افزایش قیمت قراضه و تاثیر آن بر نرخ مقاطع در جهان
مرکز خدمات فولاد ایران- عرضه کنندگان قراضه در جهان با نزدیک شدن به فصل زمستان و پیشبینی افزایش تقاضا، قیمت پیشنهادی خود را در حدود ۱۰ دلار هر تن افزایش دادهاند و این امر منجر به رشد قیمت بیلت و میلگرد در بسیاری از مناطق شده است. قیمت پیشنهادی قراضه سنگین کلاس ۱ و ۲ (۲۰-۸۰) وارداتی در ترکیه ۳۷۹ دلار هر تن سی اف آر میباشد که رشدی ۷/۲ درصدی را در مقایسه با هفته گذشته تجربه کرده است. تقاضای واردات بیلت در اکثر کشورهای خاورمیانه پایین است و فقط تقاضای خرید بیلت سی آی اس در ایران در قیمت ۵۵۰ تا ۵۶۰ دلار هر تن فوب آستاراخان بالا است. قیمت محصولات فولادی در بسیاری از اقتصادهای نوظهور، بخصوص در آمریکای لاتین رو به افزایش است. قیمت پیشنهادی میلگرد در خاوردور نیز بالا رفته است.
این در حالی است که قیمت ورق در مناطق مختلف پایین است. با توجه به مازاد ظرفیت، مشخص نبودن روند آینده وضعیت اقتصادی کشورها در دنیا و نوسان نرخ ارز قیمت ورق در اکثر مناطق دنیا هنوز افزایش نیافته است. قیمت محصولات فولادی در چین نیز به دلیل برنامه اخیر دولت این کشور به منظور کنترل مصرف انرژی، بالا بودن موجودی این محصول، رشد اندک نرخ بهره و پایین بودن تقاضا نزولی است.
کارخانهها در هند نیز احتمالا قیمت ورق خود برای تحویل در ماه نوامبر را به دلیل پایین بودن تقاضا ۲۲ دلار هر تن کاهش خواهند داد. در حال حاضر واردکنندگان ورق در این کشور به فروش محصولات خریداری شده طی چند ماه گذشته روی آوردهاند.
پایین بودن تقاضا در اروپا نیز قیمت این محصول را تحت فشار قرار داده است. پیشبینی میشود که ظرفیت تولید ورق در ترکیه و مراکش در آینده نزدیک افزایش یابد.
ارسال نظر