گروه بورس کالا - بازار آتی بورس کالای ایران چند روزی است که با کسادی حجم و ارزش معاملات رو به رو است و دلیل عمده این وضعیت نیز خروج عده‌ای از بازیگران بازار و تعطیلات مبادلات بورس کالا به دلیل برگزاری اجلاس سران در روزهای 7 تا 11 شهریورماه است.

آنچه این روزها تحلیلگران از آن به عنوان مهم‌ترین عامل تاثیرگذار روی روند دادوستدها نام می‌برند بحث راه‌اندازی بورس ارز و از سویی ابهامات در خصوص تاسیس این بازار است؛ به طوری که مصاحبه روز گذشته پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با بورس ارز و اشاره به این موضوع که ارز با منشأ خارجی به غیر از فروش نفت خام وارد بورس می‌شود تا حدودی روی افزایش اندک قیمت‌ها در دادوستدهای بعدازظهر تاثیرگذار بود.
همچنین برخی اخبار و گزارش‌ها حاکی از این است که بورس ارز همانند معاملات رینگ پتروشیمی بورس کالا با سامانه‌ای همانند ثبت سفارش رو به رو است که به نظر می‌رسد بیشتر بازیگران این بازار شرکت‌های دولتی و واردکنندگان باشند؛ زیرا بانک مرکزی قصد دارد عمده‌ترین متقاضیان بورس ارز، واردکنندگان باشند و خرید ارز در قالب سرمایه‌گذاری به خارج از این بازار انتقال پیدا کند. استدلال رییس بانک مرکزی هم این است که بیش از حد نیاز به بازار ارز تزریق شده و بهتر است با راه‌اندازی بورس با مشارکت بانک مرکزی، وضعیت عرضه و تقاضا سامان یابد.
همچنین پایان سفرهای تابستانی می‌تواند در تغییر ارزهای مسافرتی و از سویی روند عرضه و تقاضا در بازار ارز تاثیرگذار باشد و در صورت عرضه ارز از سوی دولت و پاسخ به تامین نیاز متقاضیان، شرایط قیمتی تغییر می‌کند، اما بانک مرکزی در شرایط کنونی ترجیح می‌دهد منتظر راه‌اندازی بورس ارز باشد.
سیاوش سلیمانی یکی از کارشناسان بازار آتی با اشاره به اینکه شرایط کنونی، روند صعودی قیمت‌ها را تثبیت می‌کند، بر این باور است که با توجه به اختلاف قیمتی اندک 17 هزار تومانی سررسیدهای شهریورماه و بازار نقدی و از سویی حباب منفی 20 هزار تومانی قیمت سکه، همچنان گرفتن موقعیت‌های خرید در سررسیدهای شهریورماه بهترین استراتژی معاملاتی است. این در شرایطی است که فاصله قیمتی زیاد دیگر سررسیدهای معاملاتی همچون مهر، آبان و آذرماه با قیمت سکه بازار نقدی روی تصمیم به فروش این سررسیدها تاثیرگذار است.
البته دورنمای بلندمدت بازار در صورت ادامه فاکتورهای بازار داخلی صعودی است. شرایط بازار جهانی طلا نیز در تحرکات مثبت قیمتی سکه تاثیرگذار بوده؛ تحلیلگران تکنیکال آینده بازار طلا را منوط به تعیین سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی جهان می‌دانند. به باور آنان اگر قیمت طلا نزولی شود سطح قیمتی آن در کوتاه مدت به یک هزار و ۵۹۲ دلار به ازای هر اونس می‌رسد و در صورت تداوم آن در بلندمدت این سطح قیمتی به یک هزار و ۵۵۹ دلار به ازای هر اونس می‌رسد. همچنین اگر قیمت طلا افزایش یابد سطح مقاومتی قیمت‌ها یک هزار و ۶۴۶ دلار تا یک هزار و ۶۵۰ دلار به ازای هر اونس خواهد بود که ممکن است تا پایان ماه اوت این وضعیت پایدار باقی بماند.
ادامه دار بودن حرکت صعودی قیمت‌ها در بازار طلای جهانی می‌تواند قیمت این کالا را به یک هزار و 678 تا یک هزار و 704 دلار به ازای هر اونس نیز برساند.
در بازار آتی روز گذشته، قیمت سکه سررسید شهریورماه با کاهش ۵۹/۰ درصدی در مبادلات صبح و افزایش ۲۴/۰ درصدی در مبادلات عصر در محدوده ۸۰۲ تا ۸۰۸ هزار تومان، سررسید مهرماه با کاهش ۲۵ درصدی در مبادلات صبح و افزایش ۳۲/۰ درصدی در مبادلات عصر در محدوده ۸۳۵ تا ۸۳۹ هزار تومان، سررسید آبان‌ماه با کاهش ۶۸/۰ درصدی در مبادلات صبح و افزایش ۳۲/۰ درصدی در مبادلات عصر در محدوده ۸۷۶ تا ۸۸۵ هزار تومان و سررسید آذرماه با کاهش ۴۹/۰ درصدی در مبادلات صبح و افزایش ۱۶/۰ درصدی در مبادلات عصر در محدوده ۹۰۳ تا ۹۰۸ هزار تومان قرار گرفت.