طی دو هفته اخیر، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوسان همراه بود
خیز جهانی طلا برای جهش
اهم اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای جهانی افتاده و بازار طلا را تحتتاثیر قرار داده، به شرح زیر است:
به گزارش خبرگزاری رویترز، افزایش نرخ بیکاری در کشورهای عضو ناحیه یورو نظیر اسپانیا، فرانسه و هلند باعث شد ارزش نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا با افت همراه شود.
با تشدید بحران مالی و بدهی منطقه یورو و احتمال نیاز به کمکهای مالی بیشتر از سوی اسپانیا، این امر باعث شد این نگرانی در بین معاملهگران بینالمللی به وجود آید که حوزه یورو، توانایی مقابله با بحران مالی و بدهی این منطقه را نخواهد داشت. براساس این موضوع، با رویکرد سرمایه گذاران و معاملهگران به فلزات گرانبها مانند طلا به عنوان کالایی کم ریسک و سرمایهای، قیمت طلا در هفته گذشته روندی صعودی یافت.
به گزارش بلومبرگ، در اوایل هفته گذشته صدر اعظم آلمان اعلام کرداین کشور تمام کوشش خود را برای حل مشکلات مالی و بدهی به کار خواهد بست، از این رو با افزایش احتمال عدم خروج یونان از منطقه یورو، امیدواریهایی نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی در این منطقه به وجود آمد همین موضوع باعث شد ارزش نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا با افزایش همراه و به دنبال آن با افزایش تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای جهانی، بهای این فلز رنگین با افزایش قیمت در هفته قبل مواجه شود.
به گزارش سایت کیتکو، همزمانی با فصول ازدواج و فستیوالهای هند از دیگر عواملی است که افزایش تقاضای سفتهبازان و سوداگران به منظور کسب سود را در پی داشته است. هند بزرگترین مصرفکننده طلای جهان تا کنون محسوب میشود و افزایش میزان تقاضای هند تاثیر بسزایی در رشد بهای طلا در بازارهای جهانی داشته و این در حالی است که به دنبال افزایش بهای نفت با افزایش اعمال محدودیتهای آمریکا و اروپا بر ایران، بهای طلا در بازارهای جهانی تقویت شده است.
بهای طلای آتی تحویل ماه دسامبر، با افزایشی 3/3 درصدی در روز جمعه هفته قبل به قیمت 1672/90 دلار به ازای هر اونس، در بورس فلزات نیویورک معامله شد. به گزارش گروه تحقیقات سایت کیتکو، از بین نظرسنجی انجام شده از بین 24 نفر که در نظرسنجیها شرکت کردند 13 نفر پیشبینی افزایش قیمت برای طلا، 5 نفر پیشبینی کاهش قیمت و 6 نفر نظری خنثی را برای طلا در هفته آینده داشتهاند.
روند معاملات طلای جهانی در حالی پیگرفته میشود که مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفتههای آتی، سیاستهای بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، نحوه اقدام اتحادیه اروپا در مقابله با بحران بدهی به وجود آمده در کشورهای این منطقه، سیاستهای تورمزدایی چین و نیز آمار دادههای اقتصادی این کشور، فستیوالهای کشور چین و هند، نرخ بهره بانکی فدرال رزرو آمریکا و گزارش اداره کار آمریکا، بروز بلایای طبیعی، بهای نفت در بازارهای جهانی و همچنین بروز تنشهای سیاسی در کشورهای جهان خواهد بود.
سکه روی دست انداز قیمتی
گروه بورس کالا - معاملات قراردادهای آتی سکه در شرایطی که میرفت در اولین روز هفته جاری با افزایش همراه شود، با کم شدن هیجان بازار ارز و افت دوباره قیمت دلار به زیر 2 هزار و 200 تومان، شرایط برای کاهش اندک قیمتها در بعدازظهر هموار شد.
فاطمه بهارمست کارشناس بازار آتی با اشاره به اینکه روند معاملات در بازار آتی همچنان آرام است، اظهار کرد: با وجود اختلاف قیمت در هر یک از سررسیدها نسبت به بازار نقدی، اما افزایش قیمتها در بازار طلای جهانی و تحرکات بازار ارز باعث شده روند قیمتها همچنان با حباب منفی مواجه باشد. (براساس محاسبات انجام شده و تخمینهای صورت گرفته ارزش واقعی سکه در محدوده ۸۷۰ بدون احتساب هزینهها و ۹۱۰ هزار تومان با احتساب کارمزد، مالیات و سایر هزینهها است، در شرایطی که سکه زیر ۸۵۰ هزار تومان معامله میشود.)بهارمست در ادامه صحبتهایش افزود: گاهی اوقات بازار نقدی پشت سر بازار آتی قرار میگیرد، اما در مجموع اغلب سرمایهگذاران بر این باورند ممکن است در صورت توافقات صورت گرفته در جلسه روز جمعه آژانس و ایران و بعد از نشست سران غیر متعهد در تهران، روند معاملات با افت همراه شود، این در شرایطی است که تحرکات بازار ارز و افزایش قیمت طلای جهانی طی چند روز گذشته روند دادوستدها را تغییر داده است. این کارگزار بورس کالا با بیان اینکه معلوم نیست چرا سرمایهگذاران اصرار دارند قیمت سکه پایین بیاید، بر این باور است که رفتار معاملهگران در هفتههای
گذشته و هفته پیش رو با احتیاط رو به رو بوده، اما بررسی رفتار بازار نشان میدهد که تصمیمگیریهای سرمایهگذاران همچنان غیرحرفهای است؛ به همین دلیل به اغلب معاملهگران توصیه میشود تا زمانی که پیش زمینهای از سرمایهگذاری نداشته باشند به این بازار به هیچ وجه وارد نشوند زیرا ریسک بازار آتی بسیار بیشتر از ریسک بازار سهام است. بهارمست با اشاره به اینکه در نیمه دوم شهریورماه و قبل از بازگشایی مدارس همواره شاهد تغییر نرخ تورم بودهایم، بر این باور است که علاوه بر پارامترهای داخلی که روی روند مبادلات تاثیرگذار است تغییرات قیمت طلای جهانی نیز رو به بالا است که همین میتواند در صعودی شدن قیمتها تا پایان شهریورماه تاثیرگذار باشد. به باور این کارشناس، سرمایهگذاران باید تصمیمات بانک مرکزی در قبال بازار ارز و بورس ارز را به دقت پیگیری کنند، زیرا تغییر در این فاکتورها میتواند روال معاملات را عوض کند.
ارسال نظر