بورس نفت
همه چیز برای عرضه مجدد نفت در بورس کالا آماده است
ایسنا- چهارشنبه - اول شهریور ۹۱ - معاون وزیر نفت اعلام کرد که « شرکت ملی نفت ایران آمادگی عرضه مجدد نفت خام در تالار بورس بینالمللی کیش را دارد» که این خبر پس از گذشت یازده ماه انتظار برای عرضه نفت خام در بورس کالا بسیار مهم بود، چرا که تیرماه سال ۱۳۹۰ اولین محموله نفت خام سنگین میدان بهرگان به میزان ۶۰۰ هزار بشکه ازسوی شرکت ملی نفت در تالار بینالمللی بورس کالای کیش عرضه شد، اما خریداری نیافت. در بورس عرضه ارزانتر نداریم
در همین حال میرمحمد صادقی، مشاور مدیرعامل بورس کالا در امور نفتی ضمن ابراز خوشبینی نسبت به عرضه مجدد نفت خام دربورس کالا اظهار کرد: همه چیز برای عرضه نفت در بورس کالا آماده است، اما وزارت نفت باید از تجارب عرضه ناموفق سال گذشته استفاده کند و شرایط را به گونهای پیش بینی و آماده کند که با شرایط بورس و معامله گران تطبیق پیدا کند.
وی درباره اینکه قلعهبانی، معاون وزیر نفت عنوان کرده شرکت ملی نفت نمیتواند نفت خام را ارزانتر از آنچه در قانون بودجه است، عرضه کند، گفت: ما در بورس چیزی به عنوان عرضه ارزانتر نداریم و انتظار مشتریان هم این بود که همان شرایطی که برای مشتریان در خارج از بورس فراهم میشد، برای خریداران در بورس فراهم شود.
وی افزود: همچنین شرایط و محل دریافت مورد اعتراض مشتریان بود و آنها قاعدتا با این موارد مشکل داشتند که امیدواریم در عرضه جدید این شرایط فراهم شود.
محمدرضا پور ابراهیمی، عضو شورای عالی بورس، درباره دلیل اصلی عرضه ناموفق نفت در بورس به ایسنا گفت: از ابتدا بحث تحریم و عدم مبادله ارز و نفت خام مطرح نبوده است، چرا که اگر اینگونه بود چگونه میتوانستند در بازار، نفت را به فروش برسانند؟
وی افزود: شرکت ملی نفت میتوانست همان فروش را به سبک و سیاق بورس به خریداران عرضه کند اما آنها حتی حاضر نشدند عملیات مچینگ انجام شود یعنی اطلاعات فروش در تابلو بورس به نمایش گذاشته شده تا میزان و نرخ معاملات مشخص شود.
این نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد که بسترهای نرم افزاری و سختافزاری برای انجام معاملات نفتخام در بورس کالا آماده بوده و هست و تنها چیزی که درحال حاضر برای انجام معاملات لازم است عزم و اراده وزارت نفت است تا انجام معامله را در بورس اجرایی کند.
پورابراهیمی تصریح کرد: البته روسای وزارت نفت با عرضه نفت خام در بورس مشکلی ندارند، اما شاید بدنه کارشناسی نمیخواهد نفت خام به بورس بیاید؛ زیرا تاکنون به صورت سنتی بوده و نفت مانند دوران مصدق و به صورت تلفنی فروخته میشود و میخواهند همین رویه ادامه پیدا کند!
وی افزود:خوشبختانه اتفاقاتی که در مسائل و موضوعات اخیر اقتصادی رخ داده زمینهای را فراهم کرده که بخش خصوصی ورود پیدا کند و اطلاع هم پیدا کردیم که وزارت نفت توافقنامهای را امضا کرده است و فکر میکنم باب جدیدی برای حضور بخش خصوصی جهت معاملات در بورس کالا باز شده است. رییس هیات مدیره بورس کالا با اشاره به خبر عرضه مجدد نفت خام در بورس کالا گفت: دشمنان ما توفیق اجباری برای وزارت نفت ایجاد کردند که بخش خصوصی به صحنه بیاید و معاملات نفت در بورس کالا انجام شود تا بخش خصوصی با خرید نفت آن را به خریداران خارج از کشور بفروشد.
ارسال نظر