گندم، نبض رینگ صادراتی را در دست گرفت

عکس: آکو سالمی

گروه بورس کالا- سردار خالدی: روز گذشته باحضور نمایندگان دولتی و خریداران و فروشندگان عمده، ۱۰۲ هزارتن گندم صادراتی به ارزش ۱۶۶ میلیارد و ۷۴میلیون ریال معامله شد. سعیداحمدی ابهری، عضو هیات‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل و محمدجعفری آریایی، معاون اداره کل هماهنگی خریدهای خارجی و مدیر صادرات شرکت بازرگانی دولتی، نیز همزمان با این عرضه حضور داشتند.

به گزارش خبرنگار دنیای‌اقتصاد، روز گذشته در رینگ صادراتی کشاورزی، ۹۰ هزارتن گندم خوراکی استان خوزستان و ۱۲ هزارتن گندم خوراکی استان آذربایجان غربی به قیمت پایه ۱۶۱ دلار و در مجموع ۱۰۲ هزارتن گندم خوراکی به ارزش ۱۶۶ میلیارد و ۷۴ میلیون ریال معامله شد.

براساس این گزارش، این میزان حجم مبادله، با عرضه ۵۵۲ هزار تنی و تقاضای ۱۹۷ هزار تنی روبه‌رو شد.

همچنین گندم دوروم نیز از سوی برخی از فروشندگان با عرضه ۴۲ هزارتنی مواجه شد که در پایان تقاضایی برای آن به وجود نیامد.

عباس بنازاده، مدیر توسعه بورس کالا با اشاره به اینکه با توجه به هزینه‌های حمل‌ونقل، گمرک و هزینه‌های جانبی در تبدیل گندم صادراتی به آرد، قیمت‌های اعمال شده از سوی بازار مشابه و متناسب قیمت‌های جهانی است، تصریح کرد: دولت با نظر به اینکه مازاد گندم را می‌خواهد از کشور خارج کند تا کشاورز لطمه نخورد، درصدد حمایت از بازار و کشاورز است.

بنازاده در ادامه افزود: گندم دوروم در تابلو معاملاتی در هفته‌های آتی همچون گذشته ثبت می‌شود که با توجه به دادوستد آن در هفته‌های گذشته انتظار می‌رود با سوبسید دولتی که اعمال می‌شود، رونق معاملاتی این کالا هم از سر گرفته شود.

علی روحی مدیرعامل گارگزاری بانک ملی نیز با بیان اینکه گندم دوروم که در رینگ صادراتی هفته گذشته معامله شد، احتمالا درهفته آتی دادوستد می‌شود، خاطرنشان کرد: درحال حاضر اکثر خریداران منتظر اعلام نظر شرکت بازرگانی دولتی مبنی بر صدور مجوز ماکارونی هستند.

همچنین یکی از کارگزاران بورس کالا با یادآوری اینکه مشکل عمده خریداران در رینگ صادراتی وجود ضمانتنامه بانکی است، گفت: شرکت بازرگانی دولتی شرط صدور حواله را دریافت ضمانت‌نامه قرار داده است که رقم این ضمانتنامه مابه‌التفاوت قیمت معامله شده منهای قیمت ۳ هزار و ۹۳۲ ریال است که امید است با تدابیر انجام شده از سوی خریداران این مشکل رفع شود.

وی یکی از دلایل نداشتن تقاضای خرید در بازار را به خاطر محدودیت صادرات محصولات فرآوری شده گندم دوروم دانست و افزود: با برداشتن این محدودیت‌ها تقاضای خرید گندم افزایش پیدا خواهد کرد.

روز گذشته علاوه بر گندم صادراتی در رینگ بورس کشاورزی در مجموع ۱۰۹ هزار و ۷۶۰ تن کالای کشاورزی معامله شدکه ارزش ریالی آن ۱۸۲ میلیارد و ۸۶۸ هزار و ۵۰۰ ریال بود، که از نظر فعالان و خبرگان بازار در نوع خود برای کالاهای کشاورزی قابل توجه بود.