رشد بیرویه نرخها در بازار متشنج پلیمریها سبب شد
رقابت کارگزاران برای خرید آفگریدها و محصولات شیمیایی
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ شیمیایی روز گذشته باز هم متاثر از رشد قیمت محصولات پلیمری قرار گرفت و به این ترتیب آف گریدها نسبت به هفته گذشته بار دیگر با رشد قیمت همراه شدند.
عکس: آکو سالمی
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ شیمیایی روز گذشته باز هم متاثر از رشد قیمت محصولات پلیمری قرار گرفت و به این ترتیب آف گریدها نسبت به هفته گذشته بار دیگر با رشد قیمت همراه شدند. علاوه بر این کارگزاران در این روز برای برخی از محصولات شیمیایی که در ماههای اخیر با نرخ پایه به فروش میرسیدند، رقابت کردند.
برش سنگین نفتالین دار جزء محصولاتی بود که کارگزاران برای خرید آن به رقابت پرداختند. این کالا با نرخ پایه ۳۶۰ تومان عرضه شد که در رقابت با قیمت ۳۸۶ تومان خریداری شد. همچنین در این روز کارگزاران برای خرید اسید استیک به رقابت پرداختند. این کالا با نرخ پایه ۵۱۰ تومان عرضه و در رقابت با قیمت ۵۶۱ تومان معامله شد.
در این روز رکورددار افزایش نرخها پلی اتیلن سنگین EX۵-OFF درجه یک پتروشیمی امیرکبیر بود که نسبت به هفته گذشته ۲۹۶ تومان رشد قیمت داشت. این کالا با نرخ یک هزار و ۳۶۷ تومان معامله شد. دومین رکورددار رشد قیمت در این روز پلی اتیلن سنگین OFF درجه یک مارون بود که نسبت به هفته گذشته ۱۸۷ تومان رشد قیمت داشت. این کالا با نرخ یک هزار و ۳۰۳ تومان فروش رفت.
سومین رکوددار رشد قیمت در این روز پلیاتیلن سبک ۲۱۰۲-OFF درجه ۳ پتروشیمی لاله بود که نسبت به هفته گذشته ۱۶۳ تومان رشد قیمت داشت و با نرخ یک هزار و ۲۷۰ تومان توسط کارگزاران خریداری شد. به گفته فعالان اقتصادی، رشد نرخ محصولات پلیمری در هفتههای گذشته و پیشبینی افزایش نرخها در هفته آتی در این روز سبب شد تا تاجران و مصرفکنندگان محصولات پلیمری برای خرید آفگریدها نیز دست به رقابت بزنند. به اعتقاد آگاهان بازار، تاثیر طرح هدفمند کردن یارانهها در بازار، همچنین محدودیتهای ایجاد شده و کاهش حجم واردات به داخل کشور طی ماه گذشته سبب شده است تا بازار پلیمریها رو به رشد باشد.
اگرچه در مدت یاد شده محدودیتهای فراوانی برای کنترل بازار در بورس کالا اعمال شد، اما بیشتر فعالان بورس، اجرایی کردن محدودیتها در رینگ پتروشیمی را برای تنظیم بازار و کنترل رشد قیمتها شکست خورده عنوان میکنند. برخی دیگر از فعالان بازار، انفجار پتروشیمی بندرامام و تولید بنزین در پتروشیمی تبریز و پارس و عملا کاهش تولیدات این مجتمعها را دلیلی دیگر بر بازار متشنج پلیمریها عنوان میکنند و معتقدند در هفته آتی نیز بار دیگر رینگ پتروشیمی شاهد رشد قیمتها خواهد بود.
به گفته فعالان بورس، واردات در بازار پتروشیمیها سبب تعدیل قیمت محصولات داخلی میشود، اما در هفتههای اخیر کاهش واردات و در روزهای اخیر عدم واردات محصولات پلیمری از کشور کره سبب شد تا نگرانی مصرف کنندگان و تاجران بازار پتروشیمی افزایش یابد.
رشد قیمت محصولات شیمیایی در رقابت
در این روز میانگین نرخ جوش شیرین بالاتر از هفته گذشته رقم خورد. این کالا با نرخ پایه ۳۵۰ تومان و حجم ۵۰۰ تن عرضه شد که در رقابت رشد داشت و با نرخ ۴۲۳ تومان معامله شد. جوش شیرین داخلی در این روز ۱۴ تومان نسبت به هفته گذشته گرانتر شد.
سودکاستیک داخلی نیز در معاملات این روز نسبت به هفته گذشته ۹ تومان افزایش نرخ را تجربه کرده و با نرخ ۱۹۷ تومان خریداری شد.
اکثر محصولات شیمیایی در این روز با رشد قیمت در رقابت روبهرو شدند و تنها بنزن و کربنات سدیم سنگین با افت قیمت در رینگ پتروشیمی مواجه شدند.
بیشترین رشد قیمت محصولات شیمیایی در این روز متعلق به متانول پتروشیمی فناوران بود، این کالا نسبت به هفته گذشته ۲۰ تومان افزایش قیمت داشت و با نرخ ۲۷۵ تومان توسط کارگزاران خریداری شد. متانول پتروشیمی شیراز نیز در این روز ۱۹ تومان گرانتر از هفته گذشته معامله شد. در این روز متانول، اسیداستیک، سودکاستیک، جوش شیرین و کربنات سدیم سبک با رشد قیمت در گروه شیمیاییها مواجه شدند. در این روز بوتادین ۱ و ۳، آمونیاک (محلول و گاز)، ارتوزایلین، اوره صنعتی، پلی کربنات OFF درجه ۲، تولوئن دی ایزو سیانات، دی آمونیوم فسفات و سودکاستیک وارداتی با عدم استقبال از سوی خریداران مواجه شدند و به این ترتیب معاملهای روی آنها صورت نگرفت. دو کالای آمونیاک(مایع) و اسیدنیتریک پتروشیمی شیراز نیز در این روز وارد مچینگ شدند.
ارسال نظر