چند نکته در مورد بورس کشاورزی
روز سهشنبه ۱۳ شهریور، ناشگون بودن عدد ۱۳ دامان فرزند ناخوانده وزارت جهاد کشاورزی را گرفت و بورس کالای کشاورزی که حدود ۳ سال قبل در چنین روزهایی با حضور سه وزیر و رییس کل بانک مرکزی وقت با هدف اصلاح ساختار بازار سنتی و توسعه بازار سرمایه در بخش کشاورزی تولد یافت، شاهد تخلیه و یا به عبارت صحیحتر، تخریب بخشی از اموال خود بود.
مژگان صانعی
روز سهشنبه ۱۳ شهریور، ناشگون بودن عدد ۱۳ دامان فرزند ناخوانده وزارت جهاد کشاورزی را گرفت و بورس کالای کشاورزی که حدود ۳ سال قبل در چنین روزهایی با حضور سه وزیر و رییس کل بانک مرکزی وقت با هدف اصلاح ساختار بازار سنتی و توسعه بازار سرمایه در بخش کشاورزی تولد یافت، شاهد تخلیه و یا به عبارت صحیحتر، تخریب بخشی از اموال خود بود. واکاوی چرایی این حادثه بیشک در این مقال نمیگنجد لیکن عدم حمایت وزارتخانه متبوع در این میان آنچنان بر همه آشکار شد که هیچ توضیح و یا تکذیبیهای قابلیت دفاع از آن را ندارد. در عصر گفتمان مهرورزی و تاکید مدیران عالی رتبه کشور بر همدلی و همیاری ! روز سهشنبه رهگذرانی که از پیادهروی روبروی سینما آفریقا رد میشدند ناباورانه شاهد صحنههایی بودند که در ذهن نمیگنجد. دهها مانیتور LCD در میان تکهپارههای میزهای پایه شکسته و کتابخانههای شیشه شکسته به همراه صدها برگ اسناد و مدارک طبقهبندی شده که در کف جوی بزرگ کنار خیابان خودنمایی میکرد، حکایت از بی دفاعی و مظلومیت مستاجری داشت که تنها جرمش درخواست مهلتی ۲۰ روزه برای تخلیه ساختمان بود!.
این شاید باورکردنی نباشد که کارکنان خدماتی سازمان تعاون روستایی به هیچ یک از کارمندان بورس کشاورزی فرصت بستهبندی هزاران برگ اسناد و مدارک موجود در بخشهای مختلف دبیرخانه، اتاق استاندارد، روابط عمومی، دفتر دبیرکل، بخش تحقیق و توسعه بازار و غیره را ندادند و تنها قسمتی که از هجوم آنان در امان ماند، اتاق پایاپای بود که کارمندان آن تنها توانستند به سرعت اسناد طبقهبندی شده کلیه کارگزارن و معاملات تالار را به همراه دهها برگ ضمانتنامههای بانکی موجود در گاوصندوق آن، در چند کارتن جمعآوری نمایند. آن روز، کارکنان مامور و معذور! سازمان تعاون روستایی، دو دستگاه سرور چند صد میلیون تومانی نرمافزار معاملات بورس را آنچنان از جای کندند که به نظر میرسد دیگر هیچگاه روشن نشوند.
چندین دستگاه گرانقیمت موجود در اتاق استاندارد نیز از این هجوم بیرحمانه در امان نماند و رها شدن این دستگاهها در میان تکهپارههای میزها و صندلیها مانند دیگر اموال، سند آشکار تخریب اموال بیتالمال است که نباید از چشم افکار عمومی دور بماند. بیگمان، مسوولیت مستقیم ناپدید شدن بخشی از هزاران برگ تحقیقات مربوط به راهاندازی و توسعه بورس، صورت جلسههای نشستهای اعضای هیاتمدیره در طول سه سال، نامههای اداری بورس با وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط در سراسر کشور، با سازمان تعاون روستایی است که در دفاعیه غیر قابل توجیه خود در روز چهارشنبه ۱۴ شهریور، خبر از دادن اخطار به بورس کشاورزی برای تخلیه ساختمان داده است. ابعاد این مساله از آن جهت کاملا روشن است که لایحه درخواست مهلت ۲۰روزه بورس کشاورزی، بر روی میز قاضی پرونده بود و بخش حقوقی، اطمینان کامل به موافقت قاضی به این مهلت داشت. سوال بزرگی که در این میان به ذهن متبادر میشود آن است که چگونه امکان دارد بخشی از چند میلیارد تومان اموال یک سازمان که متعلق به بیتالمال است صرفا به دلیل حکم تخلیه، اینگونه تخریب شود!؟
چگونه امکان دارد رایزنی با بالاترین مقامات مسوول وزارت جهاد کشاورزی برای گرفتن مهلت جهت بستهبندی اموال، اسناد و مدارک نتیجه بخش نباشد؟
ارسال نظر