عدم تولید استایرن منومر رسما اعلام شد
تشنج به بازار شیمیاییها رسید
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: بازار شیمیایی تا حد زیادی متاثر از معاملات روز سه شنبه بورس کالا قرار گرفت و نرخها اندکی بالا رفت.
عکس: آکو سالمی
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: بازار شیمیایی تا حد زیادی متاثر از معاملات روز سه شنبه بورس کالا قرار گرفت و نرخها اندکی بالا رفت. در هفتههای گذشته محدودیتهای اقتصادی ایجاد شده، عدم واردات محصولات پتروشیمی به داخل کشور و همچنین طرح ضربتی تولید بنزین که برخی مجتمعهای پتروشیمی را درگیر کرده است، سبب شد تا نرخ پلیمریها با افزایش چشمگیری روبهرو شود.
به گفته فعالان بازار، رشد نرخ دلار و یورو در روزهای اخیر، بازار پتروشیمیها را تحت تاثیر قرار داده است و خریداران بیشتری را روانه رینگ پتروشیمی کرده است. در معاملات این روز، همچنین بازار شیمیاییها داغ بود و آف گریدها و برخی محصولات شیمیایی با رشد قیمت نسبت به روز سهشنبه مواجه شدند.
عدم تولید استایرن منومر
اگر چه هنوز خریداران بسیاری در بازار وجود دارند که موفق به تحویل استایرن منومر خریداری شده در روزهای اخیر نشدهاند، اما در این روز عرضه استایرن منومر به طور علنی به گفته نماینده بازرگانی پتروشیمی پایان پذیرفت و نماینده بازرگانی پتروشیمی به طور رسمی اعلام کرد که از این پس این کالا در پتروشیمی پارس تولید نخواهد شد.
البته برخی از فعالان بورس در این باره میگویند: بازرگانی پتروشیمی قبول کرده است که معوقه استایرن منومر را از طریق واردات این کالا تامین کند و با نرخ جدید به خریداران تحویل دهد.
رشد قیمت آف گریدها
در این روز همچنین آف گریدهای تندگویان، خوزستان و جم در پی رشد قیمت BGها با رشد قیمت چشمگیری مواجه شدند. پلی اتیلن ترفتالات BG- آف درجه یک در این روز بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داد. این کالا ۵۹۴ تومان نسبت به هفته گذشته رشد قیمت داشت. TG- آف درجه یک تندگویان نیز در این روز ۱۰۰ تومان نسبت به روز گذشته رشد قیمت داشت، اما TG- درجه ۲ تندگویان ۳۲۳ تومان نسبت به هفته گذشته افت قیمت داشت. پلی اتیلن ترفتالات AM- آف درجه ۳ نیز در این روز با افت ۲۰۳ تومان نسبت به هفته گذشته مواجه شد.
عدم عرضه سود داخلی
در این روز، ناظر تالار از عرضه سودکاستیک داخلی به دلیل معوقههای پتروشیمی بندرامام جلوگیری کرد. این در حالی است که روز سهشنبه سودکاستیک وارداتی عرضه شده بود و وارد مچینگ شد. البته برخی از خریداران به اطلاع رسانی غیرشفاف عرضه این کالا در روز سهشنبه معترض بودند.
در این روز، سود وارداتی توسط دو شرکت آلومینیومی و در مچینگ خریداری شد. البته برخی از آگاهان بازار در شرایط فعلی تنها خرید سود کاستیک بندرامام را به صرفه میدانند و معتقدند خریداران به خاطر نرخ پایین این کالا اقدام به خرید آن میکنند.
در این روز، جوش شیرین داخلی برخلاف هفته گذشته که رشد تقاضا را تجربه کرده و در رقابت به فروش رسیده بود، وارد مچینگ شد.
به گفته آگاهان بازار، کاهش ظرفیت خرید پروانههای بهرهبرداری سبب شده است تا خریداران و مصرفکنندگان جوش شیرین قادر به تهیه این کالا نباشند.
رشد قیمت متانول
در این روز متانول مانند هفتههای گذشته با رشد قیمت روبهرو شد. متانول پتروشیمی شیراز و فناوران به ترتیب ۷ و ۱۳ تومان نسبت به هفته گذشته رشد قیمت داشتند. در این روز همچنین آروماتیک سنگین پتروشیمی بوعلی سینا به دلیل شایعه تعطیلی خط تولید این کالا در روزهای آینده با رشد قیمتی معادل ۲۰۳ تومان روبهرو شد.
آمونیاک(مایع)، بنزن و کربنات سدیم سنگین و آب ژاول در این روز با رشد قیمت روبهرو شدند و اسیداستیک، اسید سولفوریک و کربنات سدیم سبک افت قیمت داشتند.
رشد ۳۰ تومانی نرخ قیر و عدم عرضه این کالا
البته در این روز به غیر از سودکاستیک داخلی، ناظر تالار از عرضه قیر پاسارگاد و نفت جی به دلیل افزایش ۳۰ تومانی نرخ پایه جلوگیری کرد. به گفته فعالان اقتصادی، در این روز قیر پاسارگاد و جی با نرخ ۳۸۵ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضهها ۳۰ تومان رشد قیمت داشت و به همین دلیل، ناظر تالار از عرضه آن جلوگیری کرد.
این در حالی است که این دو شرکت کالاهای فروخته شده در روزهای اخیر را هنوز به خریداران تحویل نداده است. آگاهان بازار در این باره میگویند: مسوولان نفت جی و پاسارگاد به خریداران گفتهاند، در صورتی میتوانند کالاهای خود را تحویل بگیرند که مابهالتفاوت نرخ قیر را با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه پرداخت نمایند.
ارسال نظر