مرکز خدمات فولاد ایران- به‌رغم کاهش قیمت نقدی قراضه و سنگ‌آهن طی هفته گذشته، قیمت پیشنهادی محصولات فولادی اکثر کارخانه‌ها افزایش یافته است. به نظر می‌رسد که پایین بودن تقاضا در اواخر ماه آگوست و اوایل ماه سپتامبر منجر به افت قیمت مواد اولیه شده است. مشخص نبودن میزان تقاضا در چین نیز قیمت نقدی سنگ‌آهن را در بازار تحت تاثیر قرار داده است.

گزارش استیل ایندکس نیز حاکی است که متوسط قیمت سنگ‌آهن خلوص ۶۲ درصد از ماه ژوئن تا آگوست در بازار نقدی ۱۲ درصد کاهش یافته است. به همین دلیل پیش بینی می‌شود که قیمت معاملات فصل چهارم ریوتینتو و واله نیز بسته به کرایه حمل کشتی‌ها به همین میزان کاهش یابد.

هنوز نگرانی‌هایی در جهت بحران اقتصادی جهانی و تاثیر آن بر بازار در میان دست‌اندرکاران وجود دارد و وضعیت اقتصادی آمریکا نیز نسبت به چند ماه گذشته بدتر شده است. احتمال افزایش پرمیوم قیمت قراضه‌ای که برای تعیین قیمت ورق و مقاطع استفاده می‌شود نیز طی چند هفته آینده بالا است. سطح موجودی انبارها پایین است؛ اما هنوز مشخص نیست که میزان تقاضا چه زمانی بالا خواهد رفت.

نگرانی‌هایی در جهت افزایش قیمت‌ها در اروپا نیز وجود دارد. با افزایش هزینه تولید در مقایسه با سال گذشته، قیمت میلگرد در این منطقه ۲۰ تا ۳۰ یورو هر تن بالا رفته و کارخانه آرسلورمتال هم به دنبال افزایش ۵۰ تا ۷۰ یورو هر تن قیمت مقاطع خود در ماه سپتامبر است. از آنجایی که وضعیت اقتصادی کشورهای اروپایی به‌خصوص آلمان بهتر از آمریکا است، احتمالا کارخانه‌ها در اروپا قیمت ورق خود را برای تحویل در فصل چهارم ۳۰ تا ۵۰ یورو هر تن بالا خواهند برد. نرخ بهره‌وری کارخانه‌های تایسن کروپ، سالزگیتر و وواستال پاین نیز به دلیل بالا بودن تقاضا در بخش اتومبیل‌سازی افزایش یافته است.

کارخانه‌ها در آسیا هم در نظر دارند تا قیمت محصولات خود را بالا ببرند؛ اما رشد قیمت‌ها تا کنون محدود بوده و میزان تقاضا نیز چندان بالا نرفته است. اگرچه میزان صادرات چین به اروپا در ماه جولای بالا بود، اما به دلیل پایین بودن سوددهی، احتمال افزایش صادرات چین به کشورهای نزدیک‌تر از جمله هند بالا است و معمولا حجم معاملات در فصل چهارم افزایش می‌یابد.