رشد تولیدات صنعتی و جهش ایران نشان از مثبت بودن برنامه‌های توسعه و توجه برنامه‌ریزان بخش صنعت به این مقوله است.

به گزارش روابط عمومی (ایمیدرو) داریوش سهرابی، کارشناس بخش صنعت با بیان این مطلب افزود: ظرفیت‌های ایجاد شده در طول زمانی خاص، افزایش قابل ملاحظه‌ای نسبت به گذشته داشته و بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده به مرحله باروری رسیده است. در واقع این گزارش نشان می‌دهد که اقتصاد صنعتی ایران بر تاثیرات منفی بحران مالی بین‌المللی تا حدودی فائق آمده و دشوارترین مرحله را پشت سر گذاشته و در حال حاضر توسعه با ثابت در کشور مشهود شده است. وی تصریح کرد: از لحاظ کلی می‌توان دید با اجرای سیاست اقتصادی کلان کشور، روند کند شدن سرعت رشد اقتصادی تحت کنترل قرار گرفته است، پس از این، باید کوشش کرد پایه‌های رشد اقتصادی را تحکیم کرد تا توسعه پایدار اقتصادی تحقق یابد؛ البته پایه رشد اقتصادی، همان سیاست‌های اقتصادی کلان است، حفظ رشد اقتصادی باید بر پایه توسعه برنامه‌ریزی‌ها تحقق یابد، فقط در این صورت است که برخی مشکلات در رشد اقتصادی درازمدت حل خواهد شد که از جمله می‌توان به مساله صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش خروج آلاینده‌ها و بهبود کارآیی صنایع اشاره کرد.

سهرابی تاکید کرد: برای تحقق رشد دائمی و باثبات اقتصاد صنعتی کشور، باید ضمن بهبود بخشیدن تشکیلات سرمایه‌گذاری، افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه‌هایی که می‌توانند نقش مهمی را ایفا نمایند مانند نوآوری‌های فناوری و حفظ محیط‌زیست و کاهش محدودیت سرمایه‌گذاری غیردولتی، روند اصلاحات در زمینه‌های درآمد، مالیات و تامین اجتماعی را برای ارتقای تقاضای مصرف تسریع کرد و صنایع تولیدی عقب مانده را حذف یا به صورت کارآمد حمایت کرد.

وی در خصوص افت تولیدات صنعتی در اروپا و تاثیر آن بر جهش ایران گفت: بر خلاف ایران در اروپا و در ماه دسامبر سال ۲۰۰۹ میلادی به علت بحران و رکود اقتصادی جهان و تاثیر آن به اقتصاد اروپا، شاخص تولیدات صنعتی با افت ماهانه و با سقوط سالانه در اروپا همراه بوده است و در مقایسه با نوامبر همان سال، تولیدات صنعتی یورو با افت ۱/۷ درصدی و در اتحادیه اروپا با افت ۱/۹ درصدی همراه بود و این در حالی است که طبق آمار در ماه نوامبر، این شاخص با رشد ۱/۴ درصدی در یورو و ۰/۹ درصدی در اتحادیه اروپا همراه بود که این مورد ناشی از بحران نشات گرفته از ساختارهای مالی در بازارهای جهانی است. وی تصریح کرد: چنانچه تولیدات صنعتی در دوازده کشور عضو اتحادیه اروپا افت و در شش کشور رشد داشته است و در فرانسه ثابت ماند؛ بیشترین افت مربوط به کشورهای دانمارک، ایرلند و لتونی با افت به ترتیب ۵/۲ درصدی، ۴/۲ درصدی و ۴/۲ درصدی بود و بیشترین رشد نیز مربوط به لیتوانی، پرتغال، انگلستان و اسپانیا با رشد ۲۳ درصدی، ۰/۷ درصدی، ۰/۶ درصدی و ۰/۵ درصدی است.

وی در خصوص آمریکا نیز گفت: گرچه میزان تولیدات صنعتی آمریکا طی ماه نوامبر برای چهارمین ماه متوالی افزایش یافته است، ولی رشد تولیدات صنعتی این کشور در این مدت با کاهش محسوسی روبه‌رو شده است.

این کارشناس صنعت تاکید کرد: ادامه سیاست‌های مالی مثبت و سیاست‌های پولی نسبتا آزاد شرایط سیاسی خوبی را برای رشد باثبات و سریع اقتصاد صنعتی ایجاد می‌کند؛ ضمن آنکه مصرف‌کنندگان نقش مهمی در کمک به توسعه صنعتی ایفا می‌کنند. وی با بیان اینکه اختلافات تجاری جهانی شدیدتر شده است، تصریح کرد: در شرایط رشد مجدد اقتصاد جهانی، در ایران میزان صادرات تولیدات صنعتی در حال رشد است و این مساله برای تحکیم و توسعه روند رشد مجدد اقتصاد صنعتی سودمند است.