مرکز خدمات فولاد ایران - هفته گذشته بازار بیلت سی‌آی‌اس به طور کلی به ثباتی نسبی رسید؛ خریداران ایران و آسیا در خرید مرددند و حجم معاملات بسیار محدود است. از طرفی صادر‌کنندگان دریای سیاه در افزایش قیمت زیاد تردید دارند چرا که مشتریان خاور میانه که خریداران اصلی محصولات نیمه تمام سی‌آی‌اس هستند، تقاضای بسیار پایینی دارند. خریداران انتظار دارند عرضه‌کننده‌ها تخفیف زیادی بدهند، ولی عرضه‌کننده‌ها سعی دارند قیمت‌ها را ثابت نگه دارند. با این حال اولین نشانه‌های افت قیمت نمایان شد، چرا که عرضه‌کنندگان ترکیه قیمت‌ها را ۱۵ تا ۲۰ دلار طی هفته گذشته کاهش دادند و ۱۰ هزار تن از بیلت تولید فوریه، ۴۰ دلار پایین‌تر از قیمت اولیه اعلام شده معامله شد.

فروشندگان ترکیه همچنان در حال کاهش قیمت بیلت صادراتی خود هستند و قیمت پیشنهادی آن‌ها ۵ دلار دیگر کاهش یافته به ۶۵۵ تا ۶۶۵ دلار فوب رسیده است. به همین دلیل است که تلاش روسیه و اوکراین برای جلوگیری از افت قیمت‌ها بی نتیجه بوده است. هنوز معامله جدیدی بسته نشده و فعالان بازار با در نظر گرفتن قیمت قراضه و بیلت ترکیه، قیمت منطقی را ۶۲۰ تا ۶۳۰ دلار فوب می‌دانند.

آخرین قیمت پیشنهادی بیلت کارخانه مچل ۶۵۰ دلار فوب ماریوپول بوده است. از آنجایی که در این قیمت‌ها معامله ای نشده عرضه‌کننده‌ها نیز عجله‌ای در اعلام قیمت جدید نشان نمی دهند. با توجه به تقاضای پایین خاورمیانه، عرضه‌کنندگان اوکراینی به بازار دریای بالتیک رو برده اند و برخی محصول فوریه را در ۶۳۰ دلار فوب فروخته‌اند.

بازرگانان ترکیه که ابتدای هفته حاضر بودند در ۶۳۰ دلار فوب از محموله ۱۰ تا ۱۵ هزار تنی متالواینوست خرید کنند، پایان هفته بر کاهش قیمت به ۶۱۰ تا ۶۱۵ دلار فوب پافشاری کردند. با توجه به تقاضای خیلی پایین بیلت در خاور میانه، برخی تجار دریای سیاه به بازار خاور دور نیز رفته‌اند تا از کمبود محصول روسیه در بازار ژانویه استفاده کنند. به عنوان نمونه بیلت سی‌آی‌اس در تایوان ۶۹۰ تا ۷۰۰ دلار سی‌اند‌اف (۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار فوب) بود، ولی با توجه به پیشنهادات مشابه از بازار داخلی و سیستم گمرکی پیچیده منطقه، این قیمت‌ها در بازار عملی نبوده است. در نتیجه نوردکاران آسیایی برای محصول سی‌آی‌اس ۶۶۰ تا ۶۷۰ دلار سی‌انداف (۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار فوب) می‌پردازند نه بیشتر. البته در خاور دور فعالیت بازار به دلیل تعطیلات سال نو قمری نیز کاهش یافت و خریداران به‌رغم کمبود عرضه تمایل شدیدی به خرید نشان ندادند. در حوزه دریای خزر نیز خریداران کارخانه‌ها را تحت فشار قرار داده‌اند و بیشتر از ۶۴۰ تا ۶۵۵ دلار فوب درخواست نمی‌کنند. ایران نیز بالاتر از ۶۳۰ دلار فوب با عرضه‌کنندگان سی‌آی‌اس معامله نمی کند. البته برخی از معامله ایران با قزاقستان در ۶۴۰ دلار فوب بندر اکتائو خبر داده اند. با توجه به شرایط فعلی بازار، عرضه‌کننده‌ها باید ۱۰ تا ۱۵ دلار از قیمت‌های پیشنهادی بکاهند. فعالان بازار رکود بازار ایران را موقتی می‌دانند؛ چون معتقدند ایرانی‌ها نمی‌توانند به راحتی در بنادر جنوبی در قیمت مناسب معامله کنند.