکلاتی به لحاظ تامین مواد اولیه دارد و معمولا مبادلاتش در بورس فلزات به دلیل مقاومت بر سر تعیین قیمت ساعتها به طول میانجامد. البته به تازگی شایعات دیگری در مورد این شرکت مطرح است و آن هم عدم تحویل به موقع محصولاتش به مشتریان بورس فلزاتی است. با این همه مشکل در عرضه و تحویل و قیمت معلوم نیست. متقاضیان آلومینیوم برای تامین کالای مورد نیاز خود چه اقدامی انجام میدهند. متن زیر شرح گفتوگو با محمد ابراهیم رازقی معاون مالی اقتصادی ایرالکو، رییس هیاتمدیره آلومینای ایران و نایب رییس هیاتمدیره شرکت المهدی است که در پی میخوانید: آزاده حسینی
شایعاتی در مورد تاخیر در تحویل محصولات ایرالکو در بورس فلزات وجود دارد آیا صحت دارد؟
خیر، تاخیر در تحویل محصولات ایرالکو صحت ندارد البته این امکان را که محصولات ما از ابتدای فعالیت بورس فلزات تا به حال گاهی اوقات تاخیر داشته نفی نمیکنم اما به تازگی محصولات خود را به موقع تحویل مشتریان دادیم و تاخیر در تحویل نداشتیم. البته چندی پیش در تامین نیاز شمش به بازار به مشکل برخوردیم و مجبور شدیم نیاز المهدی را در وهله نخست تامین کنیم و به همین دلیل برای اینکه مبادا تاخیر در تحویل داشته باشیم فروش شمش در بورس فلزات را برای یک دوره کوتاه متوقف کردیم. اما در حال حاضر شمش مبادله میشود و مشکلی هم به لحاظ تحویل نداریم.
معمولا مبادلات آلومینیوم در بورس فلزات خیلی زمان میبرد و دلیل آن هم مقاومت آلومینیومسازان در به نرخ رسیدن محصولات است چرا تنها آلومینیومسازان در برابر کاهش قیمتها مقاومت میکنند؟
اینطور نیست که فقط آلومنیومسازان در برابر کاهش قیمتها مقاومت کنند، بلکه تمامی بنگاههای اقتصادی در برابر کاهش قیمت مقاومت میکنند و ایرالکو هم به عنوان یک بنگاه اقتصادی باید در فکر صرفه اقتصادی باشد و در شرایطی که قیمت مواداولیه موردنیاز این شرکت که شامل آند و کک و... است تا دو برابر افزایش یافته چطور میتوانیم قیمت محصول نهایی را پایین بیاوریم.
نکته دیگر اینکه الان شرایط خاص است و به غیر از رشد قیمت مواداولیه برای واردات آن نیز با مشکل مواجه هستیم. تمام این عوامل دست به دست هم میدهند و باعث میشوند تا با حساسیت خاص در خصوص قیمتگذاری محصولاتمان در بورس رفتار کنیم، البته در نهایت قیمت در بورس توسط مشتری کشف میشود و اگر گران فروشی کنیم. مشتریان اقدام به واردات میکنند.
این طور که پیدا است همین طور هم شده و بازار از محصولات وارداتی اشباع شده، یعنی به دلیل رشد قیمت محصولات شما این اتفاق افتاده؟
خیر، ما با محصولات وارداتی رقابت میکنیم و قیمتها در یک حد است و تمام هدف واردکنندگان از واردات به دلیل قیمت بالای محصولات ایرالکو نیست چرا که قیمتها تقریبا هماهنگ است و مساله مهم نیاز کشور به آلومینیوم است که باعث میشود تجار برای تامین این نیاز اقدام به واردات کنند و نکته دیگر اینکه شرایط کشور طوری است که مصرفکنندگان و تجار به دلیل ترس از آینده عمدتا اقدام به واردات بیش از حد نیاز میکنند و این موضوع باعث شده موجودی انبارها رو به افزایش باشد، به طوری که حجم واردات ۵ ماه نخست سالجاری حدود ۵۱هزار تن است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم معادل ۲۶هزار تن بوده است، اما رشد واردات هم قیمت محصولات را پایین نیاورده و این به دلیل نیاز به آلومینیوم در کشور است.
ایرالکو برای تامین مواداولیه موردنیاز خود مشکلی ندارد؟
خوب وجود مشکل برای تولیدکننده عادی است، چرا که تولید همواره مشکلاتی دارد، اما مشکلی که درحالحاضر ایرالکو با آن دست به گریبان است وضع عوارض مالیاتی بر صادرات کشور چین بر آند و سایر محصولاتی که برای تولید آلومینیوم نیاز داریم است و نکته دیگر این است که برای واردات با مشکل مواجه هستیم و بانکهای خارجی دیگر به ما اعتبار نمیدهند و نمیتوانیم به صورت LC خرید انجام دهیم و تنها خریدهای ما به صورت نقدی انجام میشود.
ارسال نظر