نرخ ضایعاتی‌ها باز هم گران‌تر از اصل محصولات شد

گروه بورس کالا- کتایون دارابی: با وجود اینکه معاملات گروه شیمیایی‌ها روز گذشته در جوی آرام برگزار شد، اما میانگین نرخ جوش شیرین داخلی و آف گریدها به گفته فعالان بازار، ۲۰ تومان رشد کرد. در این روز مانند هفته‌های گذشته نرخ آف گریدها به تبع معاملات روز سه‌شنبه رینگ پتروشیمی و تشنج در بازار، گران‌تر از محصولات ON معامله شد. به اعتقاد فعالان اقتصادی، عدم بارگیری BG‌ها و تحویل ۸۲۱ به خریداران در هفته‌های گذشته سبب شد تا در هفته جاری نرخ محصولات ON و OFF با رشد همراه شود.در معاملات این روز، بیشترین افزایش نرخ را پلی اتیلن ترفتالات BG-OFF درجه یک با رشد ۲۴۳ تومانی به خود اختصاص داد، این کالا با نرخ یک هزار و ۴۵۲ تومان معامله شد.

در این روز، پلی اتیلن ترفتالات OFF-LUMP درجه۱ نسبت به آخرین معامله در بورس کالا با رشد ۱۰۳ تومانی رو به رو شد. این کالا با نرخ ۶۲۶ تومان در رقابت توسط کارگزاران خریداری شد.در این روز، همچنین اپوکسی رزین جامد محلول در زایلین با رشد ۱۳۸ تومانی نسبت به هفته گذشته روبه‌رو شد، این کالا با نرخ دو هزار و ۸۰۳ تومان معامله شد.

برخی از فعالان بورس در خصوص افزایش نرخ محصولات آف گرید می‌گویند: خریداران به دلیل رشد بی‌رویه قیمت‌ها در هفته‌های اخیر نمی‌توانند روز سه‌شنبه از رینگ پتروشیمی، کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند، به همین دلیل روز چهارشنبه سعی می‌کنند تا محصولات آف گرید را با هر قیمتی خریداری کنند.

جوش شیرین داخلی، ۱۴ تومان گران شد

در این روز، نرخ جوش شیرین داخلی ۲۰ تومان گران‌تر از میانگین هفته گذشته معامله شد.به گفته آگاهان بازار، عرضه ۵۰۰ تنی جوش شیرین داخلی در این روز سبب شد تا نرخ این کالا در رقابت رشد کند، همچنین در این روز، تقاضا برای خرید جوش شیرین داخلی افزایش یافته بود.

این در حالی است که فعالان بورس، نرخ جهانی جوش شیرین را پایین تر از نرخ داخلی عنوان می‌کنند و معتقدند هر بار بازرگانی پتروشیمی با سیاست‌های خاص خود اقدام به کاهش نرخ این کالا می‌کند و زمانی که نرخ آن به نرخ محصولات وارداتی نزدیک شد، عرضه‌ها را کاهش داده و دوباره سعی می‌کند تا بازار جوش‌شیرین را کنترل کرده و اجازه ریزش نرخ‌ها را به بازار نمی‌دهد.

جوش شیرین داخلی در این روز با نرخ ۴۰۰ تومان توسط کارگزاران خریداری شد که نسبت به هفته گذشته ۱۴ تومان گران‌تر معامله شد.

در این روز، همچنین در رینگ پتروشیمی و در گروه شیمیایی‌ها کارگزاران برای خرید متانول، منواتیلن گلایکول، کربنات سدیم سنگین و سبک، اسید سولفوریک و آمونیاک (محلول) به رقابت پرداختند.

این کالاها در این روز نسبت به هفته گذشته به ترتیب با رشد ۱۲، ۵، ۵، ۷، ۲۵ و ۲۲ تومانی مواجه شدند.

عرضه و تقاضای غیرهمسان متانول

به اعتقاد آگاهان بازار، عرضه و تقاضا همواره برای خرید متانول یکسان بوده است، اما طی هفته‌های گذشته میزان تقاضا برای خرید این کالا رشد یافته، اما میزان عرضه متانول همچنان پایین است.

این در حالی است که به گفته فعالان بورس، ایران صادرکننده متانول به بازارهای جهانی است، از این رو بازرگانی پتروشیمی قادر به افزایش عرضه این کالا در رینگ پتروشیمی است.

کاهش ۳ تومانی نرخ سودکاستیک داخلی

در این روز همچنین سودکاستیک داخلی نسبت به هفته گذشته ۳ تومان کاهش نرخ را تجربه کرد. این کالا با نرخ ۱۸۷ تومان در رقابت توسط کارگزاران خریداری شد. ۶۰ تن سودکاستیک وارداتی نیز در این روز با نرخ پایه ۲۰۲ تومان عرضه و معامله شد.

در این روز، آمونیاک(گاز)، آمونیاک (مایع)، آمونیاک (محلول) پتروشیمی خراسان، بوتادین ۱ و ۳ پتروشیمی تبریز،ارتوزایلین بوعلی سینا، اوره صنعتی شیراز، پلی کربنات آف درجه ۲ خوزستان و تولوئن دی ایزو سیانات پتروشیمی کارون با عدم استقبال از سوی کارگزاران مواجه شد و خریداری نداشت.