در پی کاهش ۱۱ دلاری نرخ نفت طی هفته جاری
معاملات گروه شیمیاییها از رونق افتاد
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: معاملات گروه شیمیاییها روز گذشته با رسیدن نرخ نفت به ۶۸ دلار بی رونق شد. اگر چه بازار در مقابل کاهش نرخ محصولات پتروشیمی در پی کاهش نرخ نفت مقاومت میکند، اما آگاهان بازار پیشبینی میکنند طی هفتههای آتی بازار به ناچار کاهش نرخها را خواهد پذیرفت. کاهش ۱۱ دلاری نرخ نفت طی هفته جاری سبب شد تا بازار محصولات شیمیایی دچار کندی خرید و فروش شود.
با این حال در معاملات این روز بار دیگر نرخ انواع محصولات آف گرید پتروشیمی لاله، در پی افزایش چشمگیر نرخ محصولات پلیمری با رشد همراه شد.
مقاومت بازار در مقابل خرید آرگون
در معاملات این روز بهرغم وعده بازرگانی پتروشیمی مبنی بر کاهش ۵ درصدی نرخ جوششیرین در معاملات گروه شیمیاییها، روز گذشته جوش شیرین با نرخ پایه هفته گذشته عرضه شد.
جوششیرین داخلی و آرگون طی هفتههای اخیر هر بار با کاهش ۵ درصدی قیمت روبهرو شد و به این ترتیب خریداران در انتظار رسیدن به حداقل نرخ این کالا باقی مانند. اما در این روز جوش شیرین داخلی با نرخ پایه هفته گذشته یعنی ۴۹۱ تومان عرضه و معامله شد.
به اعتقاد فعالان اقتصادی، بعید به نظر میرسد که بازرگانی پتروشیمی در هفتههای آتی اقدام به کاهش نرخ جوش شیرین داخلی کند؛ چرا که بازار این کالا طی هفتههای گذشته متزلزل بوده است.
در این روز همچنین خریداران آرگون در حد مصرف خود اقدام به خرید این کالا کردند. به گفته آگاهان بازار، خریداران آرگون در انتظار هستند تا نرخ این کالا به رقم ۸۰۰ تا ۹۰۰ تومان برسد؛ چرا که مصرف آرگون در این فصل با کاهش روبهرو شده است.
سال گذشته در همین فصل آرگون با نرخ ۶۰۰ تومان در بورس کالا عرضه میشد که در رقابت به نرخ یک هزار و ۲۰۰ تومان میرسید.
فعالان اقتصادی در این باره میگویند: مصرف کنندگان در مقابل خرید این کالا مقاومت میکنند و با خالی نگه داشتن مخازن سعی میکنند در برابر نرخ بازرگانی پتروشیمی مقاومت کرده و نرخ این کالا را بدینوسیله در بازار کاهش دهند.
در این روز آرگون پتروشیمی فجر با نرخ یک هزار تومان و حجم ۲۰۰ تن عرضه شد که تنها ۳۰تن از آن خریداری شد. آرگون پتروشیمی شیراز نیز در این روز با نرخ یک هزار و ۲۱ تومان و حجم ۲۰۰ تن عرضه شد که ۴۰ تن از آن توسط کارگزاران خریداری شد.
عرضه سود کاستیک داخلی و عدم استقبال خریداران
سودکاستیک داخلی در این روز پس از یک دوره غیبت عرضه شد، اما به گفته فعالان بازار، وجود نمک بیش از حد در این کالا سبب شد تا برخی از کارگزاران از خرید آن پشیمان شوند.
در این روز همچنین برخلاف همیشه، کارگزاران برای خرید سودکاستیک به رقابت نپرداختند و این کالا را با نرخ پایه خریداری کردند.
سودکاستیک پتروشیمی بندرامام با نرخ ۲۱۰ تومان و حجم ۲ هزارتن عرضه شد که یک هزار و ۱۴۶ تن از آن خریداری شد.
سودکاستیک وارداتی نیز در این روز عرضه و معامله شد.نماینده بازرگانی پتروشیمی علت عرضه سودکاستیک با نمک را خرابی خط تولید این کالا عنوان کرد.
اسیدکلریدریک خریداری نداشت
در معاملات این روز اسید کلریدریک در بورس کالا خریداری نداشت. به گفته فعالان اقتصادی، تفاوت نرخ اسید کلریدریک با مشابه وارداتی این کالا سبب شد تا کارگزاران تمایلی به خرید آن نشان ندهند.
برخی از آگاهان بازار در این باره میگویند: خریداران این کالا مشابه وارداتی آن را به صورت اعتباری و بلند مدت خریداری میکنند و به همین دلیل از خرید محصول داخلی آن سرباز میزنند.
بسیاری از فعالان اقتصادی، شکل فروش برخی از محصولات پتروشیمی را در بازار داخلی دخیل میدانند و معتقدند بازرگانی پتروشیمی میبایست برخی از کالاها را به صورت اعتباری در بورس کالا عرضه کند.
ارسال نظر