تازهترین وضعیت بازار فولاد در دنیا
مرکز خدمات فولاد ایران- هفتههای اخیر قیمت محصولات فولادی سی آی اس در خاورمیانه روند نزولی داشته، در واقع میتوان گفت که قیمتها به سطح اوایل مارس رسیده است. محصولات نیم ساخته تحویل ژوئن ۴۸۰ تا ۴۹۰ دلار هر تن فوب پیشنهاد شده، مفتول و میلگرد به ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار هر تن فوب سقوط نموده است. قیمت ورق گرم شعبه ماریوپول کارخانه ایلیچ همچنان رو به کاهش است و به ۵۹۰ دلار فوب یا کمتر رسیده. دیگر فولادسازان روس یا اوکراینی همین کالا را ۶۲۰ تا ۶۶۵ دلار فوب پیشنهاد میدهند. ولی تجار به دنبال خریدارانی برای قیمت ۶۰۰ دلار هر تن سی اف آر بندر ماریوپل یا کمتر هستند.در واقع برخی شرکتهای تجاری در تلاشند انبارها را خالی کنند؛ از این رو قیمتها را به شدت کاهش دادهاند. کارخانهها نیز این روزها خوب تخفیف میدهند. در ماههای مارس تا آوریل تولید فولاد اوکراین تقریبا به ۳ میلیون تن در ماه رسید یعنی ظرفیت تولید از ۸۰ درصد بالاتر رفت. البته بهجز کارخانه ماکیوسکی که کورههای آن از سال ۲۰۰۸ دیگر شروع به کار نکرد. واضح است که سطح تولید از میزان تقاضای واقعی به طور چشمگیری فراتر رفته است.بهرغم افت تدریجی قیمتها که برای مقاطع ۶ هفته و ورق گرم چهار هفته طول کشید، این سیاست بر میزان تقاضا تاثیرگذار نبود. رکود پاییز سال ۲۰۰۸ در حال تکرار شدن است، ولی این بار جزئیتر. همچون سال ۲۰۰۸ مشتریان سیاست انتظار پیش گرفته و روی کاهش بیشتر قیمتها حساب کردهاند. در چند هفته اخیر معاملات بسیار محدودی انجام گرفته که اغلب در تناژهای پایین بوده است. ظاهرا واردکنندههای اصلی منطقه فعالیت نمیکنند.به دلیل افزایش تولید و مازاد موجودی اوایل بهار، مصرفکنندهها و توزیعکنندهها در کشورهای خاورمیانه هماکنون موجودی کافی در دست دارند. ولی بر خلاف سال ۲۰۰۸ مصرف واقعی بالاتر است و در برخی موارد از سطح قبل از بحران فراتر رفته است. با وجود اینکه تولید فولاد در کشورهای واردکننده خاورمیانه بالا رفته غیرممکن است که نیاز بازار به طور کامل از بازار داخلی آنها تامین شود.سوال مهم این است که خریداران فولاد در خاورمیانه تا چه زمانی میتوانند از موجودی فعلی خود استفاده کنند. سال گذشته در شرایطی مشابه این روند در ژوئن تا جولای آغاز شد و سپس تقاضا افت نموده و تا اوایل سال ۲۰۱۰ بهبود آن طول کشید. شواهد امر حاکی از آن است که امسال شرایط از این بهتر خواهد بود. خریدها در ژوئن بالا میرود و احتمال افزایش تقاضا در خاورمیانه وجود دارد.در هر حال روش ایجاد انگیزه خرید با کاهش قیمتهای دراز مدت فایدهای ندارد. برعکس بهترین راهحل ثابت نگه داشتن قیمتها است.
احتمال تعطیلی کارخانهها در چین
یکی از مسوولان ارشد انجمن آهن و فولاد چین اعلام کرده است که میزان سوددهی ۷۷ کارخانه در این کشور در ماه آوریل ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یوآن بوده است.
گزارشها نشان میدهد که سطح تقاضای محصولات ماه ژوئن در این کشور به دلیل احتمال کاهش بیشتر قیمتها در آینده پایین است.میزان کل سود کارخانهها در چین طی فصل اول سالجاری ۲۱ میلیارد و ۷۷۴ میلیون یوآن بود. اما میزان سود خالص کارخانهها طی این مدت ۲۵/۳ درصد بود که در مقایسه با نرخ متوسط سود صنایع در بازارهای بینالمللی کمتر است. در این میان نرخ سود خالص کارخانهها از ماه ژانویه تا آوریل به دلیل رشد سریع قیمت فولاد در اوایل فصل دوم بالا رفته و به ۶/۳ درصد رسیده است.یکی از مسوولان کارخانهها تغییر سیاستهای کلان دولت چین را دلیل اصلی کاهش تقاضا در بازار و افت قیمتها در ماه مه میداند. مقامات این کارخانه همچنین پیشبینی میکنند که تولید کارخانهها در چین طی ۲۰ روز اول ماه ژوئن به دلیل کاهش تقاضای فولاد در این کشور متوقف شود. به دنبال این امر احتمال افزایش قیمتها در چین قوت میگیرد. در حال حاضر قیمت بسیاری از محصولات فولادی در چین کمتر از بازارهای بینالمللی میباشد. در پی رشد قیمت مواد اولیه احتمال ضرر کردن کارخانهها در این کشور افزایش یافته است.با توجه به کاهش موجودی انبارها، تقاضای فولاد نیز در آینده افزایش خواهد یافت، اما در حال حاضر مشکل اصلی مصرفکنندههای نهایی هستند که سیاست انتظار را در پیش گرفته و وارد بازار خرید نمیشوند.
ارسال نظر