با بسته شدن ۳ هزار و ۲۴۴ قرارداد در بورس کالا رخ داد
کاهش ۵ تا ۷ هزار تومانی قیمت آتی سکه
اما قیمت سکه در هر موعد معاملاتی در پایان هفته متناسب با نرخ جهانی ۵ الی ۷ هزار تومان کاهش یافت.
طی هفته گذشته نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی نسبت به هفته قبل خود با روند نزولی اندکی مواجه شده بود، در این هفته قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی از 1204 دلار تا 1210 نوسان داشت .
از این رو در بازار داخلی نیز متناسب با این روند، کاهش قیمتها هم در بازار نقدی و هم در بازار آتی رخ داد به طوری که نرخ هر سکه طلا در طول هفته مورد بررسی (هفته منتهی به ۱۷ تیر ماه) ۵ الی ۱۰ هزار تومان کاهش یافت.
هر چند از نظر کارشناسان، پیشبینیها از کاهش قیمت هر اونس طلا در کوتاهمدت حکایت دارد، اما در بلندمدت احتمال افزایش قیمت نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی وجود دارد. نمودار سالانه نرخ طلا نیز اگر چه ممکن است با تحلیل مفسران همسو نباشد، اما این امکان وجود دارد که بازار این کالا در هر صورت شاهد نوسان و ثبات نرخ هر اونس طلا در محدوده 1200 دلار تا 1235 دلار باشد.
هرچند که به عقیده کارشناسان با توجه به افزایش قیمت هر بشکه نفت و ثبات نرخ برابری ارز، همه چیز حاکی از روند ثبات قیمتها و نداشتن تغییر خاصی در نرخ طلا است، اما با این وجود اگر اتفاق خاصی بیفتد، نباید چندان هم متعجب شد.
با این وضعیت، با نگاه به آمار هفته گذشته (منتهی به 17 تیر ماه ) معاملات سکه در بازار آتی در مجموع 3 هزار و 244 قرارداد به ارزش 103 میلیارد و 464 میلیون و 790 هزار ریال منعقد شد که نسبت به هفته قبل با افزایش تعداد قراردادها به 972 عدد، شاهد رشد 15/29 درصدی ارزش مبادلات بود، با این وجود قیمت سکه در هر موعد معاملاتی هماهنگ با نرخ جهانی 5 الی 7 هزار تومان کاهش یافت.
ارزش معاملات در قراردادهای آتی بدین ترتیب بود که در مجموع در موعد معاملاتی تیر ماه ۶۱۲ قرارداد به ارزش ۱۸ میلیارد و ۷۷۰ میلیون و ۳۱۰ هزار ریال، برای شهریور ماه ۲ هزار و ۵۳۹ قرارداد به ارزش ۸۱ میلیارد و ۶۱۳ میلیون و ۵۷۰ هزار ریال و در موعد معاملاتی آبان ماه نیز ۹۳ قرارداد به ارزش ۳ میلیارد و ۸۰ میلیون و ۹۱۰ هزار ریال انجام شد. هرچند بازار آتی در طول هفته مورد بررسی (منتهی به ۱۷ تیر ماه ) به ترتیب با رشد ۴۰ و ۶۱ درصدی ارزش انعقاد قراردادهای شهریور و آبان ماه مواجه شد؛ اما در موعد معاملاتی تیر ماه با کاهش ۱۹ درصدی ارزش مبادلات همراه شد. به عقیده تحلیلگران دلیل این کاهش طبیعی است و به خاطر بسته شدن موقعیتهای جدید برای این موعد معاملاتی و رسیدن به زمان سررسید است و افزایش قراردادهای شهریور و آبان ماه نیز به دلیل نوسانات موجود در این قراردادها است که انتظار میرود در هفته جاری نیز ادامه یابد.
کاهش اندک قیمت سکه
در روز شنبه با وجود کاهش شدید ۸ الی ۱۰ هزار تومانی قیمت سکه در بازار نقدی، سکه بازار آتی شاهد کاهش شدید قیمتها نبود و تنها با افت اندکی روبهرو شد؛ به طوری که هر سکه تیر ماه ۳۰۷۹۱۸۲ ریال، سکه شهریور ماه ۳۲۳۵۱۱۷ ریال و سکه آبان ماه ۳۳۴۶۴۲۹ ریال خرید و فروش شد. همچنین آمار معاملات در این روز جالب بود، به طوری که با وجود سررسید موعد معاملاتی آتی تیر ماه ۳۱۵ قرارداد منعقد شد، قراردادهای شهریور ماه نیز با افزایش نسبتا زیادی نسبت به هفته قبل به عدد ۵۱۵ رسید، ولی قراردادهای آبان ماه با همان تعداد اندک ۹ قرارداد بسته شد.
نوسان قیمت سکه در موعدهای معاملاتی
روز یکشنبه بازار آتی روند متفاوتی از نظر حجم با روز قبل خود داشت؛ به طوری که تعداد قراردادهای تیر و شهریور ماه کاهش یافت و به ترتیب ۱۰۶ و ۴۲۷ قرارداد بسته شد و تعداد قراردادهای آبان از عدد ۹ به عدد ۲۳ رسید. روند قیمتی سکه در این روز چندان تغییری نداشت؛ هر چند که بازار شاهد کاهش نسبی قیمتها در سکه آبان و افزایش نسبی سکه تیر و شهریور ماه بود، به طوری که سکه تحویل تیر ماه ۳۰۷۹۸۷۰ ریال، سکه تحویل شهریور ماه ۳۲۴۱۲۹۵ ریال و سکه تحویل آبان ماه ۳۳۳۹۲۰۰ ریال دادوستد شدند.
شیب نرخ سکه
روز دوشنبه بازار آتی قیمت سکه نسبت به روز یکشنبه با شیب اندکی همراه بودکه به عقیده کارشناسان دلیل این کاهش، بازشدن بازارهای جهانی و کاهش هر اونس نرخ طلا در این بازارها بود.
نرخ سکه تحویل تیر ماه در این روز 3071675 ریال، سکه تحویل شهریور ماه 3227947 ریال و سکه آبان ماه 3320000 ریال بود. روند حجمی معاملات نیز با کاهش شدید مواجه بود و به ترتیب هر کدام از موعدهای معاملاتی (تیر، شهریور و آبان ) 40، 296 و 2 قرارداد داشتند.
ثبات قیمت سکه در روز سهشنبه
در این روز قیمت سکه ثبات داشت؛ به طوری که با همان نرخهای روز دوشنبه مورد دادوستد قرار گرفت. به عقیده کارشناسان، دلیل این موضوع ثبات نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی بود، هرچند که حجم معاملات بدون توجه به ثبات قیمتها با افزایش مواجه شد و در مجموع 473 قرارداد بسته شد که سهم هر کدام از زمانهای معاملاتی با روند رو به رشد به ترتیب (تیر، شهریور و آبان ماه) به 55، 394 و 24 قرارداد رسید.
کاهش ۴ الی ۷ هزار تومانی در روز چهارشنبه
افزایش حجم معاملات شهریور ماه به 907 قرارداد و رکوردشکنی دادوستد در این موعد معاملاتی رویداد مهم و پیشبینی نشدهای بود که به عقیده کارشناسان، آینده امیدوارکنندهای را برای معاملات سکه بازار آتی رقم زد.
معاملات تیر ماه نیز همزمان با افزایش معاملات شهریور به ۹۶ قرارداد رسید و برای سکه تحویل آبان ماه نیز ۳۵ قرارداد بسته شد. در این روز همزمان با کاهش نرخ هر اونس طلا، قیمت سکه با بیشترین کاهش قیمت روبهرو شد؛ به طوری که سکه تحویل تیر ماه با افت نزدیک به ۷ هزار تومان به ۳۰۰۷۴۴۸ ریال، سکه تحویل شهریور با کاهش حدود ۴ هزار تومان به ۳۱۸۳۲۲۳ ریال و سکه تحویل آبان ماه نیز با نوسان اندک به ۳۲۹۱۵۰۰ ریال رسید.
ارسال نظر