افت و خیز قیمت آهن در بازار

میانگین قیمت میلگرد در بازارآهن در نیمه اول هفته ۲۷ تومان کاهش یافته و در نیمه دوم ۱۲ تومان رشد داشت آزاده حسینی - قیمت انواع آهن آلات طی هفته گذشته از افت و خیز برخوردار بود. به طوری که در ابتدای هفته میانگین نرخ میلگرد ۹۲۰ تومان ثبت شده و در اواسط هفته هر کیلو به ۸۹۳ تومان رسید و پس از آن مجددا با طی یک دوره صعودی به ۹۰۵ تومان در هر کیلو رسید.

مبادلات هفته گذشته در بازار آهن تحت تاثیر جو روانی ناشی از دریافت مالیات بر ارزش افزوده و اعتراض فعالان بازار به نحوه اجرای این قانون بود که باعث شد حجم مبادلات کاهش یابد. همچنین از دیگر مواردی که به اعتقاد فعالان بازار بر مبادلات هفته گذشته تاثیرگذار بود کمبود ارز در کشور و مشکل در پرداخت حواله‌های ارزی به امارات عنوان شد، از این رو فعالان خواستار تزریق ارز به بازار از سوی بانک مرکزی بودند که طبق اعلام این بانک در روز پنج‌شنبه ارز و طلا به میزان لازم در بازار عرضه شد و آثار آن بر شرایط بازار در هفته جاری مشخص خواهد شد. در همین حال فعالان بازار آهن اعلام کردند برای رسیدگی به مشکلاتی که در نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دارند قرار است تا صبح امروز (شنبه) به اتحادیه مراجعه و مسائل و مشکلات را بیان کنند. از همین رو محمد آزاد رییس اتحادیه آهن‌فروشان نیز در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد از آهن فروشان خواست تا اگر مشکلی در نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دارند به صورت شفاهی یا مکتوب بیان کنند تا طی جلسه ای مشترک با معاون سازمان مالیات بر ارزش افزوده مشکلات این صنف منتقل و حل شود.

میانگین نرخ میلگرد ۹۰۲ تومان

در اولین روز هفته میانگین نرخ میلگرد به ۹۰۲ تومان رسید؛ این درحالی است که در روز چهارشنبه هفته گذشته میانگین نرخ میلگرد ۹۱۰ تومان بود و اما شرایط بازار در این روز ناشی از یک کاهش آرام بود. از همین رو قیمت‌ها در روز شنبه پایین‌تر از سطح روز چهارشنبه بود. نرخ تیر آهن سایز ۱۸ نیز در روز شنبه ۱۸۰ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو بود. فولاد سازان خصوصی نیز در روز شنبه نوسان نرخ داشتند؛ به طوری که فولاد البرز نرخ محصولات را افزایش داده و فولاد کرمانشاه قیمت‌ها را کاهش داد.

کاهش قیمت میلگرد در بورس کالا

در این روز برای ایجاد تعادل در بازار آهن و ممانعت از تنش‌های ایجاد شده در آن ناشی از مشکلات ایجاد شده از نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین نگرانی‌ها از اجرای هدفمند سازی یارانه‌ها، قیمت‌ها مجددا در بورس کالا با عرضه‌های ذوب‌آهن اصفهان پایین آمد. اما در این روز عواملی که ذکر شد در بورس کالا همچنان عامل نگرانی بود. طی روز یکشنبه بیش از ۹۲ هزار تن انواع محصول فولادی در بورس کالا به فروش رسید و از همین رو قیمت‌ها در بازار نیز تحت تاثیر کاهش قیمت‌ها در بورس کالا قرار گرفت و کاهشی بود. میانگین نرخ میلگرد در بازار در این روز ۸۹۲ تومان بود که پایین‌ترین نرخ هفته بود، نرخ تیر آهن اما از روند کاهشی متاثر نشده و نسبت به روز قبل تغییر محسوسی نداشت و تیرآهن، سایز ۱۸، ۱۸۰ هزار تومان در هر شاخه مبادله شد. بیشتر فولادسازان بخش خصوصی در این روز نرخ‌ها را تغییر نداده و منتظر تحولات آتی بازار ماندند.

ثبات نسبی قیمت‌ها در روز دوشنبه

در این روز با اعلام پیگیری مشکلات صنفی آهن‌فروشان از سوی رییس اتحادیه بازار شاهد جریان جدیدی نبود و از همین رو قیمت‌ها تغییری نداشتند و میانگین نرخ میلگرد در بازار ۸۹۳ تومان بود. تیرآهن اما با کاهش قیمت‌ها روبه‌رو بود و تیرآهن سایز ۱۸ با نرخ ۱۷۸ هزار تومان در هر شاخه مورد مبادله قرار گرفت. اکثر فولاد سازان بخش خصوصی نیز در این روز قیمت محصولات را تغییر ندادند.

رشد اندک قیمت‌ها در روز سه‌شنبه

در این روز به‌رغم اعلام فعالان بازار مبنی بر کاهش حجم مبادلات قیمت‌ها با رشد همراه بود. فعالان بازار مشکلات وموانع وارداتی و کمبود محصول در بازار را از عوامل رشد قیمت‌ها عنوان کردند.

فولاد سازان بخش خصوصی در این روز بر خلاف جریان بازار حرکت کرده و عمدتا نرخ‌ها را کاهش دادند، البته با این وجود سطح قیمت پیشنهادی خصوصی‌ها از سطح بازار بالاتر بود.

میانگین نرخ میلگرد در این روز ۹۰۰ تومان برای هر کیلو و تیرآهن سایز ۱۸ با رشد اندک به ۱۷۹ هزار تومان در هر شاخه رسید.

چهارشنبه و رشد ۵ تومان در یک روز

در این روز میانگین نرخ میلگرد با رشد ۵ تومانی نسبت به روز قبل به ۹۰۵ تومان در هر کیلو رسید. تیرآهن نیز پس از طی یک دوره فراز و نشیب به ۱۸۰ هزار تومان در هر شاخه رسید.مبادلات این روز بورس نیز تحت تاثیر فولاد‌سازان بخش خصوصی بوده و شاهد ورود دو فولادساز جدید به تالار مبادلاتی برای عرضه ورق و میلگرد بود.

فولاد سازان بخش خصوصی، اما همچنان نرخ‌های خود را تغییر نداده و در انتظار اعلام نتایج اعتراض فعالان بازار به نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده و بازگشت آنها به بازار بودند، این در حالی است که در همین حین طبق یک آیین‌نامه مبادلاتی تجار از مبادله در بورس کالا منع شدند؛ به طوری که در این آیین‌نامه آمده اشخاص حقیقی از مبادلات بورس کالا حذف شده و تنها اجازه مبادلات به اشخاص حقوقی داده شد. از همین رو فضای مبادلات در بورس کالا تحت تاثیر این آیین‌نامه قرار گرفته و باعث اظهار نارضایتی فعالان و کارگزاران به این آیین نامه مبادلاتی شد.