مشکلات تولیدکنندگان فولاد در بخش خصوصی
به نظر میرسد در صورت تداوم روند صعودی در مورد نرخ ارز، رسیدن به رقم ۲ هزار تومان، به ذهن اغلب تولیدکنندگان خطور کرده و سعی در برنامهریزی برای تهیه مواد اولیه را دارند.
گروه بنگاهها - آزاده حسینی: با وجود آنکه اکثر فعالان، شرایط بازار آهن را برای ورود میلگرد ۲ هزار تومانی مهیا میبینند، اما کمتر کسی منتظر مبادلات آهن با چنین رقمهایی است.
به نظر میرسد در صورت تداوم روند صعودی در مورد نرخ ارز، رسیدن به رقم ۲ هزار تومان، به ذهن اغلب تولیدکنندگان خطور کرده و سعی در برنامهریزی برای تهیه مواد اولیه را دارند. در حال حاضر، تفاوت فاحش بین تولیدکنندگان دولتی و بخش خصوصی در قیمتگذاری محصولات و تدوین برنامههای استراتژیک از تهیه مواد اولیه تا فروش به شکل محسوسی متفاوت است؛ این در حالی است که در سال گذشته خصوصیها فعالیت خود را گسترش داده و بیشترین رشد تولید در سال ۹۰ را ثبت کردهاند و با بهرهوری و صرفهجویی در هزینههای تولید سعی در پر کردن خلاهای موجود در بخش صنعت بخش خصوصی را داشتند.
این روزها تولیدکنندگان روزهای دشواری را سپری میکنند. در حالی که رقمهای مبادلات آهن اغواکننده به نظر میرسد، اما به گفته فولادسازان شرایط ناپایدار و سخت شدن روشهای تهیه مواد اولیه کار را مشکل کرده است.
محمدرضا رحیمیزاده، مدیرعامل شرکت فرآیند فولاد پایدار در مورد شرایط آتی بازار آهن گفت: در حال حاضر با توجه به وابستگی که بازار آهن به نرخ ارز پیدا کرده، برآورد شرایط آتی بسیار دشوار به نظر میرسد زیرا رشد قیمت ارز دیگر از یک روال علمی تبعیت نمیکند. وی ادامه داد: تا قبل از این شرایط، یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر روند بازار داخلی، قیمتهای جهانی بود، اما با وجود کاهش قیمتها در بازار جهانی، هیچ گونه عقبگردی در بازار داخلی دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: تا سال گذشته که فولاد سازان برای تهیه مواد اولیه با طی مراحل اداری قادر به بازگشایی اعتبارات اسنادی بودند، پرداخت آنها ۱۰ درصد به عنوان پیش پرداخت، ۱۰ درصد در زمان تحویل کالا و ۸۰ درصد نیز یک سال بعد صورت میگرفت، اما در حال حاضر برای بازگشایی LC کل وجه کالا را به صورت نقدی یا ضمانت نامه بانکی نزد فروشنده به امانت گذاشته میشود که این مبلغ با نرخ ارز آزاد تهیه میشود. وی افزود: در ادامه برای بازگشایی اعتبارات اسنادی مشکلات زیادی را متحمل میشویم. رحیمی زاده تاکید کرد: برای تهیه ماده اولیه در سال جاری به ۲۰ برابر سرمایه نسبت به سال قبل نیاز به نقدینگی است و اغلب واحدهای فولادی با بدهیهای بانکی مواجه اند که تداوم این وضع فعالیت را با مشکل همراه میکند.
وی همچنین گفت: با رشد قیمت آهن در بازار، ارقام مبادلات افزایش پیدا کرده و توان خرید از سوی پروژهها کاهش مییابد. در نتیجه حجم مبادلات کم شده و در نهایت به زودی شاهد رکود مبادلات آهن هستیم.
مدیر عامل شرکت فرآیند فولاد پایدار ضمن ارزیابی شرایط آتی بازار فولاد گفت: با توجه به بزرگ شدن ارقام مبادلات آهن و رکود، رقابتهای ناسالم بیشتر میشود و تولیدکنندگان زمانی به خود آمده و میبینند برای ادامه فعالیت و بقا، با حاشیه سود اندک به مبادلاتی پرداخته اند و در پایان سال مجبور به پرداخت مالیات آن هستند. از این رو پیشبینیها برای مبادلات مهر ماه خیلی مناسب نیست. وی ادامه داد: در این صورت تا پایان سال بسیاری از واحدهای فولادی به خصوص آن دسته که بدهیهای معوق بانکی دارند با مشکل مواجه خواهند شد.
ارسال نظر