بهگفته مدیرعامل تعاونی تهیه و تولید آهنآلات اصفهان
۸۰درصد معاملات آهن در بورس تهران باشرط تحویل فوری انجام میگیرد
گروه بورس فلزات - بیتا احمدی، فروش انواع تیرآهن و میلگرد در بورس فلزات تهران نسبت به سال گذشته صددرصد کاهش یافته است. علیاکبر کریمی، مدیرعامل تعاونی تهیه تولید آهنآلات اصفهان با بیان این مطلب گفت: براساس آمارهای موجود شرکتهایی که تیرآهن و فولاد تولید کرده و در بورس فلزات عرضه میکنند ۸۰درصد آنان با شرایط تحویل فوری و یا حداکثر یکماه معامله میکنند، زیرا خریدار در بازار نیست.
وی افزود: نسبت به سال گذشته آمار معاملات سلف که بهصورت اعتباری سه ماهه و یا چهار ماهه مبادلات انجام میشد، بسیار پایین آمده است بهدلیل اینکه خریدار عمده در بازار آهنآلات نیست و معاملات سلف مرقوم به صرفه نیست خریداران ترجیح میدهند جنس مورد نیازشان را با مقدار خیلی ناچیز و بهصورت کوتاهمدت خریداری کنند و بهصورت عمده خیلی کم معامله میشود.
کریمی با اشاره به رکود در بازار ساختوساز مسکن، اظهار داشت: بهدلیل اینکه مصرفکننده نهایی محصولات آهنآلات در بازار وجود ندارد و ساختوساز مسکن راکد است، افرادیکه دستاندرکار انبوهسازی هستند با توجه به اینکه بازار آجر و سیمان نیز با مشکل روبهرو است، ترجیح میدهند صبر کنند تا شاید قیمت آهنآلات نیز پایینتر آید، زیرا دیگر زمان برایشان اهمیت ندارد.
وی افزود: مصرفکنندههای نهایی محصولات میلگرد و تیرآهن گمان میکنند هر چه بیشتر صبر کنند قیمتها بیشتر پایین خواهد آمد و هزینههایشان کمتر خواهد شد، این امر نوسانات نزولی قیمت آهنآلات را افزایش میدهد.
مدیرعامل تعاونی تهیه و تولید آهنآلات اصفهان با اشاره به تفاوت زیاد قیمت محصولات فولادی وارداتی با محصولات ساخت داخل تصریح کرد: در مجموع بازار محصولات تیرآهن و میلگرد خوب نیست و دلیل اصلی آن واردات این محصول از کشور چین است که قیمت آن ۱۵۰تومان در هر کیلو با محصولات ساخت داخل ارزانتر است.
وی افزود: تیرآهن ساخت کشور چین ۵۷۲۰ریال است، تیرآهن شرکت ذوبآهن اصفهان که در بورس فلزات عرضه میشود ۷۲۰۰ریال است، تفاوت اینچنینی باعث شده است فروش شرکتهای داخلی تنزل پیدا کند. وی خاطرنشان کرد: از قیمت محصولات وارداتی نیز پیدا است که از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.
کریمی با اشاره به خرید محصولات فولادی وارداتی از سوی شرکتهای دولتی گفت: شایعه شده است بخش عمدهای از واردات صورت گرفته از چین و اوکراین را شرکتهای دولتی انجام دادهاند که از هزینههای گمرکی و عوارض و مالیات معاف هستند و به همین دلیل قیمت تمام شده محصولات وارداتی برایشان بسیار پایین است.
به گفته کریمی، براساس گزارشهای موجود قیمت شمش آهن درب کارخانه ۵۳۰تومان بوده و هزینه تبدیل ۱۰۰تومان است که میشود ۶۳۰تومان عرف بازار این است اما در زمانی که محصولات وارداتی با قیمت ۵۳۰ الی ۵۴۰ تومان به فروش میرسد معلوم است که کیفیت نامرغوب است.
وی گفت: باید فکری به حال واردات بیرویه و به ورطه ورشکستگی کشاندن کارخانههای دولتی بود زیرا شرایط موجود بسیاری از شرکتهایی را که توان رقابت با محصولات ارزانقیمت وارداتی را ندارند محصولاتشان را نمیتوانند به فروش برسانند در نتیجه محصول کمتر تولید میکنند و به همین ترتیب خطر تعطیلی آنها را تهدید میکند.
ارسال نظر