مدیرعامل فولاد کرمانشاه در گفتوگو با دنیایاقتصاد مطرح کرد
دغدغه فولادسازان خصوصی از حضور در بورس کالا
پیشنهاد عرضه محصولات فولادی تولیدکنندگان داخلی در بورس کالا آن هم با نرخ پایینتر از بازار غیررسمی موجب نگرانی برای بخش خصوصی شده است؛ به گونهای که اغلب آنها معتقدند این عرضه علاوه بر آنکه از توجیه اقتصادی برخوردار نیست حتی بهجای حمایت از بخش تولید کشور، رواج واسطهگری را به دنبال دارد.
زهرا مسافر
پیشنهاد عرضه محصولات فولادی تولیدکنندگان داخلی در بورس کالا آن هم با نرخ پایینتر از بازار غیررسمی موجب نگرانی برای بخش خصوصی شده است؛ به گونهای که اغلب آنها معتقدند این عرضه علاوه بر آنکه از توجیه اقتصادی برخوردار نیست حتی بهجای حمایت از بخش تولید کشور، رواج واسطهگری را به دنبال دارد. بهروز سلیمانی مدیرعامل مجتمع نورد فولاد کرمانشاه نیز با بیان مطلب فوق گفت: در شرایط کنونی تنها عرضه محصولات تولیدکنندگان بزرگ دولتی از جمله ذوبآهن اصفهان، خوزستان و نیشابور که از ظرفیتهای بالای تولید برخوردارند و همچنین از امکانات و تسهیلات دولتی بهره میبرند به صرفه است نه برای بخش خصوصی. وی افزود: هماکنون نرخ تمام شده شمش فولاد برای بخش خصوصی تا به درب کارخانه برسد ۷۹۰ تومان است که با احتساب حدود ۱۰۰ تومان هزینههای تولید به ناچار باید میلگرد تولیدی خود را به قیمت ۸۹۰ تومان در بازار عرضه کند؛ از این رو عرضه میلگرد به نرخ ۷۷۰ تومان برای آنها به صرفه نیست.
مدیرعامل مجتمع نورد فولاد کرمانشاه تصریح کرد: در شرایط کنونی بخش خصوصی تولیدکننده فولاد به هیچ وجه قادر به رقابت با تولیدکنندگان بزرگ دولتی عرضهکننده در بورس کالا نیست. به گفته وی، برخی از کارخانههای بخش خصوصی تولیدکننده میلگرد به علت عدم برخورداری از سرمایه لازم برای تامین شمش فولاد به ناچار به صورت کارمزدی کار میکنند؛ این درحالی است که در صورت تامین اعتبار لازم برای شمش فولاد خود بهطور مستقیم به تولید میپردازند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: باید تدابیری اتخاذ شود تا کارخانههای تولیدکنندهای که ظرفیت تولید آنها بالای ۳۰۰ هزار تن است محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند. وی گفت: هماکنون اختلاف قیمت میلگرد عرضه شده در بورس کالا و بازار آزاد حدود ۱۰۰ تومان در هر کیلو است که یکسری دلال از آن بهره میبرند. چرا که دولت با اتخاذ تدابیری ویژه و در راستای حمایت از بخش تولید این منفعت را به سوی تولیدکننده سوق نمیدهد.
مدیرعامل مجتمع نورد فولاد کرمانشاه همچنین افزود: در جلسهای که طی دو هفته اخیر با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد با مسوولان وزارت بازرگانی صورت گرفت، تولیدکنندگان خواستار شدند تا با ارائه صورتهای مالی سال گذشته خود به وزارتخانه ذیربط نرخ تمام شده میلگرد محاسبه و سپس با احتساب سود میلگرد تولیدی سال جاری تولیدکنندگان را برای عرضه به بورس ارائه دهند. وی تصریح کرد: تولیدکنندگان بخش خصوصی خواستار عرضه میلگرد تولیدی خود به قیمت روز در بازار هستند و نسبت به فروش آن بهصورت سلف تمایلی ندارند.
ارسال نظر