رقابت کارگزاران برای خرید متانول و کربنات‌ها

گروه بورس کالا- کتایون دارابی: کارگزاران روز گذشته در معاملات گروه شیمیایی‌ها برای خرید کربنات سدیم سنگین و سبک، متانول و سودکاستیک داخلی به رقابت پرداختند. در این روز اکثر محصولات شیمیایی مانند هفته گذشته با نرخ پایه و در جوی آرام معامله شدند، همچنین تقاضا برای خرید محصولات شیمیایی در اکثر معاملات به غیر از سودکاستیک، متانول و کربنات‌ها متعادل بود.

به گفته فعالان اقتصادی، برگزاری نمایشگاه ایران پلاست در این روز نیز در جو آرام رینگ پتروشیمی بی تاثیر نبوده است؛ چرا که بسیاری از دست اندرکاران صنعت پلاستیک و پتروشیمی در این نمایشگاه حضور داشته و از معاملات بورس کالا غافل ماندند.

یکی از آگاهان بازار دلیل رقابت کارگزاران برای خرید کربنات سدیم سنگین را تعطیلی یکی از کارخانه‌های تولید این محصول می‌داند و می‌گوید: این کارخانه به دلیل مشکلات زیست محیطی در هفته‌های گذشته تعطیل شده است و به این ترتیب تنها مجتمع شیراز و سمنان در حال حاضر قادر به تولید کربنات سدیم سنگین هستند. وی در ادامه می‌افزاید: در این روز دو نفر اقدام به جمع‌آوری کربنات سدیم سنگین کردند. با این حال یکی دیگر از فعالان اقتصادی، خریداران کربنات سدیم سنگین را در این روز مصرف کنندگان این کالا عنوان می‌کنند و معتقدند عرضه‌های اندک کربنات سدیم سنگین و سبک طی هفته گذشته و جاری سبب شده است تا نرخ این کالاها در رقابت افزایش یابد. آگاهان بازار در این روز نیز همچنین از تثبیت نرخ اکثر محصولات شیمیایی خبر دادند.

بازار داغ متانول

در معاملات این روز بازار متانول که پس از تعطیلات نوروز به یک باره داغ شده بود و هفته‌های متوالی با رقابت در بورس کالا مواجه می‌شد، بار دیگر با رشد قیمت در رقابت روبه‌رو شد.

به گفته فعالان اقتصادی، اگر چه در این روز عرضه متانول از هزار تن به دو هزار تن افزایش یافته بود، اما کارگزاران بسیاری برای خرید این کالا با نرخ پایه هفته گذشته یعنی ۲۰۴ تومان به رقابت پرداختند. آگاهان بازار، عرضه اندک این کالا را دلیل عمده رقابت کارگزاران برای خرید متانول عنوان می‌کنند و معتقدند به دلیل کاربردهای متعدد این کالا در صنایع ریخته‌گری و... مصرف متانول در ماه‌های گذشته با افزایش روبه رو شده است.

به گفته فعالان بازار، این کالا به عنوان حلال و همچنین در کشورهای متفاوت یکی از شاخص‌های اصلی مصرف محسوب می‌شود.

مقاومت بازار برای خرید جوش داخلی

در این روز جوش شیرین داخلی با نرخ پایه هفته گذشته یعنی ۴۵۰ تومان عرضه و ۳۰ تن از آن معامله شد. برخی از فعالان اقتصادی، دلیل مقاومت بازار برای خرید جوش شیرین داخلی را نرخ ارزان جوش وارداتی اعلام می‌کنند و معتقدند جوش شیرین وارداتی به خصوص چینی در بازار داخلی با نرخ‌های پایین تر عرضه می‌شود و به همین دلیل خریداران استقبال بیشتری از جوش شیرین وارداتی می‌کنند.

البته برخی دیگر از آگاهان بازار نرخ جوش‌شیرین داخلی را گران‌تر از قیمت جهانی این کالا عنوان می‌کنند و دلیل عمده عدم استقبال خریداران را این موضوع می‌دانند.

البته برخی از فعالان بازار معتقد بودند که بورس کالا نباید حجم خریدهای اندک را بپذیرد و آنها را تایید کند؛ چرا که این موضوع می‌تواند در نرخ‌گذاری آن کالا در هفته‌های آتی موثر باشد.

رقابت برای خرید سود داخلی

در معاملات این روز سودکاستیک وارداتی و داخلی با حجم بالایی عرضه شد.سود وارداتی با حجم ۴ هزارتن و سود داخلی با حجم ۲ هزارتن عرضه شد. در این روز نرخ پایه سود داخلی ارزان‌تر از میانگین قیمت در هفته گذشته روی تابلوی بورس آمد و با رقابت کارگزاران مواجه شد.

سود وارداتی نیز در این روز با نرخ ۱۷۴ تومان عرضه و معامله شد. به گفته فعالان اقتصادی، بازار اشباع این کالا طی هفته‌های گذشته سبب شده است تا بسیاری از واسطه‌ها از این بازار حذف شوند.

در این روز، تنها چند کالای آف گرید عرضه و با نرخ پایه معامله شدند. به گفته فعالان اقتصادی، بازار محصولات آف گرید نیز در این روز آرام بود. تنها در این روز ۲۱۰۲ لاله با رقابت روبه‌رو شد. این کالا به میزان ۶۰ تن عرضه شده بود که در رقابت با نرخ یک هزار و ۲۳۰ تومان خریداری شد.