تشدید سهمیه‌بندی در رینگ پتروشیمی

گروه بورس کالا- کتایون دارابی: سهمیه‌بندی روز گذشته در رینگ پتروشیمی و در حضور نماینده بازرگانی پتروشیمی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان توسط بورس کالا تشدید شد. در این روز بسیاری از زمان تالار به طرح مشکلات در خصوص سهمیه‌بندی در هفته‌های اخیر و روز گذشته اختصاص یافت؛ اما در نهایت ناظر تالار با اعلام محدودیت‌های فراوان سعی کرد تا اکثر محصولات پلیمری را با قیمت پایین به فروش برساند.

اگرچه روز دوشنبه خبرهایی مبنی بر رشد نرخ محصولات H در بازار جریان داشت و بازرگانی پتروشیمی اعلام کرده بود که رینگ پتروشیمی شاهد رشد قیمت ۰۰۷۵، ۰۲۰ ، ۲۱۰۰ و ۲۱۰۲ به میزان ۱۰۰ تومان است، اما در این روز تنها نرخ ۰۰۷۵ و ۰۲۰ با رشد مواجه شد.

با اینکه در این روز محدودیت‌های اعمال شده شدت بیشتری یافته بود، اما نرخ برخی از محصولات پلیمری با رشد مواجه شد. در این روز پلی وینیل کلراید ۶۵۵۸، SBR۱۷۱۲، SBR۱۵۰۲، TG۶۴۱، ۶۰۷۰، پلی وینیل کلراید ۷۰۵۴، سوپربرایت و ۲۱۰۱ با رشد قیمت مواجه شدند.

رشد ۸۶۴ تومانی نرخ SBR

در این روز SBR گرید ۱۷۱۲ تنها برای خرید تایرسازان عرضه شد. اگر چه کارگزاران به این موضوع معترض بودند، اما به گفته ناظر تالار لیستی در سازمان حمایت تهیه شده است که براساس آن به تایرسازان SBR فروخته می‌شود. SBR گرید ۱۵۰۲ نیز در این روز برای خرید غیر تایرسازان عرضه شد. این کالا نسبت به آخرین عرضه خود در بورس کالا ۸۶۴ تومان رشد قیمت را تجربه کرد.

بسیاری از آگاهان بازار، در این شرایط فروش سلف SBR را در کاهش التهاب بازار موثر می‌دانند. در این روز گرید ۱۷۱۲ نیز با رشد قیمت ۱۹۹ تومانی مواجه شد.

البته ناظر تالار اعلام کرد که روند اعمال محدودیت‌ها و سهمیه‌بندی در رینگ پتروشیمی تا زمان اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها و رسیدن بازار به تعادل ادامه خواهد داشت.

رشد قیمت پی وی سی

اگرچه نرخ پی وی سی در بازارهای جهانی طی هفته گذشته تثبیت شد، اما در رینگ پتروشیمی این کالا برخلاف سهمیه‌بندی هر کد مشتری ۴۰ تن، با رشد قیمت روبه‌رو شد. ۶۵۵۸، ۳۶ تومان و گرید ۷۰۵۴ نسبت به هفته گذشته ۳۹ تومان رشد قیمت را تجربه کردند.

افت نرخ APSها در رینگ پتروشیمی

در این روز BL۳، ABS، ۷۲۴۰ ، ۱۵۴۰ و APSها با افت قیمت همراه شدند.

این کالاها به ترتیب ۶، ۴۸، ۵، ۴۴، ۲۰۷ و ۸۰۱ تومان نسبت به آخرین عرضه در رینگ پتروشیمی با افت قیمت مواجه شدند.

به گفته فعالان بازار در هفته‌های اخیر تفاوت نرخ بورس کالا و بازار داخلی به دلیل اعمال محدودیت‌های خرید افزایش یافته است و این ممکن است در بلندمدت بازار داخلی را با مشکلاتی همراه کند. البته در هفته اخیر نوسان در بازار داخلی پتروشیمی‌ها بیش از روزهای دیگر به چشم می‌خورد و به گفته فعالان بورس این موضوع می تواند آغاز یک مشکل اساسی باشد.

البته طی هفته گذشته به گفته فعالان بازار، نرخ جهانی محصولات پلیمری با رشد مواجه بودند؛ اما این روند در بازار داخلی همچنان بی‌تاثیر است.