ثبات نسبی قیمت بیلت در بازارهای جهانی
سایه تعطیلات بر بازار فولاد ترکیه
تازهترین اطلاعات از بازار ترکیه حاکی است، در هفته مورد بررسی، بازار بیلت ترکیه به دلیل تعطیلات عید قربان در این کشور آرام و قیمت بیلت در بازار داخلی ترکیه و نیز قیمت معاملاتی این کشور در بخش صادرات، از روند ثابتی برخوردار بوده است.
در هفته مذکور، قیمت فروش بیلت در بازار داخلی ترکیه بهطور متوسط ۵۷۰-۵۶۰ دلار/تن(تحویل درب کارخانه) اعلام شد که نسبت به هفته قبل تغییری گزارش نشده است. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز معادل ۵۷۰-۵۶۰ دلار/تن، فوب اعلام شده است که در مقایسه با هفته قبل ثابت بوده است.
بیلت CIS هم بدون تغییر
قیمت صادراتی (معامله شده) بیلت تولیدکنندگان کشورهای CIS معادل ۵۵۰-۵۴۰ دلار/تن، فوب دریای سیاه گزارش شده است که نسبت به قیمت هفته گذشته تغییری نداشته است. ثبات قیمت آهن قراضه موجب شد که قیمت بیلت صادراتی کشورهای CIS در هفته گذشته ثابت باقی بماند، هرچند گزارشهایی در مورد انجام برخی معاملات با قیمت ۵۶۰ دلار/تن، فوب نیز در بازار منتشر شده است. اطلاعات موجود نشان میدهد که سفارش تولید تولیدکنندگان بیلت این کشورها برای ماه دسامبر تکمیل شده است و قیمت پیشنهادی برای تولید ماه ژانویه سال ۲۰۱۱ معادل ۵۸۰-۵۷۰ دلار/تن، فوب است، اما گزارشی از انجام معامله در سطح جدید قیمتهای پیشنهادی در بازار منتشر نشده است.
قیمت معاملاتی بیلت بر مبنای سی اف آر بنادر کشورهای منطقه خلیجفارس 600-590 دلار/تن، سی اف آر خلیجفارس گزارش شده است که در مقایسه با قیمت هفته قبل ثابت بوده است. با توجه به تعطیلات عید قربان در کشورهای منطقه، تقاضای خرید بیلت بیش از پیش کاهش یافته است. اطلاعات موجود بیانگر این امر است که فعالیت وارداتی بیلت ایران نیز کند شده است، هر چند فعالان بازار افت خرید بیلت توسط ایران را موقتی میدانند.
قیمت بیلت در اغلب مناطق چین از روند نزولی برخوردار بوده است. قیمت بیلت در بازار داخلی چین (با احتساب ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده) برای گرید ۲۰اmnsi، ۴۲۳۰ یوآن/تن (۶۳۷ دلار/تن) اعلام شده است که نسبت به هفته گذشته حدود ۷ یوآن/تن کاهش داشته است.
قیمت بیلت با کیفیت Q235 و Q195، 4107 یوآن/تن (618 دلار/تن) بوده است که در مقایسه با هفته قبل حدود 30 یوآن/تن افت نشان میدهد.
قیمت بیلت صادراتی چین معادل ۷۶۲-۷۶۰ دلار/تن، فوب اعلام شده است که نسبت به هفته قبل حدود ۱۵ دلار/تن کاهش داشته است. افت قیمت فولاد از جمله بیلت در بازار داخلی چین از علل اصلی کاهش قیمتهای صادراتی بوده است.
ارسال نظر