گروه بورس کالا - در سال ۸۹ رینگ فلزی و معدنی با در اختیار داشتن ۱۷/۵۱ درصد از حجم معاملات و نیز سهم ۹۲/۵۹ درصدی ارزش، بیشترین میزان حجمی و ارزشی بورس کالا در این سال را به خود اختصاص داد. همچنین با توجه به آمار می‌توان نتیجه گرفت که در این رینگ ۱۷ درصد از لحاظ حجمی و۴۰ درصد از نظر ارزشی نسبت به سال قبل رشد دیده می‌شود. این رینگ از بورس کالا می‌توانست درصد بیشتری رشد نسبت به سال‌های پیش را در اختیار بگیرد. اگر در روزهای پایانی سال به دلیل ابلاغ دستورالعمل جدید اتاق پایاپای معاملات برای سه روز متوقف نمی‌شد. زیرا در معاملات رینگ فلزات در اسفند ماه بیش از ۸۱۹ هزار و ۱۵۴ تن کالا با ارزش ۷ هزار و ۶۴۲ میلیارد و ۲۴۳ میلیون و ۳۳۲ هزار ریال معامله شد که نسبت به ماه قبل ۴۵/۳۷ درصد از نظر حجمی و ۴۹/۳۲ درصد از لحاظ ارزشی نسبت به بهمن ماه رشد نشان داد که اگر این توقف معاملات در نتیجه اعتراض تولیدکنندگان عمده نبود، آمار ارقامی بیشتر را نشان می‌داد.

رینگ پتروشمی و فرآورده‌های نفتی در موج افزایش و کاهش

همچنین در سال ۱۳۸۹ وکیوم باتوم، لوب کات، گوگرد،‌ گازها و خوراک‌ها، ‌قیر، محصولات ‌شیمیایی، ‌روغن،‌ پلیمر، اکستراکت و آیزوریسایکل کالاهایی بودند که در رینگ فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی عرضه و البته با نوسان حجمی و ارزشی طی ۱۲ ماه معامله شدند.در این سال محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی ۲۲/۳۹ درصد از کل بورس کالا را در اختیار داشتند که به ترتیب شامل ۱۱/۱۶ درصد و ۱۱/۲۳ شده است. همچنین این رینگ ۱/۳۳ درصد از کل ارزش معاملات بورس کالا را در این سال به خود اختصاص داده است.در این سال به تفکیک در بخش محصولات فرآورده‌های نفتی ۱۶ هزار و ۴۰۴ میلیارد و ۷۷۹ میلیون و ۸۳۲ هزار ریال و در بخش محصولات پتروشیمی ۲۵ هزار و ۷۳ میلیارد و ۲۲۷ میلیون و ۴۲ هزار ریال ارزش مجموعا ۶ میلیون و۶۶۲ هزار و ۶۴۶ تن کالای معامله شده بوده است.

در رینگ محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در جریان معاملات، در سال ۸۹ در بخش محصولات فرآورده‌های نفتی از لحاظ حجمی ۱۷ درصد و از لحاظ ارزشی ۴ درصد کاهش شاهد بودیم. اما در بخش محصولات پتروشیمی۱۷ درصد از نظر حجمی و۳۰ درصد از نظر ارزشی رشد دیده می‌شود.این رینگ در سال ۸۹ با نوسان‌های بعضا شدیدی روبه‌رو بود که در نتیجه پذیرش کالاهای جدیدی چون وکیوم باتوم و لوب کات و نیز توقف معاملات کالایی چون قیر در ماه‌های سرد سال همراه شد.