ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران طی پنج سال گذشته پایدارترین رشد تولید فولاد را در خاورمیانه دارا بوده، بطوری که به سرعت به سمت خوداتکایی در صنعت فولاد می‌رود.

سیدمحمدرضا نجم‌السادات، مهم‌ترین دلایل شکوفایی صنعت فولاد ایران را بهره‌گیری از توان مهندسی داخلی در ساخت خطوط تولید و اجرای برنامه زمان‌بندی توسعه براساس استراتژی بلندمدت صنعت فولاد ذکر کرد.

وی با استناد به گزارش‌های کارشناسی منتشر شده از سوی انستیتو بین‌المللی آهن و فولاد (IISI) ادامه داد: حرکت رو به رشد تولید فولاد در ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی با آهنگی موزون و منطقی دنبال شده و حتی در جریان بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۹ میلادی کشورمان با رشد ۱/۹ درصدی تولید، بالاترین نرخ رشد را در میان کشورهای خاورمیانه و حتی جهان داشته که این روند در چهار ماه نخست سال ۲۰۱۰ میلادی نیز به همان منوال ادامه یافته است.

نجم‌السادات تاکید کرد: برخی کشورهای فولادساز منطقه مانند عربستان سعودی، مصر، ترکیه و قطر متاثر از بحران سال ۲۰۰۹ میلادی تولید خود را به شدت کاهش دادند و به همین دلیل در چهار ماه نخست سال جدید میلادی آمارهای تولید این کشورها با مقایسه کاهش شدید تولید در سال ۲۰۰۹ رشد مناسبی را نشان می‌دهد، بنابراین نباید با استناد به آن به مقایسه روند کلی تولید فولاد در این کشورها پرداخت.

وی افزود: مقایسه رشد واقعی و برنامه‌ریزی شده تولید فولاد در ایران با رشد پس از بحران در کشورهای منطقه، به طور قطع مقایسه علمی و صحیحی نیست و باعث می‌شود زحمات و تلاش‌های هزاران کارگر و متخصص این صنعت در سخت‌ترین شرایط تولید، نادیده گرفته شود.

نجم‌السادات ادامه داد: این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم وابستگی به غرب توانست بحران را به خوبی مدیریت کرده و همچنان به حرکت رو به جلوی خود ادامه دهد.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود با بهره‌برداری از واحدهای دردست احداث طی سه تا چهار سال آینده ظرفیت تولید فولاد کشور به ۳۵ میلیون تن افزایش یافته و تولید فولاد به بیش از۲۰ میلیون تن برسد که این امر بیانگر رشد ۱۰۰ درصدی در این بخش خواهد بود.