نرخ محصولات در بورس کالا  ثابت ماند

طلسم شکر بعد از چندماه با نرخ ۸۴۰ تومان شکسته شد گروه بورس کالا _ تالار بورس کالا روز گذشته در حالی پس از مدت‌ها شاهد فروش ۴۰۰ تن شکر به نرخ ۸۴۰ تومان با کاهش ۱۰ تومان نسبت به روز دوشنبه بود که مسوولان از عدم افزایش نرخ انواع محصولات بورس کالا و کنترل بیشتر بر بازار طی ماه‌های آینده خبر می‌دهند.

گندم رینگ صادراتی ۲۵۹ دلار شد

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد‌، روز گذشته بازار کشاورزی شاهد دادوستدهای متعدد در محصولات مختلف بود، به طوری که در رینگ صادراتی جلسه معاملاتی گندم در مجموع ۱۴ هزار تن محصول با نرخ ۲۶۰ دلار وارد رینگ شد که در پایان عرضه‌ای ۵ هزار تنی داشت‌، در ادامه با چانه‌زنی‌های دو طرف معامله‌، ۴ هزار تن گندم مورد توافق قرار گرفت که هر تن آن ۲۵۹ دلار و ۵۰ سنت دادوستد شد. در جلسه معاملاتی قیر رینگ صادراتی نیز ۲۵ هزار و ۵۲۰ تن انواع قیر به نرخ ۳۷۷ و ۳۹۰ دلار مبادله شد. این در حالی بود که جلسه معاملاتی روغن بدون دادوستد به پایان رسید. علاوه بر مبادلات رینگ صادراتی‌، در بازار کشاورزی نیز دادوستد انواع محصولات پیگیری شد و در ابتدا ۴۴۷ تن برنج وارداتی هند با نرخ یک هزار و ۸۰۰ تومان روی تابلو آمد که بدون دادوستد به پایان رسید. مبادلات جو نیز با عرضه‌ای برابر ۴۸ هزار و ۲۲۶ تن روبه‌رو شد که ۴۷۰ تن آن با نرخ پایه ۳۲۰ تومان فروخته شد.

آمار مبادلات محصول جو نسبت به چند روز گذشته نشان از کاهش نسبتا زیاد مبادلات طی روز گذشته داشت. بسیاری از کارشناسان دلیل نوسانات بازار را مربوط به محصولات استان‌های مختلف می‌دانند و اظهار امیدواری می‌کنند در روزهای آینده با اعتماد دوباره سرمایه‌گذار‌، بازار روند بهتری را سپری خواهد کرد. از سویی برخی دیگر‌، عدم افزایش قیمت‌ها در حال حاضر را مربوط به قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و مصوبه‌های دولت مبنی برعدم افزایش قیمت‌ها در ۲۲ قلم کالای اساسی می‌دانند.

قیمت‌های محصولات کشاورزی با همان نرخ مردادماه

در این رابطه عباس بنازاده‌، مدیر توسعه بازار در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه افزایش قیمت جهانی در اکثر محصولات کشاورزی به‎جز جو وجود دارد‌، می‌گوید: افزایش قیمت‌های جهانی در نرخ‌‌های بورس کالا اثر نداشته، زیرا به عرضه‌کننده‌ها تاکید شده قیمت‌ محصولات را بر مبنای ماه مرداد عرضه کنند تا افزایش نرخی وجود نداشته باشد. بنازاده دلیل این تاکید و کنترل قیمت‌ها بر اساس مرداد ماه را اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌داند و خاطرنشان می‌کند: در بخش کشاورزی افزایش قیمت خاصی ایجاد نشده و تنها در مورد جو این اتفاق افتاد، ولی با توجه به توافقاتی که شده قرار است جو نیز بیشتر از نرخ ۳۲۰ تومان افزایش نیابد. وی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از هدفمندی نرخ‌ها افزایش پیدا می‌کند، می‌گوید: با برنامه دولت مبنی بر اینکه قیمت‌ ۲۲ کالای اساسی ثابت و کنترل خواهد شد، هدفمندی یارانه‌ها اثری در میزان قیمت محصولات نخواهد داشت زیرا در بخش کشاورزی، شکر، ذرت، جو، کنجاله‌ها، مرغ و تخم‌مرغ از جمله کالاهایی است که جزء ۲۲ قلم کالای اساسی هستند که اگر این کنترل‌ها اعمال شود و محصولات بر مبنای قیمت مرداد ماه عرضه شود، مشکلی در افزایش قیمت‌ها وجود نخواهد داشت. مدیر توسعه بازار در پاسخ به این سوال که آیا این کنترل‌ها انجام می‌شود‌، می‌افزاید : در بخش فولاد و پتروشیمی کنترل قیمت انجام شده‌، در کشاورزی نیز افزایش نرخ وجود نداشته به‎جز مواردی که به دلیل کسری‌ها ایجاد شده بود که قرار است این مساله نیز با توافقاتی که با تعاونی روستایی شده، حل شود و به همان قیمت ثابت ۳۲۰ تومان [جو] فروخته شود.

نرخ جهانی شکر؛ رو به بالا

از سویی دیروز پس از توقف عرضه شکر در بورس کالا طی یک ماه گذشته که به دلیل عدم وجود مشتری به روی تابلو نمی‌آمد‌، ۴۰۰ تن شکر سفید کارخانه امیرکبیر و دعبل شرکت توسعه نیشکر، با قیمت پایه ۸۴۰ تومان در تابلو عرضه شد که کل میزان عرضه با همان نرخ از سوی یکی از مشتریان خریداری شد‌، این در شرایطی بود که روز دوشنبه هم این محصول با قیمت پایه ۸۵۰ تومان عرضه شده بود، اما به دلیل اینکه ۱۰ درصد از مبلغ خرید توسط خریدار پرداخت نشده بود‌، این محصول مورد معامله قرار نگرفت.

به عقیده تحلیلگران‌، با افزایش قیمت جهانی شکر و رسیدن قیمت شکر خام به ۷۰۰ دلار‌، مشتریان نسبت به خرید این محصول واکنش نشان داده اند‌، به طوری که قرار شده است کارگزاران در مورد این محصول بازاریابی کنند تا به این ترتیب طی روزهای آینده دادوستد شکر عرضه شده ادامه پیدا کند.

پنبه و محصولات دامی‌تا پایان سال در بورس

همچنین در ادامه‌، بازار شاهد خرید ۶۰ تن ذرت دانه‌ای آرژانتین با نرخ ۳۳۹ تومان و ۲۰ تن کنجاله سویا پلیت همین کشور با نرخ ۴۶۹ تومان بود‌، هر چند سایر کنجاله‌ها روی تابلو آمد، اما به دلیل نبود تقاضا‌، دادوستدی برای آنها انجام نشد.

بازار محصولات کشاورزی در حالی دنبال می‌شود که به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از مدیر توسعه بازار‌، قطعی بودن پذیرش پنبه و فرآورده‌های دامی ‌در بورس با مذاکراتی که با اتحادیه پنبه کاران و اتحادیه دامداران و صنعت دامداران انجام شده‌، مشکلی ندارد و به احتمال زیاد تا پایان سال جاری این محصولات در بورس کالا عرضه می‌شوند.