نرخ جهانی طلا در دقایق پایانی سال ۲۰۱۰ افزایش یافت
واکنش مثبت بازار سکه به آغاز سال جدید میلادی
گروه بورس کالا – سردار خالدی: بازار جهانی طلا در دقایق پایانی سال ۲۰۱۰ میلادی با تضعیف نرخ دلار روند صعودی خود را ادامه داد تا معاملهگران نسبت به...
گروه بورس کالا - سردار خالدی: بازار جهانی طلا در دقایق پایانی سال ۲۰۱۰ میلادی با تضعیف نرخ دلار روند صعودی خود را ادامه داد تا معاملهگران نسبت به...
آینده این بازار همچنان امیدوار باشند بازار داخلی نقدی نیز به تاثیر از بازارهای جهانی رشد قابلتوجهی را کسب کرد، بازار آتی هر چند از لحاظ حجم و ارزش مبادلات رشد 41 درصدی داشت، اما همانند عادت همیشگی سررسید قراردادها، از لحاظ قیمتی افزایش نسبتا زیادی را تجربه نکرد.در دقایق پایانی سال 2010 میلادی بازار طلا به تاثیر از تضعیف نرخ دلار روند صعودی در پیش گرفت و طی یک مسیر نوسانی به بالای یک هزار و 410 دلار رسید. البته براساس گزارش فارکس، به دنبال شک و تردیدها و چشمانداز منفی اقتصادی در ایالات متحده و کاهش نرخ دلار بهای طلا دوباره روند افزایشی به خود گرفت. در واقع براساس تازهترین اطلاعات اقتصادی آمریکا که حاکی از وخامت اعتماد مصرفکنندگان است به دنبال ادامه نگرانی مردم آمریکا نسبت به وضعیت بازار کار و نرخ بیکاری میزان اعتماد مصرفکننده در اقتصاد این کشور طی ماه دسامبر کاهش یافت، این در شرایطی بوده که هزینههای مصرف مردم در آستانه تعطیلات کریسمس افزایش یافته است.
به عقیده تحلیلگران، با توجه به نمودارهای اقتصادی همچون شاخص بیکاری ایالات متحده که پیشبینی میشود در دوره جدید نیز ناامیدکننده باشد، به وضوح میتوان گفت که نمودارها حاکی از روند صعودی نرخ طلا هستند. البته به باور آنان، این احتمال نیز وجود دارد که پس از تعطیلات، در هفته پیش رو طلا به صورت ملایم روند نزولی به خود گیرد.
بازار نقدی نیز به تاثیر از بازار جهانی رشد قابل توجهی را کسب کرد، به طوریکه نرخ سکه طرح جدید از 350 هزار تومان درابتدای هفته به 365 هزار تومان در روز پایانی هفته گذشته رسید تا رشد 15 هزار تومانی را تجربه کند. البته بعضی از معامله گران بازار طلا نیز از افزایش نرخ سکه تا 400 هزار تومان تا پایان سالجاری خبر میدهند.
در هر صورت بازار نقدی در شرایطی با افزایش قیمت روبهرو شد که نرخ سکه و شمش طلای ۱۰ اونسی بازار آتی بورس، رشد زیادی را تجربه نکرد، به طوریکه سکه تحویل دی از ابتدا تا انتهای هفته با بیشترین افزایش، ۳ هزار و ۵۶۷ تومان و ۹ ریال بالا رفت. سکه تحویل اسفندماه ۲ هزار و ۶۷۰ تومان و ۸ ریال گران شد و سکه قراردادهای اردیبهشت ماه ۲ هزار و ۲۴۳ تومان و ۵ ریال افزایش داشت. نرخ تسویه شمش طلای ۱۰ اونسی نیز بدون ثبت هیچ قراردادی و تنها با یک موقعیت تعهدی باز در هر یک از روزهای هفته گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رشد داشت.
اما در مجموع بازار آتی شاهد دادوستد
۲ هزار و ۴۶۵ قرارداد به ارزش ۸۸ میلیارد و ۴۴۵ میلیون و ۸۶۰ هزار ریال طی هفته منتهی به ۹ دی ماه بود که نسبت به هفته قبل از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب ۸۵/۴۰ و ۱۶/۴۱ درصد رشد داشت. براساس گفته فعالان از دلایل اصلی این میزان رشد، میتوان به اضافه شدن یکی دیگر از قراردادهای سکه تحویل اردیبهشت ماه در سیستم معاملاتی بورس، افزایش نرخ طلا و به تبع آن افزایش تقاضا و همچنین دور شدن از ایام سوگواری ماه محرم و خروج از رکود اشاره کرد. هر چند حجم و ارزش معاملات طی هفته مورد بررسی با رشد مواجه شد؛ اما روند قیمتها به دلیل سررسید قراردادها رشد نسبتا زیادی را تجربه نکرد.
برای سکه تحویل دیماه یک هزار و 200 قرارداد به ارزش 42 میلیارد و 217 میلیون و 130 هزار ریال ، برای سکه تحویل اسفندماه 972 قرارداد به ارزش 35 میلیارد و 316 میلیون و 40هزار ریال و برای سکه تحویل اردیبهشت ماه 293 قرارداد به ارزش 10 میلیارد و 912 میلیون و 690 هزار ریال انجام شد که هر کدام از این قراردادها در آخرین روز مبادلاتی رشد قابل توجهی از خود نشان دادند.
البته پیشبینی از وضعیت بازار براساس گفته معامله گران بسیار سخت است، زیرا که بازار هنوز از سردرگمی خارج نشده است؛ اما با توجه به عقیده مسوولان امر که سرمایه گذاری در عرضه صنعت طلا و جواهر را دارای بالاترین توجیه اقتصادی میدانند و نگاه جدی آنان به ابزارهای مشتقه کالایی به نظر میرسد که در روند بلند مدت، بازار با ورود بازیگران جدید در توسعه بازار آتی سکه و طلا موفق باشد هر چند که در دوره کوتاه مدت رکود عادت گونهای در بازار مشاهده میشود.
روند دادوستدهای ایام هفته گذشته بدین ترتیب بود
شنبه: در این روز قیمت تسویه سکه تحویل دی ماه ۱۸۰ تومان رشد کرد و به ۳۴۹ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. نرخ تسویه سکه تحویل اسفندماه ۳۷۰ تومان و ۶ ریال گران شد و ۳۶۱ هزار و ۳۵۵ تومان و ۶ ریال شد. همچنین نرخ تسویه سکه تحویل اردیبهشت بدون انجام هیچگونه قراردادی ۳۷۱ هزار و ۶۹۵ تومان و ۸ ریال ثبت شد. شمش طلای ۱۰ اونسی طبق عادت همیشگی بدون ثبت قرارداد با نرخ تسویه یک میلیون و ۴۶۷ هزار تومان انجام شد. موقعیت تعهدی باز بازار برای سکه دی ۲ هزار و ۵۸۸، برای سکه اسفندماه ۲ هزار و ۲۵۰ و برای سکه اردیبهشتماه ۹۹ قرارداد بود. شمش طلای ۱۰ اونسی تحویل دی ماه تنها با یک قرارداد باز مواجه شد.
یکشنبه: نرخ تسویه سکه تحویل دی ماه در این روز 65 تومان و 7 ریال کاهش قیمت داشت و به 349 هزار و 914 تومان و 3 ریال رسید. سکه اسفندماه 238 تومان و 2 ریال افزایش داشت و به 361 هزار و 593 تومان و 8 ریال رسید. معاملات سکه تحویل اردیبهشت ماه نیز با 195 تومان و 8 ریال کاهش قیمت تسویه به نرخ 371 هزار و 500 تومان رسید. شمش طلای 10 اونسی روند صعودی روز قبل را پی گرفت و با 2 هزار و 850 تومان رشد به یک میلیون و 469 هزار و 850 تومان رسید. موقعیت تعهدی باز بازار برای سکه دی 2 هزار و 561، برای سکه اسفندماه2 هزار و 275 و برای سکه تحویل اردیبهشت ماه 103 قرارداد بود. موقعیت تعهدی باز بازار شمش طلای 10 اونسی در این روز نیز مثل روزهای قبل تنها ثبت یک قرارداد بود.
دوشنبه: سکه تحویل دی ماه پس از انجام دادوستدها در پایان ۱۲۷ تومان و ۹ ریال رشد مواجه و ۳۵۰ هزار و ۴۲ تومان و ۲ ریال شد. سکه تحویل اسفندماه نیز ۷۶ تومان و ۸ ریال رشد کرد و به ۳۶۱ هزار و ۶۷۰ تومان و ۶ ریال رسید. سکه تحویل اردیبهشت ماه ۲۲۷ تومان و ۳ ریال بالا رفت و به ۳۷۱ هزار و ۷۲۷ تومان و ۳ ریال رسید. شمش طلای ۱۰ اونسی نیز رشد یک هزار و ۳۰۰ تومانی را تجربه کرد و با قیمت یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۱۵۰ تومان ثبت شد. موقعیت تعهدی باز بازار برای سکه دی ماه ۲ هزار و ۳۵۰، برای سکه اسفندماه ۲ هزار و ۲۷۵ و برای سکه تحویل اردیبهشت ماه ۲ هزار و ۲۷۴ قرارداد بود. شمش طلای ۱۰ اونسی نیز همچون روزهای قبل تنها یک موقعیت تعهدی باز داشت.
سهشنبه: قیمتها در این روز به تبع از نرخهای جهانی، رشد نسبتا خوبی را ثبت کرد. سکه تحویل دی ماه 2 هزار و 222 تومان و 8 ریال گران و 352 هزار و 265 تومان شد. سکه تحویل اسفندماه نیز یک هزار و 498 تومان و 2 ریال رشد کرد و به 363 هزار و 168 تومان و 8 ریال رسید. سکه معاملاتی اردیبهشت ماه نیز یک هزار و 83 تومان بالا رفت و به 372 هزار و 810 تومان و 3 ریال رسید. قراردادهای شمش طلا یک هزار و 350 تومان گرانتر شد و با نرخ یک میلیون و 472 هزار و 500 تومان ثبت شد. موقعیت تعهدی باز بازار برای سکه دی 2 هزار و 86، برای سکه تحویل اسفندماه 2 هزار و 179 قرارداد و برای سکه تحویل اردیبهشت ماه 160 قرارداد بود. شمش طلای 10 اونسی در این روز بدون ثبت قراردادی با همان یک موقعیت باز دنبال شد.
چهارشنبه: رشد یک هزار و ۲۸۲ تومان و ۹ ریال برای سکه تحویل دی ماه ثبت شد تا نرخ تسویه این قرارداد معاملاتی ۳۵۳ هزار و ۵۴۷ تومان و ۹ ریال شود. سکه تحویل اسفندماه نیز ۸۵۷ تومان و ۶ ریال گران شد و به ۳۶۴ هزار و ۲۶ تومان و ۴ ریال رسید. دادوستدهای سکه معاملاتی اردیبهشت ماه یک هزار و ۱۲۹ تومان افزایش یافت و با عدد ۳۷۳ هزار و ۹۳۹ تومان و ۳ ریال ثبت شد. موقعیت تعهدی باز بازار سکه دی یک هزار و ۹۶۳، برای سکه تحویل اسفندماه ۲ هزار و ۱۷۹، برای سکه تحویل اردیبهشت ماه ۲۲۱ و برای شمش طلای ۱۰ اونسی یک قرارداد بود.
ارسال نظر