ورق از جاده رشد قیمت بازماند

گروه بورس کالا- طی هفته گذشته بازار فولاد در اقصی نقاط جهان شاهد افزایش قیمت بیشتر محصولات فلزی مورد دادوستد در بازارهای جهانی و داخلی بود. به گزارش مرکز خدمات فولاد طی هفته گذشته با وجود کمبود تقاضا در برخی از کشورها، اما... قیمت سنگ‌آهن با افزایش مواجه شد و قراضه نیز رشد کرد. در هفته گذشته در حالی بیلت و مقاطع با رشد قیمت‌ها مسیر صعودی بازار را دنبال کردند که ورق با ثبات قیمت روبه‌رو شد و از جاده رشد قیمت بازماند. به احتمال زیاد در هفته‌های آینده ورق روند کاهشی را تجربه خواهد کرد.

قراضه بیلت را هم گران کرد

به علت افزایش قیمت قراضه و کاهش تولید بیلت در سی آی اس، هفته گذشته قیمت بیلت در بورس لندن با افزایش روبه‌رو بود. قیمت بیلت نقدی در بورس لندن از ۴۷۵ دلار به ۴۸۵ دلار رسید که نشان از ۱۵ دلار افزایش قیمت می‌داد. موجودی بیلت در انبارهای مربوط به بورس لندن کاهش یافته است، با این حال به علت اینکه قیمت مقاطع تغییر نکرده خریداران بیلت تمایلی به سفارش روی این قیمت‌ها ندارند. فروشندگان بیلت برای خاوردور قیمت ۵۷۰ دلار سی اف آر را پیشنهاد داده‌اند؛ اما با توجه به اینکه قیمت مقاطع به خصوص میلگرد بین ۶۹۰ تا ۷۱۰ دلار در خاوردور است، خریدارها حاضر نیستند بیلت را بیش از ۵۲۰ دلار خریداری کنند. در چین قیمت بیلت ۲۵ دلار افزایش پیدا کرد، علت آن حفظ موجودی انبار توسط بخشی از کارخانه‌های کوچک بود. در سی آی اس قیمت بیلت بین ۵۰۰ تا ۵۱۰ دلار فوب دریای سیاه صحبت می‌شود، اکثر کارخانه‌ها تولید خود را برای آگوست و تا اوایل سپتامبر فروخته‌اند، اما همه می‌دانند که در عرض یک ماه آینده خریداران بیلت از بازار کنار خواهند کشید؛ به همین دلیل تولیدکنندگان این کالا در سی آی اس برنامه‌ای برای افزایش تولید ندارند؛ به خصوص که قیمت قراضه رو به کاهش نیست و افزایش تولید برای آنها ریسک زیان را افزایش خواهد داد.

افزایش نرخ بیلت در ایران

در اوایل هفته با توجه به افزایش قیمت میلگرد، بیلت هم افزایش داشت و تا روز دوشنبه به مرز ۶۸۰ تومان در انزلی روی تریلی با ۳ درصد مالیات ارزش افزوده رسید؛ اما از روز دوشنبه با کاهش قیمت میلگرد قیمت بیلت هم سقوط کرد و تا ۶۵۰ تومان در انزلی برای سایز ۱۵۰ پایین آمد. عرضه‌کنندگان سی آی اس بسیاری از اعتبارات قابل تحویل را به بهانه تحریم ایران به مشتریان دیگر می‌فروشند، این مساله باعث نگرانی از عرضه بیلت در طول یکی دو ماه آینده شده است. واردات بیلت که در اردیبهشت‌ماه تا سقف ۳۸۳ هزار تن به بیشترین حد خود رسیده بود، در دو هفته اول مردادماه (۲۴ جولای تا ۵ آگوست) به ۶۴ هزار تن رسیده است. اگر به هر دلیلی تقاضای میلگرد و مقاطع افزایش یابد، محققا قیمت این کالا به نحو سرسام‌آوری افزایش خواهد یافت. اما نباید فراموش کرد که ماه رمضان در پیش است و از طرف دیگر قیمت مقاطع نمی‌تواند بیش از این افزایش یابد. فروشندگان خارجی، بیلت را ۶۱۰ تا ۶۳۰ دلار سی اف آر بنادر شمالی فقط به صورت نقدی نه اعتبار اسنادی در حجم بسیار محدودی به ایران پیشنهاد می‌کنند.

مصری‌ها شاهد افزایش ۵۰ دلاری مقاطع

در هفته گذشته قیمت مقاطع به علت بالا رفتن قیمت بیلت بالا رفت. در مصر به‌رغم آنکه تقاضا ثابت مانده قیمت ۵۰ دلار هر تن افزایش یافت. در ترکیه به دلیل بالا رفتن بیلت، قیمت میلگرد هم تا ۱۵ دلار در هر تن افزایش پیدا کرد. در خاوردور هم قیمت میلگرد ۱۵ تا ۲۰ دلار افزایش نشان داد. در آمریکا به دلیل ضعف تقاضا بازار مقاطع ثابت ماند.

یک گزارش نشان می‌دهد که پروژه‌های ساختمانی در تمام دنیا کاهش پیدا کرده است و همین امر تقاضای مقاطع را تحت تاثیر قرار داده؛ اما از سوی دیگر برای فصل سوم آرسلورمیتال پیش‌بینی کرده که قیمت‌ها باید افزایش یابد، علت این امر را آرسلورمیتال تنها افزایش قیمت مواد اولیه عنوان کرده است. عرضه‌کنندگان مقاطع به خاوردور در هفته گذشته سعی می‌کنند قیمت را ۲۰ دلار هر تن افزایش دهند؛ اما به علت آنکه موجودی‌ها بالا است و تقاضا هم محدود است، موفق نشدند. در هر حال اکثر دست‌اندرکاران معتقد هستند که قیمت مقاطع فضای زیادی برای افزایش نخواهد داشت.

افزایش ۲۰ تا ۳۵ تومانی هر کیلو تیر آهن

از روز شنبه تا دوشنبه قیمت مقاطع رو به بالا بود. میلگرد با ۱۰ تومان افزایش قیمت از مرز ۸۰۰ تومان هر کیلو گذشت. تیرآهن هم هر کیلو ۲۰ تا ۳۵ تومان بسته به سایز بهتر شد؛ اما بیشترین افزایش قیمت مربوط به نبشی و ناودانی بود که بین ۲۵ تا ۴۵ تومان هر کیلو بالا رفت. روز دوشنبه قیمت میلگرد باز هم افزایش یافت؛ ولی قیمت تیرآهن، نبشی و ناودانی بین ۵ تا ۱۵ تومان در هر کیلو افت کرد. روند کاهش قیمت تا چهارشنبه ادامه پیدا کرد و میلگرد آجدار به ۷۷۰ تومان هر کیلو رسید.

در مورد تیرآهن تا هر کیلو ۱۵ تومان نبشی و ناودانی هم ۱۰ تومان پایین آمد. علت این نوسان قیمت بیشتر جو روانی حاکم بر جامعه است. تقاضا همچنان محدود است و عرضه هم کمتر امکان افزایش دارد. واردات تیرآهن، نبشی و ناودانی در مرداد ماه به صفر رسیده؛ در حالی که در ماه‌های قبل هم روند واردات نزولی بوده است. با توجه به حجم محدود عرضه از خارج و افت تولید در کارخانه‌های داخلی میزان عرضه بسیار محدود شده؛ ولی بازار همچنان شکننده است و با در پیش بودن ماه رمضان امیدی به افزایش قیمت‌ها نیست.

روند کاهش در انتظار ورق

بازار ورق در هفته گذشته در اکثر نقاط دنیا ثابت بود و احتمالا کاهش خواهد یافت. در چین قیمت ورق سرد هر تن ۴ دلار کاهش پیدا کرد و ورق گرم تقریبا ثابت ماند. در آمریکا کارخانه نوکور قیمت ورق گرم را ۴۰ دلار هر شورت تن افزایش داد؛ ولی به نظر نمی‌رسد خریداران این افزایش قیمت را پذیرا باشند. حتی این نگرانی هم هست که بالا بردن قیمت تقاضای فعلی را هم کاهش دهد. در اروپا قیمت ورق تقریبا ثابت ماند ورق گرم ۵۲۸ یورو هر تن برای سپتامبر پیشنهاد شد؛ اما میزان سفارشات بسیار محدود است. ورق سرد اروپا هم ۶۲۰ تا ۶۸۰ یورو عرضه شد. در اکثر کشورهای اسلامی قیمت ورق به علت نزدیک شدن ماه رمضان و افت تقاضا کاهش پیدا خواهد کرد؛ به همین دلیل احتمال می‌رود که قیمت‌ها ۳۰ تا ۴۰ دلار هر تن کاهش یابد. در مجموع در خاوردور به علت افت تقاضای چین روند قیمت ورق رو به بالا دیده نمی‌شود؛ ضمن آنکه در اروپا هم به علت رکود همین شرایط حاکم است.

آغاز افزایش قیمت ورق ایرانی

اوایل هفته قیمت ورق شروع به افزایش کرد. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر تا ۷۰۰ تومان هر کیلو هم رسید؛ اما از روز دوشنبه به بعد قیمت‌ها شروع به کاهش کرد تا آخر هفته قیمت ورق گالوانیزه و ورق روغنی هر کیلو ۲۰ تومان کاهش یافت؛ اما بدتر ورق گرم کویل بود که به مرز ۶۳۰ تومان هر کیلو رسید. ورق تخت ضخامت ۱۵میلیمتر به بالا با افزایش قیمت از طرف کارخانه‌های داخل روبه‌رو بود، اما ورق گرم کویل ضخامت ۵/۲ تا ۱۰ هر کیلو ۱۰ تا ۱۵ تومان کاهش قیمت یافت. این در حالی است که موجودی ورق در بازار بسیار محدود است. واردات ورق در طول ماه‌های اخیر روند نزولی داشته تا آنجا که واردات ورق گالوانیزه در سه ماه اخیر تقریبا به صفر رسیده است؛ اما موجودی بالا در انبارها از یک طرف همراه با ترس تجار از رکود ماه رمضان باعث شده تا آنها موجودی خود را برای حفظ نقدینگی در ماه رمضان به بازار عرضه کنند.احتمالا با شروع شهریورماه و پایان تعطیلات کارخانه‌ها، بازار ورق تغییر خواهد کرد. در شرایط فعلی قیمت ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر با پرداخت نقدی (غیر LC) هر تن ۶۱۰ تا ۶۳۰ دلار می‌باشد. قزاق‌ها ورق سرد را به علت سفارشات سنگین ۲ ماه اخیر برای عرضه اعلام نکرده‌اند، فعلا بازار واردات با ابهام زیادی روبه‌رو است و به همین دلیل بازار ایران برای تامین کالای مورد نظر خود بیشتر باید به تولید داخلی متکی باشد.

چینی‌ها به دنبال محدود کردن واردات سنگ‌آهن

سنگ‌آهن در هفته گذشته همچنان به روند صعودی خود ادامه داد. در اول هفته قیمت سنگ‌آهن خلوص ۶۲ درصد تحویل بنادر چین ۱۳۶ دلار بود که در پایان هفته به ۱۴۱ دلار رسید. علت این امر توقف صادرات سنگ‌آهن هندی است. هندی‌ها برای حفظ ذخایر خود، صادرات سنگ‌آهن را محدود کرده‌اند و همین امر باعث ایجاد یک جو روانی در بازار برای بالا رفتن قیمت شده است. اکثر دست‌اندرکاران معتقدند که این روند نمی‌تواند ادامه داشته باشد؛ چرا که منجر به ورشکستگی و بیکاری در بسیاری از معادن هندی خواهد شد. چینی‌ها به دنبال محدود کردن واردات سنگ‌آهن از طریق کنترل بر شرکت‌های واردکننده هستند. از سوی دیگرتولید سنگ‌آهن داخلی چین در طول چند ماه اخیر بسیار افزایش یافته است. در سال گذشته ۲۸ درصد سنگ‌آهن مورد مصرف چین از منابع داخلی تامین شده است؛ اما در پایان آوریل این میزان به ۳۷ درصد رسیده. چینی‌ها در ۴ ماه اول سال جاری ۴۸۵ میلیون تن سنگ‌آهن تولید کرده‌اند. با توجه به اینکه تولید فولاد در چین هم کاهش پیدا خواهد کرد، طبعا واردات سنگ‌آهن به چین بسیار کم خواهد شد.