طی مبادلات هفته گذشته در بازارهای جهانی شدت گرفت:
رکود بازار آهن از قراضه تا محصول نهایی
تداوم روند نزولی قیمتها در بازار جهانی باعث رکود عمده بازارها شده است و کاهش قیمتها از مواد اولیه تا قیمت محصولات نهایی را شامل شده، بنابراین به نظر میرسد تا زمانیکه اتفاق خاصی در بازار نیفتد، شاهد تداوم روند نزولی یا ثبات قیمتها باشیم. مرکز خدمات فولاد ایران در گزارشی به بررسی بازارها پرداخته است که در پی میآید:
بیلت مانند هفتههای قبل نزولی بود. در بورس لندن قیمت نقدی به ۴۴۳ دلار رسید. اسپانیاییها به شمال آفریقا بیلت را در ۵۴۰ دلار سی اف آر عرضه کردند. این در حالی است که قیمت آنها یک هفته قبل ۱۲ دلار بیشتر بود.
اکثر دستاندرکاران فکر میکنند که قیمت بیلت به حداقل خود رسیده است، ولی با توجه به روند رو به نزول قراضه این دیدگاه منطقی نیست. در هر حال با توجه به روند نزولی قیمت مقاطع و کاهش شدید تقاضای این کالاها، بعید به نظر میرسد که بازار بیلت بهزودی به رونق باز گردد.
بیلت در ایران ۲۰ تومان کاهش یافت
هفته قبل بیلت تا ۲۰ تومان هر کیلو کاهش قیمت داشت. بعضی معاملات محدود به زیر ۵۷۰ تومان هر کیلو در انزلی روی تریلی رسید. تقاضا بسیار محدود است و کمتر کسی علاقهمند به خرید است، چون فروش میلگرد و مقاطع به شدت کاهش یافته است.
در هفته اول خرداد ماه بیش از ۵۰ هزار تن بیلت وارد کشور شده، در حالی که واردات قبلی هنوز در بازار هضم نشده است. فروشندگان بیلت پیشنهاد ۵۱۰ دلار سی اف آر بنادر شمالی را عرضه کردهاند، ولی خریدارها در جستوجوی قیمت زیر ۵۰۰ دلار هستند. با توجه به رکود حاکم بر بازار ایران، واردکنندگان بیلت سیاست صبر و انتظار را ادامه میدهند.
مقاطع هفته کسادی را پشت سر گذاشت
بازار مقاطع هفته کسادی را پشت سر گذاشت. بحران اقتصادی اروپا همراه با تعطیلات کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، مشکل تقاضا را تشدید کرده است. میلگرد اروپا در بنادر مدیترانه هر تن ۵۴۰ دلار، مقاطع سبک ۷۱۰ دلارو مفتول
۶۱۰ دلار معامله شد، ولی تقاضا بسیار پایین است. در ترکیه قیمت میلگرد ۱۰ دلار کاهش یافت و به حداقل ۶۵۰ دلار هر تن رسید که شامل۱۷ درصد مالیات ارزش افزوده است.
در شمال اروپا وضعیت بسیار لرزان است. انگلیسیها قیمت میلگرد را ۴۰ دلار نسبت به هفته قبل کاهش دادند و به ۴۵۰ پوند هر تن رساندند. میلگرد آلمان و فرانسه ۶۷۵ تا ۷۰۰ دلار عرضه شد. در تایوان قیمت میلگرد ۲۰ دلار هر تن کاهش یافت. در کره هیوندایی قیمت مقاطع را هر تن ۲۵ دلار کاهش داد.
با توجه به رکود اقتصادی در اروپا و تعطیلات خاورمیانه و شمال آفریقا، احتمال بهبود تقاضا و افزایش قیمت در هفتههای آینده نیست.
مقاطع در ایران روند نزولی داشت
میلگرد و تیرآهن به روند نزولی خود ادامه دادند، ولی میزان کاهش قیمتها در خلال هفته گذشته کمتر از هفتههای قبل بود. در مجموع در خلال هفته قبل میلگرد هر کیلو ۱۰۰ ریال و تیرآهن ۱۵۰ ریال هر کیلو کاهش یافت.
نبشی و ناودانی هم مثل میلگرد با کاهش قیمت ۱۰۰ ریال هر کیلو روبهرو شد، ولی تقاضا نبود. به نظر میرسد رکود حاکم بر بازار، قیمتها را به حداقل رسانده ولی هفته قبل میلگرد ترک در بنادر جنوبی در بورس هر کیلو ۶۶۰۰ ریال پیشنهاد شد. این پیشنهادها هر چند که به معامله هم نرسند باعث تخریب بازار میلگرد تولید داخلی میگردد.
در هفته قبل اکثر عرضهکنندگان پیشنهاد فروش میلگرد را داشتند، حداقل قیمت ۵۴۰ دلار هر تن و حداکثر ۵۷۰ دلار هر تن سی اف آر بنادر جنوبی ایران بود، ولی خریدار نیست.
کاهش قیمت ورق چین
در هفته گذشته ورق، بازار ساکتی داشت. در چین، بائو استیل قیمت انواع ورق را ۴۵۰ دلار هر تن پایین آورد. در کره بهعلت رکود، قیمت ورق گرم کویل ۵۰ دلار هر تن کاهش یافت، در ترکیه هم قیمت ورق ۵۰ دلار هر تن پایین آمد. درخواست خرید سی آی اس تا ۷۰ دلار هر تن کاهش یافته است.
در آمریکا قیمت ورق گرم ۴ دلار و ورق سرد ۸ دلار هر شورت تن پایین آمد. در اروپا کارخانهها زیر فشار تقاضا دست و پا میزنند، ولی بهعلت کاهش نرخ یورو واردات محدود شده است. این فرصتی برای اروپاییها است، ولی اگر روند کاهش قیمت ادامه یابد باید منتظر سرازیر شدن ورقهای چین و سی آی اس به اروپا بود.
بازار محدود ورق در ایران
بازار ورق در هفته گذشته بسیار آرام بود. تقاضا خیلی محدود بود همین امر باعث شد تا قیمتها تا هر کیلو ۱۰۰ ریال کاهش یابد. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول عرض یک متر اول هفته ۳۰۰ ریال هر کیلو بالا رفت، ولی روز یکشنبه دوباره به قیمت ۵۵۰۰ ریال هر کیلو در انزلی روی تریلی بازگشت. از دوشنبه هم قیمت بهتر شد تا روی ۵۷۰۰ تا ۵۷۵۰ ریال ایستاد، ولی تقاضا کم است چون فروش کارخانههای لوله و پروفیل محدود است.
ورقهای ضخامت ۵/۲ تا ۱۲ میلیمتر بازار بسیار آرامی داشت. قیمت بازار به قیمت خرید از مبارکه بسیار نزدیک شده است. اگر مبارکه قیمت را کاهش دهد، قیمتهای بازار هم به سرعت پایین خواهد آمد، چون تقاضا نیست.
ورق سرد هفته گذشته ۱۵۰ ریال کاهش قیمت داشت، ورق گالوانیزه هم همینطور. هفته گذشته ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول عرض یک متر محصول سی آی اس تا ۵۶۰ دلار هر تن و ورق سرد قزاق ۶۴۰ دلار هر تن پیشنهاد شد که به نظر میرسد تجار ایران ورق سرد را خریداری کردهاند.
با توجه به رکود فعلی و کاهش ۱۰۰ دلاری قیمت ورق سرد از طرف قزاقها باید انتظار داشت بازار ورق سرد در ایران در ماههای بعد با هجوم عرضه روبهرو شود.
سنگآهن ۲ دلار نوسان داشت
سنگآهن حدود ۲ دلار در هفته گذشته بهتر شد. قیمت سنگآهن خلوص ۶۳ درصد سی اف آر بنادر چین از هند به ۱۴۲ دلار هر تن رسید و معاملات بسیار محدود است. در این میان برزیلیها اعلام کردند که قیمت سه ماهه سوم سال را بر اساس میانگین قیمت سه ماهه دوم تعیین خواهند کرد. این قیمت برای خلوص ۶۲ درصد ۵۳/۱۵۷ دلار هر تن خشک سی افآر بنادر چین است که نسبت به سه ماهه دوم ۳۱ دلار بیشتر است. این در حالی است که در ماه جاری اکثر کارخانهها یا تعطیل هستند یا تولید خود را به دلیل رکود فصلی به حداقل خواهند رساند.
مشکل اصلی تعیین قیمت فصلی این است که فصل آینده بر اساس سه ماه قبلی قیمتگذاری میشود نه بر اساس عرضه و تقاضای واقعی روز، از سوی دیگر فعلا قیمت بازار نقدی پایینتر از قیمت قراردادی است، بنابراین بسیاری از کارخانهها به سمت بازار نقدی
خواهند رفت.
معدنکاران از این مطلب نگران نیستند چون حرکت تقاضا به سمت بازار نقدی باعث بالا رفتن قیمت نقدی خواهد شد و به آنها در افزایش قیمت قراردادی کمک خواهد کرد.
آنچه همه را سردرگم کرده، مساله بازار محصولات فولادی است و قیمت در این بازار روند نزولی دارد و طبعا این بازار قدرت جذب افزایش قیمت مجدد برای سنگآهن را ندارد. در حال حاضر ژاپنیها مشغول مذاکره برای تعیین قیمت فصل سوم هستند، نتیجه مذاکرات آنها پایه قیمت سنگآهن را برای سه ماه بعد روشن خواهد کرد.
قراضه همچنان نزولی بود
قراضه همچنان روند نزولی خود را طی میکند. هفته گذشته ترکها در بازار قراضه نبودند، چینیها و کرهایها هم خریدی نکردند. چینیها حاضر نیستند قراضه را بیش از ۳۷۰ دلار سی اف آر بخرند، این در حالی است که قیمت قراضه ۲۰-۸۰ آمریکا به ۳۹۰ دلار سی اف آر بنادر چین رسیده است.
اکثر عرضهکنندگان قراضه در آمریکا اعتقاد دارند که قیمت قراضه ۲۰ تا ۳۰ دلار هر لانگ تن در خلال این ماه کاهش خواهد یافت و کرهایها قراضه داخلی را تا ۱۰ دلار ارزان تر به ۳۳۵ دلار هر تن خریدند. ترکها یک محموله قراضه ۸۰-۲۰ را از انگلیس ۳۴۰ دلار سی افآر معامله کردند.
این در حالی است که قراضه آ۳ سی آی اس ۳۳۰ دلار عرضه شده. ژاپنیها قیمت خرید قراضه را بین ۱۰ تا ۱۶ دلار هر تن کاهش دادند. پیشبینی میشود قیمت قراضه به ۳۰۰ دلار هر تن سی اف آر بنادر ترکیه برسد.
ارسال نظر